14-07-08

Nog 1 week.

En dan eindelijk vakantie! Ik zie er echt naar uit en heb het ook erg nodig. De laatste paar weken ben ik iets teveel in het buitenland naar mijn goesting en dan blijft er uiteraard werk liggen hier. Zo moet ik morgen weer 1 dagje naar Engeland. Voor diegene die nog altijd jaloers zijn op buitenlandse tripjes zal ik even schetsen hoe mijn dag er morgen uitziet. Ik sta op om 5u. Eerst een kattewasje en ontbijten en daarna vertrek ik naar Brussel om een collega op te pikken. Van daar 2 uur met de auto naar Calais alwaar we de autotrein nemen. Als alles goed loopt, de files rond Londen zijn een merde, komen we 10u30 UK tijd op onze bestemming aan. We hebben dan wel 1 uur ingewonnen. Ginder hebben we een vergadering van uurtje of 2, + de obligate lunch. Daarna terug de auto in en we hopen om rond 16u plaatselijke tijd in Folkstone te zijn om de autotrein retour te nemen naar Calais. Van Calais terug 2 uur naar Brussel rijden om mijn collega af te zetten en dan verder naar huis. Ik hoop, dat hangt van de lengte van de vergadering af, om toch voor 21u thuis te zijn. Dan kan ik eindelijk mijn loopschoentjes nog aanbinden om te gaan trainen. Geloof me vrij, aan die buitenlandse businessreizen is geen zak aan.

Maar bon, nog 1 week en dan gaan we 11 dagen naar Karinthie (Oostenrijk). De laatste paar weken is het daar steevast tegen of in de 30 graden. Het is dan ook het stukje Oostenrijk dat aan Italie en Slovenie grenst en waar het normaliter mooi weer is. Ik ga daar vooral om te ontspannen en te genieten. Lopen, veel mountainbiken en bergwandelingen en gezelschapsspelletjes met de kameraden staan daar op mijn programma. Wij gaan dan ook al 20 jaar met dezelfde vrienden elke zomer op vakantie. Ook zij hebben 3 kinderen en al die jaren klikt het zeer goed en hebben we een reuzelol. Mijn oudste zoon gaat niet meer mee omdat hij al samenwoont met zijn vriendin en ook geen vakantie heeft. Bij de kameraden gaat nog iedereen mee. Dit jaar zelfs nog 1 extra persoon namelijk het liefke van hun oudste dochter. Ll zaterdag hebben we bij een etentje de laatste afspraken gemaakt en we zien er allen heel erg naar uit. Was ik al maar 1 weekje ouder. :)

Wordt er ook nog gelopen? Jazeker! Tendinitis of niet, zolang ik geen diagnose heb gehad van de orthopedist, dat is op 1 augustus, blijf ik trainen zo goed en zo kwaad als het kan. In tegenstelling tot wat ik eerder zei, train ik zelfs nog met het schema van Mario, en dat gaat vrij goed. Heb ik dan geen pijn meer? Toch wel, maar net als voordien is het houdbaar en kan ik trainen. Maar dat het niet inorde is moet je mij niet vertellen. Af en toe een scherpe pijnscheut in mijn knieen en ik sta weer met beide voeten op de grond. De afgelopen week heb ik wel 3 dagen stilgelegen omwille van de overbelasting die Rock Werchter had gecreeerd aan de benen. Donderdag heb ik dan het schema opgepikt. Een wisselloop van 8km met 500 aan 4.30. Dat ging feilloos en zonder enige moeite.

Dit weekend ben ik dan begonnen aan het schilderswerk van de ramen, luiken en deuren buiten. Ik haat dat, maar het moet gebeuren hé. De trainingen heb ik desondanks niet verwaarloosd. Zaterdag stond er een fartlek op, maar die heb ik laten vallen en ik heb mijn training van dinsdag afgewerkt namelijk 10 x300m aan tempo 24sec/100. Ook dat ging feilloos, of toch niet, ik denk dat ze aan 22 of 23 sec waren. ;) Gisteren zondag was het 16km aan 5.15min. Maar ik had zo 1 van die dagen dat ik vloog en spijtig genoeg kan ik me dan niet inhouden. De eerste 10km ging het nog behoorlijk, die waren aan 4.55min, maar dan kwamen er 2 fietsers voorbij en die wou ik persé volgen. Gevolg: 16km aan 4.50min. Lekkere training moet ik zeggen en ik ben blij dat ik dit nog zo gemakkelijk kan afwerken. Om 17u ben ik dan met de koersfiets naar Kampenhout-KV Mechelen gereden, een oefenwedstrijd in voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Heen en terug is dat maar 24km. In het terugkomen zat mijn gemiddelde wel lekker op 30km/u, met tegenwind. Vandaag neem ik wel rust. :)

Nu woensdag krijg ik de scan aan mijn rechterknie. Ik ben eens benieuwd, alhoewel de diagnose al wel duidelijk is. De laatste paar dagen heb ik dan ook veel gesurft op het internet hoe men tendinitis behandelt. Ik hoop heimelijk op 2 spuiten met cortisonen, 1 in elke knie, om de ontstekingen te remmen dit tesamen met ontstekingsremmers. Op die manier kan ik misschien blijven lopen. Mijn ergste vrees is dat ik scheurtjes heb in de pathellapees, want dan dringt een operatie zich op en lig ik zowat 1 jaar uit. Als ik tijd heb en de uitslag weet, post ik hier nog wel iets later deze week.

Oh ja, mijn vrouw is ook stevig aan het lopen. Zij volgt een schema dat in die kleine boekjes van Kim Gevaert staat die bij de "Goed Gevoel" of zoiets steken. Ze loopt 3 keer per week en loopt al 1uur. Als ik het goed uitreken denk ik dat ze een tempo loopt van tussen de 9 à 9.5km/u. Ze heeft geen ambitie om langere afstanden te lopen, misschien wel om haar tempo een beetje op te drijven. Maar ze blijft een recreatief loper zonder ambitie hoor. Ze wil misschien wel eens bvb een 5km of een 10km lopen als ik ergens ga lopen.

Bij deze beloof ik ook plechtig om na mijn vakantie ook de andere blogjes meer te frequenteren want dat is er een beetje bij ingeschoten de laatste paar weken. Mijn excuses.

Greets

09:11 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

druk Nog een paar drukke dagen voor de boeg, met al dat schilderwerk !!!

Gepost door: Edith | 14-07-08

Jij zal je vakantie wel verdient hebben als al je schilderwerken gedaan zijn.

Gepost door: Marc | 14-07-08

1 weekje op je tanden bijten en dan ....GENIETEN MANNEKE !!

Gepost door: Katrien | 14-07-08

Mooie vooruitzichten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Homer | 14-07-08

Geniet van je vakantie!!!
Voorzichtig met het lopen he Gert.

Ah ja...en ik kom met de fiets vast eens naar Bonheide! See ya!

Gepost door: Tinne | 14-07-08

prettige vakantie Gert, ik kom even kennis maken Ik zag op blog van coach Mario, dat jij ook aan de marathon Eindhoven meedoet, ik ook dus kwam in even dag zeggen, ik ga je bij mijn links zetten,mag jij bij mij trouwens ook.Ik zie je misschien op de gezamelijke training in Mol?
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 15-07-08

Veel plezier op verlof hé Gert. En niets forceren.

Gepost door: yves | 16-07-08

Ik ga mee duimen voor je knieen. Cortizone spuit....niet echt een voorstander van maar je zal wel zeer snel weer pijnloos aan het lopen zijn.
een prettig verlof gewenst enprofficiat aan je vrouwke met haar beginnende loopcariere. Er is niks plezanter dan samen lopen !

Gepost door: mario | 18-07-08

ondertussen zit je daar al ergens te genieten, enjoy!!

Gepost door: Ruthje | 22-07-08

vroeg opstaan en veel drinken Gert ik was je voor deze morgen hé, ik heb zo een hekel aan hitte dat ik er speciaal vroeg voor opsta. Wat dat drinken betreft,ik deed het vroeger ook niet,maar op aanwijzing van Katrien en de coach, ben ik er mee begonnen en ben er tevreden over,volgens mij blijft mijn hartslag beter laag door dat drinken???Dat is maar een idee van mij en als iemand als Vincent anders zegt, geloof ik hem zeker wel,maar ik ga mij nog geen klein beetje vergelijken met hem.Patrick

Gepost door: patrick aerts | 27-07-08

De commentaren zijn gesloten.