28-08-08

Weeral 3 dagen training achter de kiezen.

Deze week is de trainingsarbeid goed te doen. Maandag neem ik normaal gezien rust, alhoewel Mario wel een training heeft opgegeven op mijn aanvraag die ik mag doen als ik me goed voel. Maar na de vermoeidheidsdip vorige week ga ik dat maar een paar weken zo laten. Dan volgen er 3 opeenvolgende dagen training om dan vrijdag weer een dagske rust te nemen. Uiteraard vliegen we er dan terug in zaterdag en zondag. Maar dus terug naar dinsdag waar de pittigste training van deze week stond ingepland, zonder nu te zeggen dat dit echt een zware training was,namelijk 6 x 1km aan 4.35. De snelle kilometers ging best vlotjes, maar ik heb nog teveel het gevoel dat het een versnelling is, dit terwijl het mijn marathontempo zou moeten worden. De volgende weken zullen wel duidelijkheid scheppen of dit uberhaupt haalbaar is in Keulen. De cijfertjes.

training 26-08

Gisteren woensdag mocht ik 10km loslopen. Ik denk dat ik vlotjes een tempo van 5.20 à 5.25 liep, toen ik na een kilometer of 4 een kennis inhaalde die ik al jaren niet meer had gezien. Hij woont nochtans maar 2km van mijn deur. Hij liep wel wat trager, ah ja, anders kan je hem niet inhalen hé, maar ik ben bij hem gebleven om wat te "tetteren". Tempo flink naar beneden, maar tegelijkertijd ook de hartslag. prima losloop training dus.

training 27-08

Vandaag moest ik heel vroeg opstaan omdat ik naar Nederland moest voor het werk. Maar alles ging zo vlotjes dat ik zowaar al om 14u30 thuis was. Ik heb dan vlug eerst mijn loopkleren aangetrokken en ben mijn 12km aan 5.15 gaan afwerken. Daarna heb ik nog een dik uur van thuis verder gewerkt. Ook hier de cijfers.

training 28-08

 

De beentjes waren dan wel niet zo heel fris vandaag, maar heel langzaamaan zie ik de hartslag dalen in vergelijking met trainingen 1 of 2 weken terug. Ook de dinsdag training was me dat al opgevallen. De conditie gaat dus stilletjesaan de goede richting uit. Maar de volgende paar weken staan er nog stevige brokken training op het programma. Dit weekend heeft de coach me nog wat respijt gegeven. Een wisselloop van 12km en een duurloop van 20km aan 5.45 zijn lichte hapjes. :) Maar de 3 volgende weken op het schema zijn niet van de poes! Ik zal mijn benen al maar best insmeren!

Dat was het weeral. Nu eerst vlug een hapje eten, en dan naar de kinésist voor de knie. Daarna naar het voetbal van Raf gaan kijken die mee moet spelen met de junioren die een oefenwedstrijd spelen in Elzestraat te Katelijne.

Die knie, ik praat er dan wel niet meer over, maar die tendinitus kwestuur aan de knie is nog wel degelijk aanwezig hoor en soms, bvb ll zondag, heb ik er last van. Maar tot aan de marathon krijg ik 2 kiné behandelingen per week, waarbij ik soms toch wel serieus pijn heb als ze bovenop de pathellapees met electriciteit en gel behandeld. Maar ik blijf doorbijten en doortrainen tot Keulen, en daarna gaat de riem er minstens 1 maand af en ga ik de kiné behandeling intensiveren. Dat is zo afgesproken met de orthopedist en de kinésist en het mocht als ik niet teveel pijn heb. Als het na die maand nog niet genezen is wordt de loopstop verlengd. Ondertussen ga ik de conditie op peil houden met fietsen en misschien zelfs terug wat spinnen. Maar over dat laatste moet ik nog even nadenken. De reden is dat ik mijn abo daar heb opgezegd en ik dus eerst terug lid moet worden en dat loont niet echt als je alleen maar 1 of 2 keer week gaat spinnen. Maar mijn zoon is daar nu lid en mag 2 keer iemand uitnodigen om "kennis" te maken met de fitness. :) Daar ga ik wel gebruik van maken denk ik! :)

Tot blogs, Gert

17:30 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ondanks je knie ben je toch goed bezig, dat gaat zeker een nieuw PR worden in Keulen;

Gepost door: Marc | 28-08-08

Waw ! Chapeau hoor !
Hopelijk geneest de knie spoedig.
Voor een sporter is een blessure altijd een fustratie. Ik herken het. Verzorg je goed en loop goed. Groetjes, M.

Gepost door: Maaike | 28-08-08

Amai, knappe trainingen!

Ik krijg toch een beetje schrik als ik lees over al die blessures! In elk geval hoop ik dat die snel terug in orde is. Goed dat je je zo goed laat verzorgen ;-)

Gepost door: Jan | 29-08-08

5x amai zeg, 5 x per week zo'n zware trainingen. Draag maar zorg van je knie !

Gepost door: Chris | 30-08-08

Knie?? Gert, problemen met je knie? Dat was in Haacht toch niet te zien hoor!!!

Gepost door: patrick aerts | 30-08-08

ja jong hij wil ons toppers maken , onze coach en zeker van jou , amai !!

Gepost door: Katrien | 30-08-08

Je hebt weer een aantal zeer knappe trainngen achter de rug . prima afgewerkt ! zoals ik van je gewoon ben ! Maar vergeet iet één belangrijke regel die voor iederen geld , en waar geen enkel schema een zicht op heeft . Luister naar je lichaam en vraag tijdig eventueel een aanpassing. Maar je weet wat ik bedoel , en ik vertrouw je volledig ! opgeven staat ook niet bij jou in je agenda ! ! Bij mij ook niet ! Maar ik moet mijn doelsteligen denk ik ook een beetje aanpassen . Mijn lichaam begint ook zijn verhaal te doen . Nog even luisteren en dan beslissing nemen ! ( maar opgeven nooit ! ) starten doe ik ! Maar mischien wordt het wel 42 km genieten van monumenten , mooie zichten , en het bekijken van gestrande lopers . 5 min/km is ook een mooi tempo , maar ik heb nog niks beslist . Eerst nog afwachten !

Gepost door: coach mario | 31-08-08

Doorzetter! Je bent een echte doorzetter, en als je knie het toelaat zal je zeker schitteren op je marathon. Handig zo'n zoon met een fitness abo, nu maar hopen dat jij de vriend bent die hij wil uitnodigen hé ;-).

Gepost door: Wendy | 31-08-08

De commentaren zijn gesloten.