30-09-08

Als Gebrselassie dat kan, kan ik dat ook!

Change of plans!

Ik had donderdag mijn laatste update beloofd voor de marathon van Keulen nu zondag, maar door omstandigheden wordt het vandaag dinsdag. De reden is dat ik niet meer train deze week want ik ben...ziek! Ik weet niet wat ik Onze Lieve Heer heb aangedaan, buiten het feit dat ik niet genoeg naar de mis ga, maar ik heb nu al wel alle ellende gehad in de voorbereiding naar Keulen. Ik zit nog steeds met die tendinitis aan de knie en het kraakbeenletslel aan diezelfde knie. Voordien waren er de hamstring en kuitblessures en vorige donderdag wat lichte last aan de achilles. Sinds maandag is mijn geliefde plaatske in huis...de plé!Het mag nu echt wel ophouden.

Maandag was ik nog vertrokken naar het werk maar tegen de middag was ik al terug thuis en heb ik van hieruit gewerkt. Vandaag ook nog trouwens. De darmen rommelden al van 's morgens, ik had kou en de neus snotterde. M.a.w. ik leef al 2 dagen op geroosterd brood met confituur en wat erger is, ik weeg veel te weinig en voel de kracht zo uit mijn lichaam wegvloeien. Straks ga ik al wat gekookte kippenfilet met rijst eten. Als ik dat goed verteer kan ik morgen terug normaal eten en donderdag met het carboloaden beginnen.

Om bovenvermelde reden train ik dus deze week niet meer. Het heeft geen zin om een ziek lichaam uit te putten. Pas op, ik heb de hoop op een goede marathon niet opgegeven hoor! Ik lees gisteren dat Gebre ll zondag in Berlijn het wereldrecord marathon heeft gebroken nadat hij 1 week rust had genomen. Dus waarom zou ik dat dan niet kunnen? :) Voorwaarde is natuurlijk wel dat ik vanaf morgen terug goed ga kunnen eten, anders wordt het nipt. Maar ik heb goede hoop.

Wat is nu mijn doel in Keulen? Ik zou echt super blij zijn met een PR, het huidige is 3u24'48". Heel de voorbereiding is afgestemd geweest op een eindtijd van 3u15', en ik moet zeggen dat die snelheid echt in mijn benen zit. Of het erin zit voor 42km, dat is natuurlijk het grote vraagteken. En zoals jullie allemaal wel weten moet het plaatje kloppen tijdens een marathon. Ik ga vertrekken met de bedoeling een tempo te zoeken waar ik me comfortabel bij voel ergens tussen de 4.35 en de 4.50min/km. 4.35 Omdat dit naar een eindtijd van 3u15 gaat en 4.50 omdat dit een PR betekent. Als mijn lichaam gerecupereerd is en de knie houdt het zou ik die PR echt moeten kunnen lopen. In ieder geval, daar ga ik voluit voor!

Jullie pronostiekjes?

Groetjes en hopelijk (voor mij dan toch) kan ik volgende week maandag een PR aankondigen op mijn blogje.

Gert

14:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

28-09-08

Nog 2 trainingen.

Vorige donderdagavond zat ik echt in zak en as. Ik was sowieso al stikkapot, het is toch zwaar hoor na een dagtaak die loopplunje aantrekken voor 25km, mijn knie deed meer en meer pijn en dan begon een dik uur na de training plots en uit het niets de achillespees te zeuren. Die pees bezorgde me zelfs een slechte nachtrust. Ik had met Ruthje en 2 andere lopers afgesproken om zaterdag mee te lopen. Ik zou dan de vetloop van 25km afwerken die vandaag op het schema stond. Maar vrijdagavond zag ik het echt niet zitten en heb dan ook afgezegd. Rust en alleen maar rust, dat is wat ik nodig heb. Zaterdag dus niet gelopen.

Vanmorgen moest ik dan om 7u opstaan omdat Raf moest voetballen. Verdorie het was koud, pas 6 graden! Maar het zonnetje scheen al wel volop. Terwijl ik op het voetbal stond te kijken werd het warmer en warmer. Ik had nog niet uitgemaakt of ik mijn duurloop van 20km ging afwerken vandaag, maar het heerlijke zonnetje gaf me zoveel energie dat ik eens thuisgekomen blij was dat ik die loopsloefkes kon aandoen. Het was met een bang hartje dat ik vertrok, maar dan net zal je zien dat het prima loopt! 20km aan 5.30min.

training 28-09

Het was 20km genieten en constant inhouden om niet harder te lopen. Helemaal geen probleem gehad met de pees en de knie speelde maar een heel klein beetje op naar het einde toe, maar dat is niet abnormaal. Dit had ik echt nodig! Ik liep weer met plezier!

Vlug een douchke genomen, pistoletjes gegeten en naar het brughuis gefietst om de 10km van Mechelen te zien passeren. Wat een volkje zeg! Er waren sowieso al bijna 2000 voorinschrijvingen, en met dit prachtige weer zullen er nog enkele honderden vandaag hebben ingeschreven.

Voor Mario: Peter Maes liep in 33ste positie op het 4km punt. Straks weet ik zijn uitslag. Update: hij eindigde in 36'22" over de 9.7km! Hij wou eigenlijk nog een 15 seconden sneller gaan maar was toch tevreden hoor.

Deze week nog 2 trainingen, dinsdag 20km loslopen en donderdag 6km loslopen met 2km op marathontempo. Vanaf morgen ga ik 2l water per dag drinken. Dat is 1l meer dan normaal voor mij en vanaf woensdag ga ik dan volop koolhydraatjes eten. Voor Visé was ik daar al op de maandag aan begonnen en het enige effect was dat ik toch ietske té zwaar aan de start stond. Voor Eindhoven heb ik dat ook pas vanaf woensdag gedaan en daar voelde ik mij perfect bij. En wat goed gaat... ;)

Donderdag na de training nog een laatste update voor de marathon van Keulen. Maar na vandaag zie ik het terug helemaal zitten! :)

Gert

 

18:37 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

25-09-08

Aftellen naar Keulen deel 2.

Zojuist heb ik weer een 25-iger afgewerkt en net als voor mijn wisselloop (12km) van gisteren moet ik eigenlijk zeggen dat ik er niet echt met veel goesting aan begon. Ik was dan ook blij dat het er na 2u21' opzat. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik nu gewoon echt die training wil afbouwen en wil rusten om me dan nog 1 keer op te laden voor die marathon op 5 oktober in Keulen. De voorbereiding is nu al weken en maanden bezig en ik voel dat niet alleen mijn lichaam en de knie stilletjesaan naar rust snakt, maar ook de geest krijgt het moeilijk om zich op te laden voor die laatste trainingen. Ik ben dan ook super blij dat ik morgen mijn rustdag heb. De weekendtrainingen ga ik nog afwerken, dat lukt me nog wel. Volgende week staan er dan nog 3 lichte trainingen op het schema, maar daar gaat er zeker 1 van worden geschrapt, en een andere wat ingekort. Rust en herstel en de voeding is volgende week het allerbelangrijkste.De coach zal daar wel mee akkoord ga. :)

Tot blogs, Gert

21:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

23-09-08

Aftellen naar Keulen.

Vandaag was het de laatste "lastige" training voor Keulen. Nu ja lastig, de conditie is de laatste paar weken echt wel op peil. De snelheden die ik moet trainen vormen geen enkel probleem, de harstlagen en de recuperatie is zeer goed. Het enige wat ik deze week nog moet doen is mijn kilometertjes maken die op het schema staan en vooral goed rusten en mijn knie goed laten verzorgen. Volgende week ga ik dan goed taperen en nog meer rusten, meer kan ik niet meer doen.

Zoals ik al liet uitschijnen ging het vandaag, ondanks wat vermoeidheid vooraf, heel goed. Ik heb echt geprobeerd om rond die 4.35/km te lopen en geen 10 seconden sneller zoals bvb ll zaterdag, en dat is me aardig gelukt.

training 23-09

Nu vlug bedje in, sloppel.

Gert

22:47 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-09-08

Webblog training

Et voilà, het zwaardere trainingswerk voor Keulen zit er zo goed als op. Dinsdag nog 12x1 km aan marathontempo, maar dat mag geen probleem zijn.

Eerder deze week had ik woensdag een dipje, maar donderdag was dat eigenlijk zo goed als verdwenen. Ik heb er dan donderdag een combinatietraining van gemaakt, nl 25km aan een iets hoger tempo dan de voorgeschreven 5.45 en de laatste 4km het tempo serieus opgetrokken. Dat ging zeer soepeltjes. Voor 1 keer eens geen hoop cijfertjes maar het resultaat was 25km aan gemiddeld 5.24min/km.

Vrijdag had ik vakantie moeten nemen omdat de jongste zijn 4 wijsheidstanden moest laten trekken in het ziekenhuis van Bonheiden. Mijn vrouw kon geen vakantie nemen dus was ik van dienst. Dat is allemaal heel vlotjes gegaan en om half 6 mocht hij daghospitalisatie verlaten. Als ik hem hier nu zie zitten is hij nog een klein beetje een hamstertje, maar de pijn is zo goed als verdwenen. Ria en ik hadden geluk dat de dochter vrijdagavond thuis bleef zodat we toch naar de sauna konden gaan. De gsm was binnen handbereik moesten er problemen geweest zijn met Raf en we zijn op 10 minuten thuis.

Gisteren zaterdag waarschijnlijk wel de pittigste training voor Keulen. 3 x 5km aan 4.35min wat mijn marathontempo zou moeten zijn binnen 2 weken. Ondanks telkens 3km windop ging het relatief goed, behalve dan dat ik ze te snel heb gelopen.

training 20-09

's Avonds dan nog een zalige uitmatch van KV Mechelen meegemaakt met een zalige uitoverwinning op de zelfverklaarde topploeg AA Gent. Dik feestje bij de Mechelen supporters ginderachter! Maar dat maakte dat ik pas om 1u in bed lag en 's morgens de wekker afging om 7u30 voor de 2de webblog training op zondag.

Daar aangekomen, samen met mijn vrouw Ria, rond 9u15 zag ik 2 minuten later Mario ook opdraaien op de parking. Wie was er nog allemaal vandaag? Peggy en vriendin, Elastimam, Vic, Patrick (en vrouw), Wendy, Steve, Dirk, Vic en Stefaan. (Hopelijk ben ik niemand vergeten). Nadat Mario zijn platte autoband had vervangen en de nodige pitsstops waren gemaakt vertrokken we voor een tochtje in een super mooi natuurgebied, in een zalig loopweertje en met leuk gezelschap. Wat moet een mens meer hebben? De cijfertjes zijn ook hier minder belangrijk, want ik onthoud vooral dat ik toch weer enkele toffe nieuwe mensen heb leren kennen tijdens het lopen. Na bijna 30km genieten stonden we terug aan de ingang van het Zilvermeer. Ondertussen was ook onze triathlete in wording Tinneke aangekomen met haar koersfiets. Blijkbaar was ook Sandy daar maar dat had ik niet gezien en toevallig zat ik nadien ook net aan de andere tafel. Nadien hebben we nog een lekkere maaltijd verorberd in de plaatselijke brasserie waarna Ria en ik spijtig genoeg direct naar huis moesten want ik moest nog naar een BBQ van een collega. Daar heb ik dan de rest van mijn honger en dorst gestild.

Conclusie: Het was een stevige, maar leuke loopweek afgesloten met een zeer aangename webblog training. Van harte bedankt Mario om dit voor ons wederom te organiseren. Als ik me kan vrijmaken zal ik er een volgende keer zeker terug bij zijn.

Gert

22:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |