07-10-08

Een terugblik op Keulen en plannen voor 2009.

Niets zo leuk als plannen maken voor zaken die men graag doet! Zo ben ik de laatste dagen wat aan het nadenken over wat mijn grote loopmomenten moeten worden voor 2009. Ik doe dat regelmatig, enkele weken terug heb ik hier ook al melding van gemaakt, maar hoe dichter het kom, hoe concreter uiteraard die plannen worden. Maar eerst nog heel even terugblikken op ll zondag, de marathon in Keulen, en dan vooral wat de organisatie betreft.

Ik vond het een zeer geslaagde marathon en kan hem echt aan iedereen aanbevelen. Ondanks het echt zeikweer, was het enthousiasme van organisatie, deelnemers, toeschouwers en animatie onderweg zeer groot. Je moet het maar doen als muziekbandje of toeschouwer om in zulk weertje aanwezig en enthousiast te zijn. Wel ze waren met veel onze oosterburen, hmmm wanneer dat is ooit nog geweest Stoer, en ze waren luid! Maar dat is dan weer een open deur intrappen zeker, ;) Ook de eetkraampjes na de aankomst, die ik dus heb gemist omdat ik direct na de aankomst via een rode kruispost tussen de nadars een korte weg naar mijn ontmoetingspunt met Ria zag, vielen bij de bloggers blijkbaar zeer in de smaak. De start in blokken was ook zeer positief te noemen en de sms met je officiële uitslag een paar uurtjes na de aankomst is super leuk. Het parcours is niet echt helemaal vlak, maar toch ook niet zwaar te noemen. Ik loop nog altijd liever die brug op in Keulen op het einde dan de Tervurenlaan in Brussel. Ook voor de toeschouwers is het een zeer dankbaar parcours omdat het een echt lussen stadsparcours is en je de lopers verschillende keren kan zien zonder je echt héél ver te moeten verplaatsen. Ik heb geen gebruik gemaakt van de douche mogelijkheden achteraf en de pasta party vooraf , dus daar kan ik niet over oordelen. Was er dan ook iets minder positief? Jazeker, en wel het feit dat er geen enkele pacer groep was! Voor zulke grote marathon, meer dan 10.000 starters, vind ik dat niet normaal. Ik heb daarstraks dan ook naar de organisatie gebeld waarom dit zo was. De vriendelijke mevrouw aan de telefoon zei me dat ze deze vraag al 10-tallen keren had gekregen maar ze moest het antwoord schuldig blijven. Als laatste puntje heb ik echt mijn twijfels over de correctheid van de afstand. Met 6 personen hebben we al afwijkingen gaande van +600m tot zelfs 1km, allen gemeten met Garmin met sateliet ontvangst. Diezelfde mevrouw moest weer het antwoord schuldig blijven maar raadde me aan me te informeren via email bij de firma die hiervoor instaat, wat ik dan ook prompt heb gedaan. Ik ben benieuwd of er reactie komt. Ik vind het niet abnormaal dat je met een afwijking zit, maar deze vind ik wel echt groot. Conlusie wat mij betreft: de Koln marathon krijgt van mij een dikke duim omhoog!

Wat nu in 2009? Wat mijn voorjaarsmarathon betreft ligt Utrecht op Paasmaandag 13 april 2009 voorlopig in pole position. Waarom? Het valt voor mij ideaal daar ik de week ervoor toch moet rusten en ik juist dan op skivakantie ben. Ook weet ik van een deelnemer dat deze marathon een vlak parcours heeft, perfect georganiseerd is en ik persoonlijk Utrecht een leuke stad vind. Het is daarenboven nog redelijk dichtbij en een marathon die ik nog niet heb gedaan. Als laatste lees ik ook op verschillende Nederlandse blogjes dat ze daar ook wel eens aanwezig zouden kunnen zijn. Redenen genoeg dus om Utrecht marathon in pole positie te zetten. Ik ga alleen nog afwachten of er vanuit de bloggers misschien een andere voorjaarsmarathon naar voor wordt geschoven. Alleen dat kan me nog van gedacht doen veranderen denk ik. Voor Utrecht zou ik ook graag een halve marathon lopen, maar daar ben ik nog niet echt naar opzoek gegaan.

En dan is er nog dit: roparun 2009. Zou er ergens nog een plaatsje vrij zijn in een team? Ik zou het met plezier invullen. Alhoewel ik uiteraard ook graag meer informatie zou krijgen over de organisatie, de kosten per deelnemer ,enz. Maar ik ben zeer zwaar geïnteresseerd en dus bij deze een openlijke sollicitatie om aan te sluiten bij een team.

Voorlopig is er echter van lopen nog geen sprake. Man, man, ik wist niet dat een mens zoveel spieren heeft in zijn benen. Sommige had ik nog nooit gevoeld, nu daarentegen... 's Morgens rol ik voorlopig nog uit mijn bed, de trap afgaan is een ware marteling, zelfs opstaan en gaan zitten is een serieuze opgave. Maar die roze wolk, daar zit ik nog altijd op hoor! :)

Tot in Eindhoven!

20:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

ben ook benieuwd naar de reactie van de organisatie mbt de afstand. Niet dat ik er zo wakker van lig, maar stel dat het idd 43 km is, dan is het nog een straffer PR!
En meedoen met Roparun: zet een berichtje op het forum van www.chatnrun.nl en je krijgt misschien al reactie. Ik geloof dat er ook een forum is op de officiële site. Heb ooit eens een jaartje bij een team achter de schermen meegeholpen, 't is iets vrij intensiefs maar wel de moeite! Heb je ook al ideeën omtrent een najaarsmarathon?

Gepost door: Ruthje | 07-10-08

plannen Mooie nabeschouwingen en blijf nog maar wat op je roze wolk ..
Voorjaarsmarathon zal bij mij ook afhangen van het aantal webloglopers. Samen een marathon lopen is veel leuker dan dat je alleen ergens naartoe moet gaan.

Gepost door: Edith | 07-10-08

Stram!! Wat kun je een last hebben van je spieren na een marathon;-) Maar ja... het was dan ook een stuk langer!

Gepost door: Tiny | 07-10-08

Keulen Keulen was idd een superleuke marathon waar ik - op weer en oncorrecte afstand na - niets op aan te merken heb. Eentje om te onthouden. Jammer dat je die kraampjes hebt gemist op het einde, dat was echt niet te doen! Mooie plannen voor 2009!

Gepost door: Julie | 08-10-08

Mooie vooruitzichten voor 2009 !
Ik ga volgend jaar waarschijnlijk ook richting NL - hopelijk kan ik je dan wel voorblijven ;-))

Gepost door: philippe | 08-10-08

mooie planning. de roparun is al vol qua teams, er staan 20 teams in de wacht.
maar er vallen altijd lopers uit dus ik zou op een forum iets zetten.
ik wordt ieder jaar wel gevraagd omdat er bv iemand uitvalt.

Gepost door: martine | 08-10-08

Nog iemand met mooie plannen voor 2009. We zien elkaar in Eindhovden.

Gepost door: yves | 08-10-08

Stramme spieren Blijkbaar hebben de meesten last van stijve spieren.
Ik vermoed dat de gure weersomstandigheden daar voor tussen zitten.
Ik had ook abnormaal last na "amper" een halve marathon.
Utrecht is idd. een aanrader : de wedstrijddirecteur is ook een oude bekende, ene Rob Veer.
Ik ben nog in dubio, wacht nog eventjes af wat andere bloggers doen (Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, ... ?).
Het stimuleert meer als je met zijn allen naar hetzelfde toeleeft.

Gepost door: frank spencer | 08-10-08

Woow al die plannen voor 2009 op verschillende blogs, 'k moet daar van 't weekend ook eens werk van maken :-).

Gepost door: Stofke | 08-10-08

Ik st'el voor om na eindhoven een stemming te houden , tussen bv. 3 marathons . En de meest naar voorgeschoven marathon kmt uit de bus voor de webloglopers ! Ik denk dat dan de groep het grootst zal zijn ! Volgensde week op de weblogunite ! kijken maar !!

Ik ga seffens mijn éérste 5 km terug lopen ! tegen een oudewijven tempo !! :-)

Gepost door: coach mario | 09-10-08

Tot zondag!
En blijf nog maar even op je roze wolk hoor, dubbel en dik verdiend!!

Gepost door: Wendy | 09-10-08

Tot zondag! Gert tot zondag!

Gepost door: M@urice | 10-10-08

Ik zie je in Eindhoven en de ROPArun is echt top.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 10-10-08

Spannende plannen! Ha Gert! Super als het Utrecht wordt, daarentegen is Rotterdam ook geweldig qua sfeer...het zal een moeilijke beslissing worden.
Heel veel plezier met z'n allen in Eindhoven....morgen is het daar feest.
Groetjes en tot ziens!!

Gepost door: Petra | 11-10-08

Hoi Gert,

heb zojuist een mailtje naar je gestuurd
ben nog even vergetente schrijven dat we een team willen zijn, dat als doel stelt de RoParun uit te lopen (Uiteraard natuurlijk), maar dat willen we wel op een gezellige manier doen.
we gaan dus niet om als eerste op de coolsingel aan te komen, we doen het voor het goede doel en op een zo plezierge manier mogelijk.

groetjes rOn

Gepost door: Ron | 22-10-08

De commentaren zijn gesloten.