28-09-08

Nog 2 trainingen.

Vorige donderdagavond zat ik echt in zak en as. Ik was sowieso al stikkapot, het is toch zwaar hoor na een dagtaak die loopplunje aantrekken voor 25km, mijn knie deed meer en meer pijn en dan begon een dik uur na de training plots en uit het niets de achillespees te zeuren. Die pees bezorgde me zelfs een slechte nachtrust. Ik had met Ruthje en 2 andere lopers afgesproken om zaterdag mee te lopen. Ik zou dan de vetloop van 25km afwerken die vandaag op het schema stond. Maar vrijdagavond zag ik het echt niet zitten en heb dan ook afgezegd. Rust en alleen maar rust, dat is wat ik nodig heb. Zaterdag dus niet gelopen.

Vanmorgen moest ik dan om 7u opstaan omdat Raf moest voetballen. Verdorie het was koud, pas 6 graden! Maar het zonnetje scheen al wel volop. Terwijl ik op het voetbal stond te kijken werd het warmer en warmer. Ik had nog niet uitgemaakt of ik mijn duurloop van 20km ging afwerken vandaag, maar het heerlijke zonnetje gaf me zoveel energie dat ik eens thuisgekomen blij was dat ik die loopsloefkes kon aandoen. Het was met een bang hartje dat ik vertrok, maar dan net zal je zien dat het prima loopt! 20km aan 5.30min.

training 28-09

Het was 20km genieten en constant inhouden om niet harder te lopen. Helemaal geen probleem gehad met de pees en de knie speelde maar een heel klein beetje op naar het einde toe, maar dat is niet abnormaal. Dit had ik echt nodig! Ik liep weer met plezier!

Vlug een douchke genomen, pistoletjes gegeten en naar het brughuis gefietst om de 10km van Mechelen te zien passeren. Wat een volkje zeg! Er waren sowieso al bijna 2000 voorinschrijvingen, en met dit prachtige weer zullen er nog enkele honderden vandaag hebben ingeschreven.

Voor Mario: Peter Maes liep in 33ste positie op het 4km punt. Straks weet ik zijn uitslag. Update: hij eindigde in 36'22" over de 9.7km! Hij wou eigenlijk nog een 15 seconden sneller gaan maar was toch tevreden hoor.

Deze week nog 2 trainingen, dinsdag 20km loslopen en donderdag 6km loslopen met 2km op marathontempo. Vanaf morgen ga ik 2l water per dag drinken. Dat is 1l meer dan normaal voor mij en vanaf woensdag ga ik dan volop koolhydraatjes eten. Voor Visé was ik daar al op de maandag aan begonnen en het enige effect was dat ik toch ietske té zwaar aan de start stond. Voor Eindhoven heb ik dat ook pas vanaf woensdag gedaan en daar voelde ik mij perfect bij. En wat goed gaat... ;)

Donderdag na de training nog een laatste update voor de marathon van Keulen. Maar na vandaag zie ik het terug helemaal zitten! :)

Gert

 

18:37 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Goe jong! Ben heel blij voor jou dat het er allemaal terug beter uitziet, het was dus duidelijk heel verstandig om iets meer rust te nemen hé. Veel succes zondag hé!
GRt

Gepost door: Wendy | 28-09-08

oef! Is dat even schrikken, zo kort voor de marathon nog plots ergenspijn krijgen. Negen kansen op tien dat dat tussen de oren zit, maar je kan niet voorzichtig genoeg zijn ! Het aftellen naar Keulen kan beginnen he. Tot dan!

Gepost door: Julie | 28-09-08

Succes Gert, de laatste trainingweek. Niks forceren, veel drinken (ga ik ook proberen), veel rusten.

Gepost door: Edith | 28-09-08

Voila ... zo moest het zijn en had ik gehoopt ! zie je wel dipjes komen dus ook bij de beste voor zie ik :-) ben echt blij dat ge weer "DE" Gert bent :-)veel succes met de laatste week en het carboaloaden

Gepost door: Katrien | 28-09-08

Leuk dat je de "boost" terug hebt, een rustige week gewenst naar zondag toe...

Gepost door: Stofke | 28-09-08

Herkenbaar! Van alles wat te voelen zo in de laatste week.

Gepost door: Tiny | 28-09-08

Ziet er dan toch allemaal goed uit. De boel heel houden nu en dan vlammen zondag.

Gepost door: yves | 29-09-08

dat kan niet mislukken met zo'n voorbereiding ;-)
En spaar die knie een beetje !

Gepost door: Chris | 29-09-08

Er waren veel Gerts aanwezig ! Tijdens het lopen heb ik aan je gedacht. Het was best leuk, want ik WIST dat je zou supporteren, dus bij iedere atletische, supporterende man dacht ik : zou dàt nu Gert zijn ? Ik bleef maar fantaseren en heb er minstens 30 gezien !

Gepost door: Kaat | 29-09-08

Als ik zo dat tempo bekijk dan ben ik toch een beetje blij dat je zaterdag niet kon meelopen. Anderzijds heb ik nu wel een unieke kans gemist om zien wie van jullie nu de grootste "tetteraar" is, jij of Ruth. Veel succes in Keulen.

Gepost door: Luc | 29-09-08

Dat gaat goed komen voor de marathon, sucses alvast.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.