17-09-08

Bizar dipje

Ik heb vandaag een dagje rust ingebouwd omdat ik me in de loop van de voormiddag plots precies een dweil voelde. Dat gevoel is spijtig genoeg niet weggegaan tijdens de dag. Dat betekent dat ik waarschijnlijk mijn duurloop van 25km morgen ga doen en de donderdag training laat vallen ofwel vrijdag ga doen. Voor de conditie moet ik het niet doen want die is echt prima. Net daarom vind ik dit dipje zo bizar want ik voelde me gisteren tijdens en na de training schitterend. Ook deze morgen vroeg geen vuiltje aan de lucht, maar tijdens de voormiddag kreeg ik dan plots dat ongemakklijk en vermoeid gevoel over mij. Hopelijk ben ik niet op een verkoudheid aan het broeden, maar ik sluit dat niet uit omdat ik al enkele dagen met een keel rondloopt die wat ruwer aanvoelt en die een ook beetje rood ziet. Hopelijk zet het zich niet door.

Dat de conditie schitterend is bewijzen de cijfertjes van de dinsdag training. 10 x 1 km aan een tempo van 4.35 moest het worden. Alle 10 heb ik ze kunnen afwerken met sprekend gemak en met super hartslagen. Het merendeel was dan nog te snel alhoewel ik er echt probeerde op te letten. 2 Weken terug deed ik er zo 8 aan hartslagen van gemiddeld ongeveer 148. Gisteren waren het er 10 aan hartslagen van zowat 144 gemiddeld. Na de training was ik nog zo fris als een hoentje.

training 16-09

 

 

Ik weet best dat één of 2 dagjes extra rust geen kwaad kunnen. Integendeel, als ik mijn lichaam nu zou forceren kan dit meer kwaad dan te rusten. Maar ik hoop toch dat het niet te lang duurt. Niet echt voor de conditie, maar ik zou nu niet graag extra kilootjes kweken zo kort bij de marathon want er moesten er nog 1 tot 2kg af eigenlijk.

We panikeren nog niet hoor, echt niet. Dus zeer waarschijnlijk tot zondag in Mol voor sommigen onder jullie.

Gert

20:55 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Tja! T'is blijkbaar den tijd van de ziektekes, ik hoop voor jou dat het niet doorzet! Tot zondag!!

Gepost door: Wendy | 17-09-08

Verzorg je maar, het is niet de moment om je te forceren. Neem een paar dagen rust. Ik had dat bizarre dipje gisteren, ben toch gaan lopen, maar met beestjes in huis weet je nooit !!!
Tot zondag !!

Gepost door: Edith | 17-09-08

goed bezig Je bent echt wel straf bezig hoor Gert, jij gaat vlammen op die marathon in Keulen! Goed dat je naar je lichaam luistert. Als je je nu zou forceren, dan is het misschien pas écht om zeep! Hopelijk ben je morgen weer de oude!

Gepost door: Julie | 17-09-08

rust! Soms kan een paar dagen rust de beste training zijn.

Gepost door: Tiny | 18-09-08

Vitamine C het klinkt ouderwets , ik weet het maar luister nu eenmaal naar tante Kat !!! en goed rusten !

Gepost door: Katrien | 18-09-08

rust ! niet forceren, op die paar dagen zullen die kilo's niet zomaar komen aanvliegen ;-)

Gepost door: Chris | 18-09-08

je zal er niet van dood gaan Van een beetje extra rust hoor Gert,als ke getraind bent,zoals jij,kan extra rust meer goed doen,dan kwaad,volgens mij en het is inderdaat de tijd van de beestjes,op het werk zijn er velen die ziekjes zijn,tijd van het jaar!!!!Maar dat kan je nu best missen zeker!!!!

Gepost door: patrick aerts | 19-09-08

snotvalling :-) seg mannekes... iedereen die zondag nr Mol komt lijkt een dipje te hebben...
Tegen zondag is dat over...GOE? :-)
Stel da Bulltje da overkrijgt en begint te kuchen tijdens mijn terugrit!

Veel beterschap en tot zondag!

Gepost door: Tinne | 19-09-08

Een dagje extra rust kan nooit kwaad!
In keulen ga jij vlammen , deze keer gaat het echt voot je lukken . Ik malde ja al eens dat ik met je mee ga lopen , maar aangezien iki met een pijnlijke achilles zit , denk ik dat jou tempo veel te snel zal zijn die dag !Maar proberen doe ik het toch !!

Gepost door: mario | 20-09-08

Leuk u eens ontmoet te hebben. Wie zegt dar alleen vrouwen kunnen praten tijdens het lopen!!! Het tegendeel is bewezen: als wij over voetbal beginnen... uren kan dat boompje gezzagd worden. ;-)
Helaas zal ik er niet zijn met Anderlecht - KV. Zoals ik je al liet weten, wisselen mijn zus en ik af voor de wedstrijden en dan is het net aan haar om te gaan. Groeten, doe het goed binnen twee weken.

Gepost door: Steve | 22-09-08

De commentaren zijn gesloten.