21-09-08

Webblog training

Et voilà, het zwaardere trainingswerk voor Keulen zit er zo goed als op. Dinsdag nog 12x1 km aan marathontempo, maar dat mag geen probleem zijn.

Eerder deze week had ik woensdag een dipje, maar donderdag was dat eigenlijk zo goed als verdwenen. Ik heb er dan donderdag een combinatietraining van gemaakt, nl 25km aan een iets hoger tempo dan de voorgeschreven 5.45 en de laatste 4km het tempo serieus opgetrokken. Dat ging zeer soepeltjes. Voor 1 keer eens geen hoop cijfertjes maar het resultaat was 25km aan gemiddeld 5.24min/km.

Vrijdag had ik vakantie moeten nemen omdat de jongste zijn 4 wijsheidstanden moest laten trekken in het ziekenhuis van Bonheiden. Mijn vrouw kon geen vakantie nemen dus was ik van dienst. Dat is allemaal heel vlotjes gegaan en om half 6 mocht hij daghospitalisatie verlaten. Als ik hem hier nu zie zitten is hij nog een klein beetje een hamstertje, maar de pijn is zo goed als verdwenen. Ria en ik hadden geluk dat de dochter vrijdagavond thuis bleef zodat we toch naar de sauna konden gaan. De gsm was binnen handbereik moesten er problemen geweest zijn met Raf en we zijn op 10 minuten thuis.

Gisteren zaterdag waarschijnlijk wel de pittigste training voor Keulen. 3 x 5km aan 4.35min wat mijn marathontempo zou moeten zijn binnen 2 weken. Ondanks telkens 3km windop ging het relatief goed, behalve dan dat ik ze te snel heb gelopen.

training 20-09

's Avonds dan nog een zalige uitmatch van KV Mechelen meegemaakt met een zalige uitoverwinning op de zelfverklaarde topploeg AA Gent. Dik feestje bij de Mechelen supporters ginderachter! Maar dat maakte dat ik pas om 1u in bed lag en 's morgens de wekker afging om 7u30 voor de 2de webblog training op zondag.

Daar aangekomen, samen met mijn vrouw Ria, rond 9u15 zag ik 2 minuten later Mario ook opdraaien op de parking. Wie was er nog allemaal vandaag? Peggy en vriendin, Elastimam, Vic, Patrick (en vrouw), Wendy, Steve, Dirk, Vic en Stefaan. (Hopelijk ben ik niemand vergeten). Nadat Mario zijn platte autoband had vervangen en de nodige pitsstops waren gemaakt vertrokken we voor een tochtje in een super mooi natuurgebied, in een zalig loopweertje en met leuk gezelschap. Wat moet een mens meer hebben? De cijfertjes zijn ook hier minder belangrijk, want ik onthoud vooral dat ik toch weer enkele toffe nieuwe mensen heb leren kennen tijdens het lopen. Na bijna 30km genieten stonden we terug aan de ingang van het Zilvermeer. Ondertussen was ook onze triathlete in wording Tinneke aangekomen met haar koersfiets. Blijkbaar was ook Sandy daar maar dat had ik niet gezien en toevallig zat ik nadien ook net aan de andere tafel. Nadien hebben we nog een lekkere maaltijd verorberd in de plaatselijke brasserie waarna Ria en ik spijtig genoeg direct naar huis moesten want ik moest nog naar een BBQ van een collega. Daar heb ik dan de rest van mijn honger en dorst gestild.

Conclusie: Het was een stevige, maar leuke loopweek afgesloten met een zeer aangename webblog training. Van harte bedankt Mario om dit voor ons wederom te organiseren. Als ik me kan vrijmaken zal ik er een volgende keer zeker terug bij zijn.

Gert

22:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

vrouwen versus mannen hèhè, ik denk dat Mario de vrouwen precies wat spaart, wij moeten maar 10 keer 1000 doen aan marathontempo :-) Knappe trainingenheb je achter de rug, we gaan je niet kunnen bijhouden in Keulen, maar da's goed, want tegen dat wij toekomen sta je ons vast op te wachten met een stukkie chocolade, toch?

Gepost door: Julie | 22-09-08

Dat zijn trainingen! Zo met een bak vrienden een duurloop te maken dat is het toch helemaal!!
Keulen kan bestormd worden!

Gepost door: Tiny | 22-09-08

Enorm leuk je nog eens gezien te hebben!
En ook tof te weten wie je vrouwke is.
Jammer dat we weinig gebabbeld hebben... maar dat komt vast weer een andere keer!
Veel loopplezier en tot ...
Eindhoven toch ook he???

Gepost door: Tinne | 22-09-08

sjieke trainingsweek achter de rug Gert! Hou het nu een beetje kalm tot Keulen hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 22-09-08

Bedankt dat je er weer bij was ! In keulen zal je schitteren .

Gepost door: coach mario | 22-09-08

Dat is genieten zo met elkaar en wat een ontmoeting zeg.
Geniet ervan en de trainingen gaan ook top.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 22-09-08

correctie... totaal
27,1
heenrit 27,2 dus reed ik terug gem. 0,05 trager.
:-)

MAAR heenrit de eerste 6 km in het wiel kunnen hangen van een paar vakmannen tegen 30 km/u wat ik terug niet had.
Heen: 10 secondjes 40,2
terug: 10 sec. 43,1
Kvinnekik dak da nog ni zo slecht dej
hihi...

Jaja met de fiets naar Eindhoven.
Zaterdag heen, mee aan het buffet en zondagnamiddag terug.

Toitoi!

Gepost door: Tinne | 22-09-08

blond... verdorie mijn uitleg klopt idd niet
tsssss dan ben ik toch een watje!

Gepost door: Tinne | 22-09-08

Vrijdag wijsheidstanden trekkertjes dag Vrijdag is onze Niels er 3 ook kwijt gespeeld , resultaat OOK een Hamster in huis De Baecke :-)blij dat je een leuke dag had ,kon wel niet anders met de "Blogbende"

Gepost door: Katrien | 22-09-08

Het zware werk zit erop. Aftellen naar Keulen nu.

Gepost door: yves | 23-09-08

Even rusten! En nu even tijd om te rusten hé! Het was leuk om jou en je vrouw te leren kennen, hopelijk heb je rustig kunnen eten met mijn drie bengels.
grt

Gepost door: Wendy | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.