02-09-08

Damn dat ging vlotjes.

Vandaag de eerste training van de week en ik had er een beetje schrik van. 8 x 1 Km aan 4.35min is toch vrij stevig. Vorige week had ik er zo 6 x1 km gelopen, maar ik had tussenin blijven lopen, eerder joggen, terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat de hartslag goed daalt en je dus hoort te wandelen. Dat heb ik dus vandaag zo gedaan en ik moet zeggen dat dit een wereld van verschil maakt. Oh, wat ging die training lekker. Het liep zo vlotjes dat ik elke versnelling vrolijker werd en ik een superbevredigend gevoel had na de training. Mooie hartslagen en ondanks het feit dat ik bijna constant mezelf dwong om te vertragen liep ik nog te snel, wat ik echt niet beoogde. Ik heb er echt ook goed op gelet dat ik de kilometers liep als een goed tempo en niet echt als een geforceerde versnelling en ook dat ging goed.

training 02-09

Let maar niet op de gemiddelde en maximum hartslag tijdens de eerste 2km inlopen. De hartslagmeter slaagt de eerste 1 à 2 km steeds tilt en begint pas deftig te meten als ik een beetje begin te transpireren blijkbaar.

Gisterenavond nog even danig geschrokken. Ria was vrij laat, rond 20u45, aan haar looprondje begonnen en ik had pas om 21u afspraak bij de kinesist bij ons in de straat. Toen ik rond 21u45 thuiskwam hoorde ik Raf, mijne jongste van bijna 16, roepen op Ria die blijkbaar in den douche stond. Ik trek de achterdeur open en zie spatten bloed op deuren en de vloer en Raf die zijn bloedende rechter wijsvinger onder de koudwaterkraan houdt. Wat was er gebeurd? Hij was begonnen om zo een snelklaar chocoladecake van dokter oetker te maken en had daarbij de mixer nodig. Die mixer had even geblokkeerd en de pipo was daar even met zijn vinger aan gaan prutsen. Het vervolg kan je raden! Die mixer doet een paar toeren en hij met zijn vinger daartussen. Gevolg: een dubbele gapende wonde aan zijn rechter wijsvinger en ook half door zijn nagel heen! Ria vlug uit de douche gaan halen en na de eerste zorgen ben ik snel met hem naar spoed gereden hier in het Imeldaziekenhuis een paar kilometer verderop. De dokter heeft er een paar draadjes ingezet en normaal gezien zou het binnen 14 dagen inorde moeten zijn. Gelukkig maar want voor hetzelfde geld is hij zijn vingertopje kwijt. Toch even schrikken hoor! Nu hij heeft het geluk (of ongeluk voor hem) dat hij linkshandig is en dus nog kan schrijven. Maar hij doet wel sportschool en dat betekent toch 2 weken geen zwemmen, geen balsport (nu handbal), noch gymnastiek. Weeral pech voor hem want lopen, want hij niet graag doet, kan uiteraard nog wel! :)

Tot blogs, Gert

 

19:30 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Amai, dat was wel schrikken zeker?
Het begin klonk als een Hitchcock film!
Al goed dat het vrij goed is afgelopen.

Proficiat met je training!

Gepost door: Jan | 02-09-08

Ongelukjes zijn zo snel gebeurd he, en het duurt nadien zo lang eer je er volledig van af bent.

Gepost door: Homer | 02-09-08

jakkie, vies accidentje maar gelukkig nog vrij goed afgelopen. Zo'n dingen zie je meestal in een horrorfilm...Hopelijk denkt ie er voortaan nu aan om de stekker eerst uit te trekken alvorens aan zo'n dingen te gaan prutsen ;-)

Gepost door: Ruthje | 03-09-08

ai
da was schrikken zeker.. bijna een echte horrormovie..
gelukkig valt het allemaal nog mee.. !!

Gepost door: Vince | 04-09-08

tof Goed bezig weeral Gert, de foto's van Haacht staan op het net,maar men is toch wel vergeten ons te fotografen zeker??????????

Gepost door: patrick aerts | 04-09-08

De commentaren zijn gesloten.