03-08-08

Wat met het najaar?

Piep, ik leef nog! De ziekte waarvan ik in mijn vorige post melding maakte was... 5 dagen later overwonnen. Pas vorige week dinsdag kon ik alles terug normaal eten. De rest van de week heb ik het er dan ook van genomen. Het was precies of ik constant honger en dorst had. Het was trouwens zeer speciale dorst, er moest precies altijd alcohol inzitten. ;) Onderussen weet ik echter niet wat er mij scheelde want ik ben niet meer naar de dokter geweest. Wat moest ik daar gaan zeggen? Ik heb 4 dagen eerder dit gehad maar nu is het voorbij? Dat gaat dus niet hé. Als het zich nog eens voordoet ga ik uiteraard direct naar de dokter.

Deze week heb ik mijn lichaam rust gegund en heb ik geen sport gedaan t/m vrijdag. Dat betekent dat ik nu al 2 en een halve week niet meer heb gelopen en ik me enorme vragen stel wat ik in Godsnaam in Keulen kan gaan uitrichten? Ik zit ondertussen 2 maand voor de marathon en heb al heel veel trainingen gemist. Daarenboven heb ik vrijdag van de orthopedist te horen gekregen dat de scan bevestigde wat hij en de echo eerder aantoonden, namelijk stevige tendinitis, met reeds kleine scheurtjes in de pathellapees, en kraakbeenletsel aan de rechterknie. Ik mag blijven lopen maar moet gas terugnemen bij pijn. De doker wil geen corthisonen inspuiten omdat zulke inspuiting het weefsel verzwakt en het risico op doorscheuren groter wordt. Daarom begin ik vanaf morgen met 2 of 3 keer per week kinesiethérapie om de ontstekingen zo proberen weg te werken. Maar het zal sowieso een inspanning van maanden worden vooralleer de kwetsuur weggewerkt kan zijn, als het al lukt. Indien het geen succes wordt is het enige alternatief een operatie.

Omwille van bovenstaande weet ik niet echt meer wat ik nu moet doen dit najaar. Misschien moet ik maar rustig doortrainen en de focus op het voorjaar 2009 zetten? Maar die beslissing moet snel vallen want ik heb in Keulen al een hotel geboekt wat ik misschien nog kan annuleren als ik snel afzeg. Dat zou dan betekenen dat ik zowel de marathon in Keulen als deze in Venetie heb geboekt en betaald, maar geen van de twee loop. Een aardige som geld die ik zou wegsmijten. Of moet ik proberen om Venetie dan toch te halen omdat deze 4 weken later is dan Keulen? Ik zou daar niet alleen zijn want blogger Geert, die ik vandaag nog tegenkwam op de brengdag van Chiro Muizen ergens in de Ardennen, gaat deze marathon zeker lopen. Mario help eens?

Om af te sluiten toch wat leuk sportief nieuws. Gisteren zijn we met 6 ouders met de fiets naar Han-Sur-Lesse gefietst. De reden hiervoor is diezelfde brengdag van Chiro Muizen. Vanmorgen hebben we dan de laatste, vrij pittige, 30km afgewerkt. We doen dat al enkele jaren en het is steeds opnieuw een leuke mannenuitstap. Lekker fietsen en 's avonds lekker eten en... (veel) drinken in een plaatselijk hotelletje. Maar pas op hoor, vooralleer we ons in de alcohol smijten, hebben we weldegelijk een serieuze prestatie neergezet. Gisteren in Han-Sur-Lesse stond mijn kilomtertellertje stil na 156km. Daarenboven zijn er menig en soms zeer pittige kilometertjes geklommen tussen Namen-Dinant en Wellin. Ik had nog geen meter met de koersfiets gereden dit jaar, maarre, de conditie is nog erg goed bleek gisteren. Bij elke klim had ik boven op de top dan ook ruimschoots de tijd om rustig te drinken en een energie reep naar binnen te spelen want ik moest toch wachten op de tweede. Voor de kenners, dit jaar was ik zelfs zo sterk dat ik geen enkele keer naar mijn kleinste blad van de 3 vooraan moest gaan, lekker hoor. Stoer 


Nu nog wat blogjes lezen en dan bedje in. Nog 1 week congé!

Gert

23:44 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Niet twijfelen Gerd, gewoon 1 van die 2 marathons lopen. Je conditie is nog goed, deze nog wat op peil houden door te fietsen ipv te lopen en je blessures laten herstellen en dan in oktober/november 42 km genieten.

Gepost door: philippe | 04-08-08

gewoon doen gewoon Keulen lopen Gert, maar op het gemak. Conditie heb je. Ik liep Dublin vorig jaar ook zonder voorbereiden. Ideaal is anders, maar moeilijk gaat ook :-)

Gepost door: Julie | 04-08-08

Met Julie eens gewoon voor de fun op het gemak en dan "tijd heeft raad" motto ...genieten kan ook zo

Gepost door: Katrien | 04-08-08

Ik zal je wel ééns mailen ! Je hebt al heel veel trainingen gemist zeg je . 2.5 week niet gelopen !!
Profficiat , ik zou willen dat er dat op merdere blogjes verscheen dat ze jaarlijks ééns 2 - 3 weken het lopen op een zeer lag pitje zetten ! dat heeft ieder lichaam nodig , zeker als je 2 marathons loopt op een jaar . dwz 4 - 5 maanden van het jaar , zeer veel km loopt ! Dus op het vlak van conditie zou ik me niet het minste zorgen maken . Nu wordt het natuurlijk wel tijd dat je weer kan lopen !
Anderzijds je blessure .......Dat is altijd moeilijk om over te oordelen . Ik voel niet wat jij voeld . Ik zit momenteel ook met een lichte blessure aan de enkel . Ik pas mijn trainingen wel een beetje aan , maar ik loop ermee . Die knoop is doorgehakt . IK LOOP KEULEN EN EINDHOVEN ! Aleen een plaaster of onmogelijk om nog te lopen houden mij eventueel thuis !Maar iemand die me een beetje kent , zal dit erg moeten zijn dan ! Maar ik heb het over een lichte blessure , die ook erger kan worden ! Dat hou ik wel in mijn achterhoofd en de verantwoordelijkheid licht bij mezelf ! Ik ben ook niet van plan om een pr te lopen in keulen ,ik ga gewoon mijn best doen . Je kan nooit verwachten dat je met een blessure een pr gaat lopen . Allee het kan , maar toch ....!
Ik in jou plaats , weten wat ik nu weet .... Om de conditie zou ik het zeker niet laten ! als je kan trainen , eventueel zonder al te veel versnellingen , zou ik zeker in keulen deelnemen , en het beste van jezelf geven , wat het ook mogen zijn !! Venetie kan je dan nadien nog bekijken .!!
Maar denk er wel aan dat je zeker nadien een serieuze loop pauze zal moeten houden om je blessure te laten genezen ! Ik zal dit misschien ook moeten doen !!

Gepost door: coach mario | 04-08-08

't Is natuurlijk niet leuk om een marathon waarvoor je al betaald hebt af te blazen. Frank had eenzelfde probleem dit jaar. De Louis-Persoonsmarathon in Genk en de marathon van Rotterdam waren beiden betaald en hij heeft bij geen enkele kunnen starten. 't Was een zware beslissing maar nu blijkt dat het de enige juiste was. Moest hij beide marathons gelopen hebben dan was het wellicht definitief gedaan met marathons lopen.
Natuurlijk dringt de tijd om een eventuele geboekte kamer af te zeggen en zal je misschien pas later deze maand kunnen beslissen. Keulen zou leuk worden met de vele bloggers maar aan de andere kant is Venetië 4 weken later en zal je tegen dan nog beter gerecupereerd zijn.
Jij voelt je lichaam en je zal zelf de knoop moeten doorhakken.

Gepost door: betty spencer | 04-08-08

Zo ne keer rustig lopen kan ook plezant zijn!! Ik doe dat altijd!! ;-)

Gepost door: Homer | 04-08-08

Geen raad Sorry, ik kan je geen raad geven,ben zelf nog maar een beginnerke. Maar ik weet wel dat, luisteren naar je lichaam, vree belangrijk is. Veel succes met je beslissing!!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 04-08-08

Je kan b.v. ook iemand "hazen" en eens een rustiger marathon lopen; Met de conditie die jij nu al hebt mag dit geen probleem zijn. En zelfs al wil je je eigen wedstrijd lopen zie ik geen probleem. Je beschikt over een basis waarvan velen alleen maar kunnen dromen. Dus veel succes in wat je beslissing ook is!

Gepost door: wim | 05-08-08

qua conditie zit het wel snor hoor, en Venetië is zeker mogelijk, gezien dat nog 4 weken na Keulen is. Keulen: op 't gemakske? evt. stoppen als de knie te hard zeurt? Zo maak je daar toch ook de fun en de ambiance mee hé, zonder je te hard te forceren?

Gepost door: Ruthje | 05-08-08

De commentaren zijn gesloten.