30-09-08

Als Gebrselassie dat kan, kan ik dat ook!

Change of plans!

Ik had donderdag mijn laatste update beloofd voor de marathon van Keulen nu zondag, maar door omstandigheden wordt het vandaag dinsdag. De reden is dat ik niet meer train deze week want ik ben...ziek! Ik weet niet wat ik Onze Lieve Heer heb aangedaan, buiten het feit dat ik niet genoeg naar de mis ga, maar ik heb nu al wel alle ellende gehad in de voorbereiding naar Keulen. Ik zit nog steeds met die tendinitis aan de knie en het kraakbeenletslel aan diezelfde knie. Voordien waren er de hamstring en kuitblessures en vorige donderdag wat lichte last aan de achilles. Sinds maandag is mijn geliefde plaatske in huis...de plé!Het mag nu echt wel ophouden.

Maandag was ik nog vertrokken naar het werk maar tegen de middag was ik al terug thuis en heb ik van hieruit gewerkt. Vandaag ook nog trouwens. De darmen rommelden al van 's morgens, ik had kou en de neus snotterde. M.a.w. ik leef al 2 dagen op geroosterd brood met confituur en wat erger is, ik weeg veel te weinig en voel de kracht zo uit mijn lichaam wegvloeien. Straks ga ik al wat gekookte kippenfilet met rijst eten. Als ik dat goed verteer kan ik morgen terug normaal eten en donderdag met het carboloaden beginnen.

Om bovenvermelde reden train ik dus deze week niet meer. Het heeft geen zin om een ziek lichaam uit te putten. Pas op, ik heb de hoop op een goede marathon niet opgegeven hoor! Ik lees gisteren dat Gebre ll zondag in Berlijn het wereldrecord marathon heeft gebroken nadat hij 1 week rust had genomen. Dus waarom zou ik dat dan niet kunnen? :) Voorwaarde is natuurlijk wel dat ik vanaf morgen terug goed ga kunnen eten, anders wordt het nipt. Maar ik heb goede hoop.

Wat is nu mijn doel in Keulen? Ik zou echt super blij zijn met een PR, het huidige is 3u24'48". Heel de voorbereiding is afgestemd geweest op een eindtijd van 3u15', en ik moet zeggen dat die snelheid echt in mijn benen zit. Of het erin zit voor 42km, dat is natuurlijk het grote vraagteken. En zoals jullie allemaal wel weten moet het plaatje kloppen tijdens een marathon. Ik ga vertrekken met de bedoeling een tempo te zoeken waar ik me comfortabel bij voel ergens tussen de 4.35 en de 4.50min/km. 4.35 Omdat dit naar een eindtijd van 3u15 gaat en 4.50 omdat dit een PR betekent. Als mijn lichaam gerecupereerd is en de knie houdt het zou ik die PR echt moeten kunnen lopen. In ieder geval, daar ga ik voluit voor!

Jullie pronostiekjes?

Groetjes en hopelijk (voor mij dan toch) kan ik volgende week maandag een PR aankondigen op mijn blogje.

Gert

14:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Jammer zeg! Wat een zonde dat je dit nu zo in de laatste week moet overkomen. Nu snel aansterken dan is het verlies te overzien!!

Gepost door: Tiny | 30-09-08

3:14:59

Gepost door: Homer | 30-09-08

amai Gert, je hebt echt wel wat pech de laatste tijd.
Heb je Carbolode in huis gehaald (kan je vinden bij de Runners in Duffel), pure koolhydraten om op te lossen in water. Ik doe dat iedere keer voor de marathon en het geeft me serieus wat extra energie. Misschien een tip om wat sneller te recupereren van je ziekte nu?
Veel beterschap...En qua tijd: 3:13:27 ;-)

Gepost door: Ruthje | 30-09-08

Gert , nu moet ge ééns goed luisteren he ! Gij loopt die 3.15 u !! We blijven samen !! En op 30 km geef ik je nog een duwke , en dan loopt ge dat laatste kleine stukske van 12 km een pr. van 3:13:26 u ! En gene zever meer he ! Carboloden vanaf donderdag , rusten , rusten , rusten, en vlammen !! JIJ LOOPT EEN PR !

Gepost door: coach mario | 30-09-08

3:14:30 ! Mario zal zelfs geen extra duwtje moeten geven ;-)

Gepost door: Chris | 30-09-08

gokje Verzorg je maar .. je hebt nog een kleine week om te recuperen, zondag ben je tiptop en loop je een supermarathon, een gokje 3.16.22h.

Gepost door: Edith | 30-09-08

Ik pronostiek zelfs op een heel scherpe tijd van 3u12m59sec, veel succes alvast !!!

Gepost door: Stofke | 30-09-08

Keulen Gokje : 3u15'
Beter nu darmklachten dan volgende zondag.
Ga ervoor en veel sukses in Keulen.

Gepost door: frank spencer | 01-10-08

Dat komt allemaal nog wel goed tegen zondag en wat je tijd betreft: 3:15:22

Gepost door: Marc | 01-10-08

Ik gok op 3u18'20". Maar ik hoop dat het rapper zal zijn. Zal wellicht ook wat van het weer afhangen.

Gepost door: yves | 01-10-08

Donder in Keulen! Ja zeg....natuurlijk komt dat goed in Keulen! We zullen het hier horen donderen als jij daar een PR loopt.
Hou je taai, zorg voor de goede koolhydraten en eiwitten èn vocht natuurlijk!!

Ontzettend veel succes!!!

Gepost door: Petra | 01-10-08

pr!!!! Nen dikke pr, ik voel da in mijn klein teentje ;-). En mijne redelijke grote mond zegt: 3u15m35s
Alstenblieft zi!

Gepost door: Wendy | 01-10-08

3u13min31 ge gaat er zelfs onder zitten maar ik wil je niet helemaal laten op wolken lopen hi hi !! veeeeeel geluk !!!! xxxps waarom neem je die Gisol niet voor je darmen ,het helpt ECHT !!!

Gepost door: Katrien | 02-10-08

Alles sal reg kom Ik geloof dat dat Zuid-Afrikaans moet voorstellen :-) Soit, wat ik wil zeggen is: het komt heus wel goed. Onze Lieve Heer is je alleen maar wat aan het pesten, maar zondag zal hij wel compassie tonen en jou een schitterende marathon laten lopen! Ondertussen zullen de beentjes al wel kriebelen om losgelaten te worden. Efkes tanden bijten nog, en dan kan je voluit gaan! Ik gok op 3 u 16 min 16 sec. Succes!!

Gepost door: Sandy | 03-10-08

3.21.21 Ik weet dat je rapper kan maar zoals je zelf schrijft dat het plaatje moet kloppen tijdens een marathon ben ik eerder bescheiden in mijn pronostiek. Een p.r. zie ik je zeker lopen ! De ziektekiemen zullen verdwenen zijn en je zal er staan, daar ben ik zeker van. Veel succes vanwege een nagelbijtende supporter !!!

Gepost door: wim | 03-10-08

waarschijnlijk ben je nu wel al van de plee en al stevig aan het carboloden. Dat komt zondag wel in orde. Als de coach je op km 30 een duwtje geeft, wil ik dat wel doen op km 35.
Tot in Keulen !

Gepost door: philippe | 03-10-08

net goed net goedGert, tegen zondag voel je je kiplekker en heb je alle ellende achter de rug, je zal zien! Ik gok op een mooie tijd van3u21m34s!

Gepost door: Julie | 03-10-08

succes Hopelijk doet de Keulse lucht je goed!!!!
Succes daar!!!

Gepost door: Tinne | 04-10-08

3:14:36 Je conditie is supergoed, dat verlies je niet zomaar in een paar mindere dagen. Als je snel beter wordt dan komt het allemaal in orde. Succes!

Gepost door: Fré | 04-10-08

Jammer dat dit je net voor de marathon moet overkomen. Veel succes morgen in Keulen.

Gepost door: Renzo Vanhoorelbeke | 04-10-08

Nog een laat gokje..... Zeker een PR maar toch ben ik wat voorzichtig door je darmklachten:3u21'36"

Gepost door: Spencerwoman | 05-10-08

We zijn je online aan het volgen. Goed zo. Het wordt zeker een PR!

Gepost door: Spencerwoman | 05-10-08

Proficiat met je pr!!! Heb ik nu de pronostiek gewonnen? Jij hebt er anders ook nog ene tegoed van ik!

Gepost door: Spencerwoman | 05-10-08

Woar is de fjeeste?? zet de Champagne moa gereed !! we zien doa !!! voe diene PR te vieren !!! :-) proficiat Gertje !!!heb je kunnen volgen on line SPANNEND !!

Gepost door: Katrien | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.