07-09-08

3u13'05"

Neen, ik heb niet stiekem een marathon gelopen met dit resultaat als eindtijd. Moest dit op 5 oktober op mijn garmin staan bij aankomst in Keulen geef ik een vat! Neen, de tijd in de titel is van de vetloop die ik deze morgen grotendeels samen met Ruth heb afgewerkt. Op het schema stond dan wel 28km aan 6.15min, maar het tempo van een vetloop vind ik absoluut van ondergeschikt belang. Daarom moest ik geen 5 seconden nadenken toen Ruth me eerder deze week mailde om samen met haar een trage duurloop af te werken. Niet te rap hé, vroeg ze want mijn voet is nog herstellende. Geen probleem en dus was die date snel in kannen en kruiken.

Iets na 8u vertrok ik thuis in Bonheiden en een 6-tal kilometer later hadden we elkaar gevonden. Ondertussen had ik wel een serieuze douche gekregen. Soms regent het dus toch als ik moet lopen. ;) Ruthje die zweeg geen 2 seconden, dus veel heb ik niet moeten zeggen! Knipogen Maar al bij al was het keitof hoor! Nee serieus, ondanks het trage tempo bij een vetloop, vlogen de kilometers zo voorbij. Merci Ruth voor het toffe gezelschap.

Na dik 29km stond ik terug aan de voordeur. Eerst douchen, dan vlug naar bakker en beenhouwer en rond 12u30 heb ik eerst 1 banaan en vervolgens 2 pistolets, 4 boterhammetjes, 2 tassen koffie, een soja puddinske en een sultana koekje met yoghurt binnengespeeld! Dedju ik had honger. Les chiffres.

training 07-09

Merk op de gemiddelde hartslag. Lachen

 

Gisteren zaterdag stond er een stevige training op het programma met 3x3km aan 4.35min, in principe het marathontempo voor 3u15'. Maar of ik daar ga op starten in Keulen ga ik nog even in beraad houden. Het tempo werd goed gehaald en zelfs met zeer aanvaardbare hartslagen, maar het gevoel in de benen was niet optimaal. Maar ok, het zijn dan ook zware trainingsweken en dat er nu wat vermoeidheid in de benen kruipt is niet abnormaal. Ik zie dat de hartslagen nu echt de goede richting uitgaan en dat duidt op een stijgende conditie. Ik val in herhaling als ik zeg dat de eerste 2km de hartslagmeter weer tilt sloeg. De lange vernellingen waren tussen de 150-152, ideaal dus voor mij.

training 06-09

En daarmee heb ik er een trainingsweek van 92km opzitten. Volgende week gaan we naar de 100km om de week daarna dik over die 100km te gaan. Hopelijk blijft het lichaam goed meespelen.

Deze namiddag, allé, eigenlijk nu ook al, ga ik me in de zetel voor tv ploffen en ik denk niet dat ik er nog ga uitkomen. Alleen even omdat ik nog spaghettisaus voor morgen moet maken. Maar dat zal het dan ook zowat zijn.

Nog een prettige zondag iedereen, Gert

14:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

oh, ik altijd maar tetteren? zal wel! ;-) merci voor 't superleuke gezelschap Gert, 'k denk dat ik op m'n eentje niet zo ver was geraakt vandaag! geniet nog van je luie zondagnamiddag!

Gepost door: Ruthje | 07-09-08

Heel knap en in leuk gezelschap (die verstaanbaar is hé !!!!)kan niet anders dan goed aflopen

Gepost door: Katrien | 07-09-08

Goede trainingen. Je hartslagen zijn goed. Normaal gezien ga je je doel halen in Köln. Denk zelfs dat er iets meer in zit hoor!

Gepost door: Francis | 07-09-08

om beurt... een beetje jaloers :-)
Zalige trainingen!

Knap.

wat betreft de namiddag / avond moet niemand jaloers zijn want we hadden beide ZALIG SIESTA!

Gepost door: Tinne | 08-09-08

Mooie kilometertjes achter de rug! En die hartslag!!!

Gepost door: Homer | 08-09-08

Knap getraind Gert - die 3u13 haal je zeker in Keulen, ik denk zelfs nog ietsje rapper.

Gepost door: philippe | 08-09-08

dat moet plezant geweest zijn Met twee een lange duurloop aan een hartslagske om van te dromen,dat gaat rechtstreeks richting Keulen naar de 3:10 ???Wie weet!Succes alvast!

Gepost door: patrick aerts | 08-09-08

tetteren! wie? De reactie van Ruth laat aan duidelijkheid niks te wensen over welke kwekker er steeds open stond;-)

Gepost door: Tiny | 08-09-08

Weer een mooie training en je bent lekker bezig met plannen voor volgend jaar.
De mooiste marathon van Nederland is wel de berenloop op Terschelling http://berenloop.vvvterschelling.nl/
Alleen dat wadden eiland is zo apart en zo mooi, dat wil je niet weten en dan de marathon over dat eiland en de gezelligheid, echt, die moet je gewoon eens mee maken.
Van mijn 11 marathons, de aller mooiste.
Veel sucses met het plannen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 08-09-08

Vat !! Bestel dat vat alvast maar ! Wij komen zeker !!
En vlot het met raf ?

Gepost door: coach mario | 10-09-08

Alles lijkt dik in orde. Je werkt al je training heel vlot af. In Keulen zit een vette PR er zeker in. Hopelijk goed marathonweer ginder.

Gepost door: yves | 10-09-08

loopmaatje Je hebt m'n loopmaatje gepikt ;-) Fijn dat het gezellig was. Jij bent wel stevig bezig he. Tegen dat jij in Keulen aankomt zitten wij aan km 5.

Gepost door: Julie | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.