31-08-08

Pff, het was warm dit weekend.

Pas op, ik klaag niet hoor want ik vind het een super weertje wat we vandaag en gisteren hebben gekregen. Maar om te lopen was het net iets te warm.

Omwille van tijdsgebrek vandaag zondag had ik de weekend trainingen omgewisseld. Zaterdag werden het dus 20km aan 5.45min en vandaag een 12km wisselloop met snelle stukken van 2km aan 5min. De laatste weken voor een marathon probeer ik de duurlopen op zondag, nu dus zaterdag, aan te vatten op hetzelfde moment als de marathon start. In Keulen is dat 11u en dus was ik gisteren een half uurtje later op pad. Maar ja, dat is dan ook zowat het heetste moment van de dag en dat heb ik toch geweten. Door de hitte was de hartslag wel wat te hoog, en ik had de eerste 10km wel wat moeite met het tempo, altijd te snel of te traag, maar het lopen zelf was geen probleem. Maar nadien kreeg ik wel een serieuze klop seg! Stikkapot was ik en dat kwam door die warmte. Maar bon, goed bijdrinken en eten nadien en je komt daar wel bovenop.

training 30-08

Vandaag dan de wisselloop. Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou lopen want ik was toch een beetje moe en de knie had gisteren serieus opgespeeld. Maar bon, morgen heb ik sowieso een rustdag en ik heb als voorzorg mijn kniebrace aangedaan. Eigenlijk moet ik die altijd aandoen maar ik vergeet het telkens. Ook nu was het zeer warm en dat merkte ik wederom aan de te hoge hartslag voor dit tempo. Net zoals gisteren had ik ook nu moeite om een regelmatig en het correct voorgeschreven tempo te lopen. Was dit ook omwille van de warmte, of liggen deze tempo's me niet echt? I don't know. Erg is dat niet hoor, maar ik heb het gewoon liever wat juister zoals Mario het voorschrijft. ;)

training 31-07

Conclusie voor de voorbije week is dat elke training goed is afgewerkt, en daar ben ik heel blij mee.

Zoals eerder vermeld komen er nu 3 loodzware weken aan. 3 Weken waar ik zeer goed naar mijn lichaam ga luisteren en me zeker niet total loss ga lopen. Uiteraard ga ik mijn schema proberen te volgen, jullie kennen mij ondertussen al wel denk ik, maar als ik me te vermoeid voel of de knie echt teveel pijn doet, laat ik een training schieten of leg ik het tempo ietsje lager. Keulen is dan wel weer een grote afspraak, maar wat nog veel belangrijker is, is dat ik nog vele jaren wil kunnen genieten van het lopen.

Groetjes en waarschijnlijk tot ergens midden de week met een nieuwe update.

Gert

20:18 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-08-08

Weeral 3 dagen training achter de kiezen.

Deze week is de trainingsarbeid goed te doen. Maandag neem ik normaal gezien rust, alhoewel Mario wel een training heeft opgegeven op mijn aanvraag die ik mag doen als ik me goed voel. Maar na de vermoeidheidsdip vorige week ga ik dat maar een paar weken zo laten. Dan volgen er 3 opeenvolgende dagen training om dan vrijdag weer een dagske rust te nemen. Uiteraard vliegen we er dan terug in zaterdag en zondag. Maar dus terug naar dinsdag waar de pittigste training van deze week stond ingepland, zonder nu te zeggen dat dit echt een zware training was,namelijk 6 x 1km aan 4.35. De snelle kilometers ging best vlotjes, maar ik heb nog teveel het gevoel dat het een versnelling is, dit terwijl het mijn marathontempo zou moeten worden. De volgende weken zullen wel duidelijkheid scheppen of dit uberhaupt haalbaar is in Keulen. De cijfertjes.

training 26-08

Gisteren woensdag mocht ik 10km loslopen. Ik denk dat ik vlotjes een tempo van 5.20 à 5.25 liep, toen ik na een kilometer of 4 een kennis inhaalde die ik al jaren niet meer had gezien. Hij woont nochtans maar 2km van mijn deur. Hij liep wel wat trager, ah ja, anders kan je hem niet inhalen hé, maar ik ben bij hem gebleven om wat te "tetteren". Tempo flink naar beneden, maar tegelijkertijd ook de hartslag. prima losloop training dus.

training 27-08

Vandaag moest ik heel vroeg opstaan omdat ik naar Nederland moest voor het werk. Maar alles ging zo vlotjes dat ik zowaar al om 14u30 thuis was. Ik heb dan vlug eerst mijn loopkleren aangetrokken en ben mijn 12km aan 5.15 gaan afwerken. Daarna heb ik nog een dik uur van thuis verder gewerkt. Ook hier de cijfers.

training 28-08

 

De beentjes waren dan wel niet zo heel fris vandaag, maar heel langzaamaan zie ik de hartslag dalen in vergelijking met trainingen 1 of 2 weken terug. Ook de dinsdag training was me dat al opgevallen. De conditie gaat dus stilletjesaan de goede richting uit. Maar de volgende paar weken staan er nog stevige brokken training op het programma. Dit weekend heeft de coach me nog wat respijt gegeven. Een wisselloop van 12km en een duurloop van 20km aan 5.45 zijn lichte hapjes. :) Maar de 3 volgende weken op het schema zijn niet van de poes! Ik zal mijn benen al maar best insmeren!

Dat was het weeral. Nu eerst vlug een hapje eten, en dan naar de kinésist voor de knie. Daarna naar het voetbal van Raf gaan kijken die mee moet spelen met de junioren die een oefenwedstrijd spelen in Elzestraat te Katelijne.

Die knie, ik praat er dan wel niet meer over, maar die tendinitus kwestuur aan de knie is nog wel degelijk aanwezig hoor en soms, bvb ll zondag, heb ik er last van. Maar tot aan de marathon krijg ik 2 kiné behandelingen per week, waarbij ik soms toch wel serieus pijn heb als ze bovenop de pathellapees met electriciteit en gel behandeld. Maar ik blijf doorbijten en doortrainen tot Keulen, en daarna gaat de riem er minstens 1 maand af en ga ik de kiné behandeling intensiveren. Dat is zo afgesproken met de orthopedist en de kinésist en het mocht als ik niet teveel pijn heb. Als het na die maand nog niet genezen is wordt de loopstop verlengd. Ondertussen ga ik de conditie op peil houden met fietsen en misschien zelfs terug wat spinnen. Maar over dat laatste moet ik nog even nadenken. De reden is dat ik mijn abo daar heb opgezegd en ik dus eerst terug lid moet worden en dat loont niet echt als je alleen maar 1 of 2 keer week gaat spinnen. Maar mijn zoon is daar nu lid en mag 2 keer iemand uitnodigen om "kennis" te maken met de fitness. :) Daar ga ik wel gebruik van maken denk ik! :)

Tot blogs, Gert

17:30 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-08-08

De training hernomen.

Na de 3 extra dagen rust, rust die me goed heeft gedaan, heb ik ll vrijdag de training hervat. De korte donderdagtraining heb ik naar de vrijdag verschoven en zaterdag en zondag heb ik volgens schema afgewerkt. M.a.w. ik heb 2 trainingen gemist. Maar ok, de dokter heeft het vrijdag ook nog gezegd, ik ben blijkbaar geen 20 jaar meer en het lichaam vraagt soms al wel eens wat rust. :) Ik ga er dan ook nogal stevig tegenaan en ben iemand die de training altijd perfect wil afwerken, hoe zwaar ze ook soms is. Hopelijk leer ik mijn lesje ooit eens. :)

Het weekend kan ik onderverdelen in een zeer drukke zaterdag en een hele rustige zondag. Zaterdag was het zelfs zo druk dat ik na mijn ontbijt eigenlijk niets meer heb gegeten buiten een vettige hamburger 's avonds op het voetbal in Moeskroen-KV Mechelen. Iemand trouwens de beelden gezien van Kevin Geudens, voetballer bij KV, die in deze wedstrijd zjn scheenbeen en zijn kuitbeen heeft geboken? Gruwelijke beelden! Het was gewoon een spijtige botsing tussen 2 spelers, zonder enige opzet of fout! Hopelijk kan die jongen ooit nog voetballen. Eerder die dag ben ik 2 keer naar het voetbal van Raf gaan kijken. Hij moest spelen met zijn ploeg, scholieren, in de morgen en in de namiddag moest hij 1 helft meedoen met de junioren.

Vandaag zondag stond er een vetloop van 25km op het programma. In de namiddag is er dan de ganse tijd familiebezoek geweest, leuk!

De trainingen zelf heb ik best goed verwerkt. De cijfertjes.

De vrijdag training was een korte en relatief gemakkelijke training. De snelle stukken moesten worden gelopen aan 4.30/km.

training 22-08

De zaterdag training was echt pokkezwaar. Het snelle tempo moest 4.15/km zijn en dat werd gehaald. Ik moet er nog bijvertellen dat ik vanaf de 2km regelmatig de wind op kop had wat de versnelling extra zwaar maakte. Ik ben vooral blij met mjn goede hartslagen, daar zal de extra rust wel bij geholpen hebben.

training 23-08

Vanmorgen dan een stevige vetloop van 25km aan 6.15. Ook dat werd goed gehaald, maar ik voelde wel dat het de derde dag na elkaar training was. Want daar waar de hartslagen zaterdag goed waren, waren ze vandaag iets te hoog. Bij deze snelheid blijven die gemiddeld onder de 120. Maar ok, ik klaag zeker niet na de dip vorige week.

training 24-08

 

Morgen maandag terug rust, oef! :)

Gert

 

20:48 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

21-08-08

Hele korte update.

Ik heb deze week nog niet gelopen wegens zware vermoeidheid die dinsdag plots de kop op stak. Vandaag gaat het een beetje beter. Morgen of overmorgen ga ik proberen te hernemen. Als het lichaam rust vraagt moet men die nemen.

Gert

 

PS: vermits ons raspaardje al die andere blogskes leest en het al had ontdekt zal ik het hier maar neerschrijven. Gisteren woensdag 20/8 waren Ria en ik 25 jaar getrouwd. :)

20:29 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

17-08-08

10 Mijl in Haacht

Ik had me voorgenomen om vandaag de 10mijl in Haacht, dat is 10km van mijn deur, te gaan lopen als het weer goed was. Niet om alles uit de kast te halen maar gewoon om eens niet alleen lopen. Vermits het weer rond 13u30 echt goed was zijn we dan maar vertrokken. Ria en Raf zijn met me meegegaan met de fiets. Raf was juist een half uurtje thuis van 3 dagen pukkelpop en dus doodop. Maar op deze manier zou hij toch wakker kunnen blijven.

De 10mijl liep samen met de 8km en dat is eigenlijk best verwarrend want hoe goed je het ook probeert om op tijd te lopen, je laat je altijd wel meesleuren in een tempo dat te hoog ligt net vanwege die lopers die de korte afstand doen. Dat overkwam mij dus ook vandaag. Ik had mijn garmin geprogrammeerd in blokken van 5km. Het eerste blok in 4.50, het tweede in 4.40 en het derde in 4.30, net zoals de laatste km. Helaas, dat plan viel direct in duigen omdat ik me liet meedeinen in de massa en dus vooral door de 8km lopers. Dat werd heel erg duidelijk toen ik na 8km plots helemaal alleen liep. Geen kat meer in mijn buurt en dat juist op een moment dat het een beetje zwaarder begon te worden. Plots geen mikpunt meer en ik viel terug op mijn garmin als steun.

Bij de aankomst had ik maar 15.5km. Ofwel hebben ze danig misgemeten wat de afstand betreft, ofwel heeft mijn garmin serieus gefaald. Ik ga uit van het eerste. Ondanks het feit dat ik uiteraard verval kende, ik was dan ook te snel vertrokken, valt het resultaat reuze goed mee. Ook en vooral omdat ik nooit heb geforceerd. Dat zie je ook aan de hartslagen die samen met de snelheid naar beneden gaan. Uiteraard ook omdat ik weet de conditie nog een pak beter moet voor Keulen. Maar daar werken we aan.

De cijfertjes.

training 17-08

Grappig eigenlijk want eigenlijk heb ik juist het tegenovergestelde gelopen dan wat ik me had voorgenomen, namelijk eerst snel om dan te vertragen. Maar de snelheid lag wel een stuk hoger dan ik had geprogrammeerd.

Nadat ik Patrick en Myriam nog even dag had gezegd, we kwamen elkaar juist tegen toen wij op vertrekken stonden, snel met de fiets naar huis want de donkere wolken pakten zich samen boven Haacht. Het werd nog spurten om voor de stortvlaag binnen te zijn. Net gelukt! :)

Tot blogs, Gert

PS: Oh ja, Raf heeft heel de tijd geslapen in het buskotje in Haacht, doodop! :)

Update: de uitslagen staan al online en ik ben 44ste van de 91 finishers op de 10 mijl geworden. De organisatie bljft 16km aangeven als afstand. Ik hou het op mijn 15.5km.

18:17 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |