04-09-08

Plannen maken voor 2009.

Ik weet het, 2009 is bijlange nog niet voorbij. En ja, ik heb nog een marathonafspraak in Keulen op 5 oktober. Maar toch denk ik al regelmatig aan mijn loopplannen voor 2009. Vooral dan de keuze van een voorjaarsmarathon houdt me bezig. De andere wedstrijden plan ik daar wel omheen want de marathon blijft voor mij het hoofdoel. Daar haal ik echt de grootste voldoening uit.

Voor 2009 heb ik al een shortlist opgemaakt en die heb ik in 2 delen opgesplitst. Deel 1 zijn de marathons kortbij waar het de bedoeling is om gewoon lekker te lopen. Deel 2 zijn de marathons waar een reisje en een lang weekendje wordt aangeplakt en dus naast het lopen, ook de ontspanning en de omgeving belangrijk zijn. Voorlopig is dit mijn nog uitgebreide shortlist.

Kortbij

  • Rotterdam (05/04) Veel goesting maar zoveeeell volk.
  • Utrecht (13/04)
  • Visé (datum nog onbekend maar gewoonlijk in mei)

Verderweg

  • Barcelona (01/03) Eigenlijk valt dit wat vroeg, anders was deze mijn eerste keuze.
  • Madrid (26/4)
  • Praag (10/5)
  • Pisa (17/05)

Zijn jullie daar ook al mee bezig? Welke marathons maken bij jullie kans?

Back to the training! :)

Woensdag en donderdag zijn de training afgewerkt volgens het schema. Gisteren liep het nogal stroef vond ik zelf. Maar eigenlijk frustreerde het me gewoon omdat het al donker was buiten en ik hierdoor niet goed wist of mijn tempo wel goed zat. Ik had namelijk een wisselloop af te werken met de snellere stukken aan 4.45 min. Ik was in mijn haast ook mijn pathella brace vergeten aan te doen en dat voelde ik aan mijn knie. Ik ben van thuis naar de sauna gelopen waar Ria al anwezig was. We hebben daar toch een abo dus een extra saunabeurt is altijd meegenomen. Ondanks de duisternis buiten zat ik aardig in de buurt van de 4.45min. De hartslagmeter flipte weer fameus de eerste paar kilometers.

training 03-09

Vandaag was het dan vrij hectisch en moeilijk om de duurloop van 25km aan 5.45min in te plannen. Vroeg opstaan en om 7u15 was ik al op het werk. Na een drukke dag vlug om 16u45 doorgereden want ik moest al om half 6 bij de kinesist zijn. Ik had wat extra eten naar het werk meegenomen om rond 16u op te eten zodanig dat ik wat binnenhad voor de lange duurloop. Thuisgekomen had ik nog juist 10 minuten de tijd om in mijn loopkleding te springen, mijn sportdrank te maken (was ik gisterenavond vergeten) en bij de kiné te geraken even verderop in de straat. Ik was maar 3 minuutjes te laat! :) Na de therapie ben ik van bij de kinesist gestart met de looptraining. Het zijn straffe toeren maar net als gisteren en dinsdag en ondanks de donkere wolken heb ik weer geen druppel regen gezien op die 3 trainingen. Voor het geluk geboren zeker? De training zelf ging zeer lekker. De eerste 5 kilometer was het wat zoeken naar het juiste tempo maar de volgende 20km zijn bij de perfectie af hoor! :) Zeer lekkere hartslagen daarbij , wederom een foute registratie de eerste kilomters, en ik mag spreken van een geslaagde training.

training 04-09

Morgen rust en uiteraard naar de sauna. Het weekend belooft dan weer druk te worden met de beginnende voetbalcompetie van Raf, auto rijlessen geven aan mijn oudste zoon en 2 stevige trainingen. Gelukkig ligt de voetbalcompetitie stil dit weekend.

Groetjes, Gert

23:39 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Zakynthos Ergens in Mei :-) ps heb speciaal wat vroeger op gestaan om naar je blog te kijken zou niet graag denken dat je verwaarloost wordt, hi hi :-)

Gepost door: Katrien | 05-09-08

2009 Ik denk ook vaak aan 2009, maar zoek een specialleke .. en iets waar we met enkele bloggers naartoe kunnen gaan !!!
Knappe trainingen !!

Gepost door: Edith | 05-09-08

bij mij sluipt 2009 ook regelmatig in mijn hoofdje binnen. Rotterdam wil ik nog wel eens doen (revanche na de hitteslag in 2007) en voor 't najaar lijkt die van Zeeland me ook een stevige uitdaging. Verder denken J en ik aan een aparte uitdaging: La Bouillonnante, een stevige trail van 22 of 44 km ('t zou dan wel die van 22 km worden)...Maar jouw ideetjes spreken me ook wel aan eigenlijk ;-)

Gepost door: Ruthje | 05-09-08

kort Plannen... ik wil me vooral bezighouden met korte wedstrijden. Een halve marathon is het maximum dat mijn rug aankan, dus als ik dat 1 of 2 keer per jaar tot een goed einde kan brengen ben ik al héél content. Na Eindhoven concentreer ik me weer op 5km-wedstrijdjes :-)

Gepost door: Chris | 05-09-08

Leuke plannen, bij ons zijn de loopplannen voor 2009 ietsjes minder belangrijk dan de andere plannen ;-)

Gepost door: philippe | 05-09-08

2009 Ben ik nog niet echt mee bezig.
Voorlopig 1 zekerheid in het lange weekend van pinksteren neem ik weer deel aan de Roparun.

Gepost door: Marc | 05-09-08

amai Amai, Keulen nog niet gepasseerd en al bezig met nieuwe plannen. Ik lonk naar Barcelona of Madrid. Rotterdam zegt me niet veel (is al zoveel of geschreven). Of natuurlijk NY als we de lotto winnen.

Gepost door: Julie | 05-09-08

planning Ik zal wel nog marathon's lopen maar dan for the fun. Ik zoek een buitenlandse marathon uit om met vrouw en dochters er een weekend van te maken. Volgens weekend de IFF en 9 november nog de Rürsee marathon + weekend ! Volgend jaar moet ik nog eens mijn verlof bekijken. Ik heb maar 1 dag dat ik vrij mag kiezen en en de rest ligt vast. Ik heb nu wel mijn kilometers gelopen maar niet ernstig getraind. In de toekomst zal ik dit ook zo doen om te proberen mijn marathon's juist onder de 4 uur te lopen maar vooral om te proberen er een leuk weekend van te maken !! Ik laat je wel iets weten als ik mijn planning voor volgend jaar ken.

Gepost door: wim | 05-09-08

2009 Dat wordt het jaar van mijn eerste marathon en ik wou het graag een beetje rustig houden dus loop ik in september de leiemarathon, ik vind het wel heel motiverend om plannen te maken voor 2009, dan heb je altijd al een nieuw doel om voor te trainen. Iedereen heeft het zo druk zeg, bij mij is het net iets rustiger nu :-p.

Gepost door: Wendy | 06-09-08

waw, zoveel reisplannen?
Klinkt erg leuk, maar ik hou het momenteel nog even bij Antwerpen ;-)

Gisteren ben je me voorbijgelopen in het vrijbroekspark, blijkt nu ;-)
Had ik zeker geweest dat jullie het was, dan had ik eens goeiendag kunnen zeggen. Next time...

Gepost door: Jan | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.