10-09-08

Goe weer geweest.

De woensdag is bijna om en dus zijn er weer 2 trainingen afgewerkt. Na de maandagse rustdag stonden er gisteren 20 x 300-jes op het schema aan 25sec/100m. Ik ben deze onder een stralende zon gaan afwerken op de piste in Bonheiden. Ik was wel even vergeten dat om 18u de atletiektraining voor de jeugd begint. Ik lieg niet als ik zeg dat er denk ik wel 100 jonge kinderen tot 12 jaar rondliepen met verschillende trainers. Mooi om te zien dat dit nog zo leeft. Dat betekende wel dat ik de laatste sessie van 5 x 300m regelmatig moest slalommen. De 300-jes gingen echt vanzelf, alleen waren ze allemaal te snel, namelijk tussen de 22 en de 24 seconden met hartslagen ergens rond de 145 tijdens de versnellingen. Persoonlijk vind ik dat echt gemakkelijke trainingen die kortere versnellingen.

Vandaag dan de duurloop van 25km aan 5.45min. Ik was optijd vertrokken op het werk en om kwart voor 6 begon ik eraan, wederom met een prachtig weertje en met de iPodje. Ondanks een beetje vermoeidheid op voorhand liep het super. Het was genieten vanaf de eerste stap en ik zat vrij snel in het juiste tempo. Ik heb over de ganse 25km juist geteld 8 seconden te snel gelopen om exact te eindigen in 5.45min/km. Ook de hartslagen waren prima.

training 10-09

Het enige wat me zorgen baart is mijn knie die toch soms pijn doet en dan vooral in de duurlopen, zelden tijdens de versnellingen. Ook de kinesiste heeft me maandag echt pijn gedaan tijdens de behandeling. Ik blijf hopen dat die knie het uithoudt, maar het wordt echt kantje boordje en erger mag het toch niet worden. Morgen een kort wisselloopje van 8km en vrijdag een verdiend dagje rust en ontspannen in de sauna.

Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te vertellen. De school is terug begonnen voor Raf en hij is ook flink aan het trainen om zijn lopen te verbeteren. Hij moet dit doen om 50% te halen voor atletiek. Mario helpt hem hierbij met een mooi schema! ;) maar het is soms wel dik tegen zijn goesting. Hij loopt dan ook echt niet graag en doet het alleen maar voor school. Mijn dochter Katrien begint er volgende week terug aan. Zij is geslaagd voor haar 2de zit en kan nu aan de rest van haar 2de jaar afwerken. Zij had dit jaar een stuk van het eerste en van het tweede.

Groetjes, Gert

22:39 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

heel houden!! Nu een kwestie van heel houden die knie. Met nog een dikke 20 dagen te gaan mag dat toch niet mer fout gaan!! Leuk hè die jeugd op de baan!

Gepost door: Tiny | 11-09-08

Goe weer en goe bezig !!
Knap hoe je probleemloos die trainingen verteert - ik ben er beetje jaloers op.

Gepost door: philippe | 11-09-08

Je bent goed bezig ! Ook raf zal het nog wel graag worden doen . Als hij zijn punten zal zien , en zijn vorderingen zal opmerken , zal de goesting wel beginne komen . Klaar om de papa te verslaan ! :-)

Gepost door: coach mario | 11-09-08

zorg draag maar zorg voor die knie ! mooie training...

Gepost door: Chris | 11-09-08

goed bezig en een beetje oppassen,geen blessures meer nu!!!
Mooi gelopen trouwens,met een goede hartslag en tempo,houden zo!!!!!

Gepost door: patrick aerts | 11-09-08

Samen Dan kunnen jullie eens leuk samen trainen, vader en zoon, niets dat er zo leuk is!!
Veel succes aan de knie!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 12-09-08

jaja, muziek in deoren ;-) Hey Gert
Zo gemakkelijk dat die trainingen verlopen voor je, knap! Die knie, dat is wel iets anders precies he?

inderdaad, dat ventje met de muziek in de oren, dat zal ik geweest zijn ;-)

Gepost door: Jan | 12-09-08

tot zondag in Mol Dus toch in Mol zondag,ik weet niet hoever ik ga lopen,maar zal mijn beste beentje voor zetten!

Gepost door: patrick aerts | 12-09-08

De conditie is duidelijk in orde Gert. Je kan je gerust wat knierust permitteren.

Gepost door: Homer | 12-09-08

Veel succes! Een beetje voorzichtig zijn me de knie, de conditie is er nu toch al.

Gepost door: Fré | 12-09-08

de hele familie ... is toch keigoed bezig ! Proficiat aan Raf en Katrien ook ! Toch allemaal verhalen van niet opgeven en doordoen ! Mooi !

Gepost door: Kaat | 14-09-08

De commentaren zijn gesloten.