14-09-08

Druk weekend gehad.

Het was dit weekend niet evident om de loopplanning deftig in te plannen. Ik moet er wel eerlijk bijzeggen dat ik dat eigenlijk wel aan mezelf te danken had omdat er vanalles leuk op het programma stond. Het begon zaterdagmorgen al met een bezoekje aan de runnersservice. De Mizuno's hadden er 1100km opzitten en dan zijn ze aan vervanging toe. Omdat dit model me goed bevalt en de gerant van de winkel zegt dat geen enkele schoen langer meegaat heb ik dezelfde gekocht. Gelukkig hadden ze het kleurtje veranderd zodanig dat ik precies toch andere schoen heb. :). Snel naar huis voor de zaterdagtraining die ik nog wou afwerken voor de voetbalmatch van Raf dit omdat ik eigenlijk toch de namiddag na zijn match vrij wou hebben. Dan had ik tijd om lekker te wokken (veel groentjes snijden) en rond 19u naar KV Mechelen te trekken. Raf zijn ploeg won met 3-1, het wokken was zeer lekker en KV Mechelen speelde de derde slechte wedstrijd op rij (0-0). Maar bon, terug naar de training. 2 x 5km aan 4.35min. Het liep lekker alleen heb ik het uitlopen moeten beperken omwille van het voetbal van Raf.

training 13-09

Snelheid goed gehaald en de hartslagen waren ook prima.

Na een drukke zaterdag zou het een kalme zondag worden...tot mijn gsm afging zaterdagavond. Mijn Werchtermaatje aan de telefoon: "Hebt je goesting om morgen mee te gaan naar Ajax-Roda JC? Ik heb de 4 plaatsten van de firma nog eens." Ria, mag kik gaan? Doe maar! Om half 1 moest ik bij hem zijn zondag. Ik had nog niet ingehaakt toen mijne frank al viel. Wanneer ga jij uwe 35-er van zondag inplannen die je dan nog eens traag aan 6.15 min moet lopen? Om 19u als je terug bent van Holland en dan nog eerst moet eten? Hmmm, dat gaat niet want ik moet 3u45' lopen aan dat tempo! Een vetloop van 35km? Toch maar liever niet. Wanneer moet ik dat nu doen? Ok, zelf gezocht, opstaan om 6u.30, licht ontbijtje nemen dat je 1 uurtje laat zakken en om 8u de deur uit met gellekes en energiesnacks, zo zou het worden. Dan zou ik terug zijn om 11u45 en had ik nog juist de tijd om te douchen, pistolekes te smeren en naar mijne maat te rijden. Tijdens de match van KV Mechelen een sms. Zeg, we moeten vertrekken, om 12u want anders is dat toch wat krapjes gemeten want die wedstrrijd begint om 14u30. Miljaarde, nog vroeger opstaan in het weekend, no way José. Ok, dan moet de duurloop maar aan 6min worden gelopen, dat zal nu ook geen kwaad kunnen en dan win ik een klein kwartiertje en lukt het nog juist. Zo gezegd, zo gedaan. Na het voetbal direct mijn beddeke in zodat ik nog 8u kon slapen. Dat was dan weer zonder Raf gerekend die mij om middernacht wakker belde, los in mijn eerste slaap!! Of hij nog 1 uurtje langer mocht wegblijven. Grrrrrr, neen, een uur is een uur. Hmmm, nog wakker gelegen daarna tot 1u15 ongeveer!

Zondagmorgen. Mijn sportdrank had ik de avond voordien al gemaakt en lag fris. Na dat lichte ontbijt vertrok ik dus om 8u voor 3 toertjes. Normaal loop ik nooit rondjes, maar voor zulke lange duurlopen kan ik niet genoeg drank meenemen en daarom moet ik worden bevoorraad. Toen ik na dik 10km, 200m van mijn deur passeerde stond Ria te wachten en heeft ze 2 lege busjes terug aangevuld. Dat was mijn enige kans want daarna moest zij ook iets gaan doen. De duurloop zelf liep schitterend. Zalig loopweer, wel friskes zo vroeg in de morgen, en het liep fantastisch. Ik kreeg een flauwte van de honger en de dorst rond km 22 t/m km25, maar dat heb ik overwonnen met wat extra drank een energiesnackje en gel. Voor de rest alles dik inorde.

training 14-09

Dat gemiddelde van 135 hartslagen van de eerste 5km is weer bullshit. Dat maakt dat het gemiddelde ongeveer 123/124 is. Niet slecht.

Dan snel naar Amsterdam voor een vrij matige wedstrijd gewonnen met 1-0 door Ajax met een Belgisch doelpunt van Thomas Vermaelen. De uitblinker in mijn ogen was een andere Belg, Jan Vertongen. Schitterende voetballer.

Terug thuis en na de patatjes vroeg Ria of ik nog iets wou gaan drinken in het Brughuis. Kon ik nu neen zeggen? ;) En daarmee ben ik nu nog laat mijn blogje aan het bijwerken.

De 2de zware loopweek is prima afgewerkt. Elke training vrij goed verteerd inbegrepen de wisselloop van donderdag die iets minder vlot ging omwille van de opeenvolging van trainingen. Weektotaal: 97km. Als alles goed gaan gaan we volgende week over de 100km, afgesloten met de webblog loop in Mol nu zondag. Ik moet wel nog zien of ik alles kan inplannen want het wordt bijna een volledig weekje Holland deze week. Zowel maandag, woensdag als donderdag moet ik naar onze noorderburen.Dat wordt dus puzzelen.

Hierna nog de cijfertjes van de donderdagtraining. De snelle stukken moesten in 4.15 worden afgewerkt.

training 11-09

Groetjes, Gert

22:40 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Drukte!! Tja.. als je programma zo compact in elkaar steekt is het niet gemakkelijk om rustig te lopen;-)

Gepost door: Tiny | 15-09-08

wel een grappig verslag van je weekend hoor! En wat een weektotaal!! sjiek zene!

Gepost door: Ruthje | 15-09-08

Ik ben jaloers op je cijfertjes !
Knap getraind

Gepost door: philippe | 15-09-08

druk en ik maar denken dat ik het druk heb !!! Proficiat om toch de trainingen in te passen in je drukke weekend schema

Gepost door: wim | 15-09-08

Time management Een toonbeeld van optimaal tijdsgebruik! :-)

Gepost door: Gert Luyckx | 15-09-08

plannen Drukke tijden ! als je pubers hebt krijg je wel af en toe es een middernachtelijk belletje of sms, ik kan ervan meespreken ;-)Maar ik vind het wel heel ok dat ze ons verwittigen !
Mooie trainingen ! wou dat het bij ook zo vlotjes ging...

Gepost door: Chris | 15-09-08

planning Met een goede planning lukt dat allemaal wel. Succes de komende week en tot zondag !!

Gepost door: Edith | 15-09-08

Je staat er weer 100 % Gert. Mooie trainingen vorige week.

Gepost door: yves | 16-09-08

Ge doe hij dat goe !! Ja jongen ,dat gaat dik in ordr zijn in Keulen ,tga weer donderen ginder :-)

Gepost door: Katrien | 16-09-08

knap Gert Je weektotaal ligt gelijk met het mijne,maar je snelheden en hartslagen,liggen bij jou beter!!
Jij gaat op de marathon een eindtijd zetten waar wij bloggerkes van kunnen watertanden,goed bezig Gert en doe zo verder,wij komen elkaar nog wel eens tegen zoals in Haacht, de volgende keer samen aan de aankomst met een rookvrije Patje
mvg
Patje

Gepost door: patrick aerts | 16-09-08

Echt jammer dat er maar 24 uren in een dag zijn hè.

Gepost door: Marc | 17-09-08

druk Van een druk weekend gesproken! Blij dat er tussendoor een werkweek is waar je wat kunt uitrusten :-)

Gepost door: Dirk | 17-09-08

De commentaren zijn gesloten.