31-08-08

Pff, het was warm dit weekend.

Pas op, ik klaag niet hoor want ik vind het een super weertje wat we vandaag en gisteren hebben gekregen. Maar om te lopen was het net iets te warm.

Omwille van tijdsgebrek vandaag zondag had ik de weekend trainingen omgewisseld. Zaterdag werden het dus 20km aan 5.45min en vandaag een 12km wisselloop met snelle stukken van 2km aan 5min. De laatste weken voor een marathon probeer ik de duurlopen op zondag, nu dus zaterdag, aan te vatten op hetzelfde moment als de marathon start. In Keulen is dat 11u en dus was ik gisteren een half uurtje later op pad. Maar ja, dat is dan ook zowat het heetste moment van de dag en dat heb ik toch geweten. Door de hitte was de hartslag wel wat te hoog, en ik had de eerste 10km wel wat moeite met het tempo, altijd te snel of te traag, maar het lopen zelf was geen probleem. Maar nadien kreeg ik wel een serieuze klop seg! Stikkapot was ik en dat kwam door die warmte. Maar bon, goed bijdrinken en eten nadien en je komt daar wel bovenop.

training 30-08

Vandaag dan de wisselloop. Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou lopen want ik was toch een beetje moe en de knie had gisteren serieus opgespeeld. Maar bon, morgen heb ik sowieso een rustdag en ik heb als voorzorg mijn kniebrace aangedaan. Eigenlijk moet ik die altijd aandoen maar ik vergeet het telkens. Ook nu was het zeer warm en dat merkte ik wederom aan de te hoge hartslag voor dit tempo. Net zoals gisteren had ik ook nu moeite om een regelmatig en het correct voorgeschreven tempo te lopen. Was dit ook omwille van de warmte, of liggen deze tempo's me niet echt? I don't know. Erg is dat niet hoor, maar ik heb het gewoon liever wat juister zoals Mario het voorschrijft. ;)

training 31-07

Conclusie voor de voorbije week is dat elke training goed is afgewerkt, en daar ben ik heel blij mee.

Zoals eerder vermeld komen er nu 3 loodzware weken aan. 3 Weken waar ik zeer goed naar mijn lichaam ga luisteren en me zeker niet total loss ga lopen. Uiteraard ga ik mijn schema proberen te volgen, jullie kennen mij ondertussen al wel denk ik, maar als ik me te vermoeid voel of de knie echt teveel pijn doet, laat ik een training schieten of leg ik het tempo ietsje lager. Keulen is dan wel weer een grote afspraak, maar wat nog veel belangrijker is, is dat ik nog vele jaren wil kunnen genieten van het lopen.

Groetjes en waarschijnlijk tot ergens midden de week met een nieuwe update.

Gert

20:18 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

warm Vroeger vertrekken he, dan is het niet zo warm !!
Knappe trainingen, maar toch maar voorzichtig zijn met die knie .. Genieten is belangrijker !!!

Gepost door: Edith | 31-08-08

doen zoals ik Gert
Als je zoals ik vertrekt om 07h00 heb je geen last van de warmte,wat ik erg tof vond,is je uitleg over genoeg drinken,ik ben nu aan het zoeken om mijn gordel aan te passen,nooit te oud om te leren!
mvg
Patje

Gepost door: patrick aerts | 01-09-08

Duimen! Ik duim voor jou de komende drie weken!!!!
Grt

Gepost door: Wendy | 01-09-08

Het was inderdaad warm dit weekend en op naar de marathon!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-09-08

Straf hoe je er elke keer in slaagt om juist op de km je trainingen af te werken - 20km en geen meter meer. Klasse ! ;-)
Knap getraind maar we hadden niet anders verwacht natuurlijk

Gepost door: philippe | 02-09-08

Mooie trainingen alweer Gert. En naar je lichaam luisteren is nooit slecht.

Gepost door: yves | 02-09-08

De commentaren zijn gesloten.