30-06-08

Moet dat echt zo snel?

Sinds vrijdagmorgen zijn we terug in het land. Het was een prima terugvlucht wat voor een broekschijter als ik, toch in het vliegtuig, zeer belangrijk is. Ik had een beetje bang voor de jetlag, maar al bij al heb ik die vlotjes verteerd. Na 2 uurtjes slapen vrijdagnamiddag ben ik zelfs nog naar de sauna geweest met Ria. Ik moet wel zeggen dat de hitte me terug slaperig maakte.

Zaterdag was er dan de trouwfeest van de oudste dochter van één van mijn broers. 's Morgens naar de kerk en daarna receptie bij mijn broer thuis. Tussenin een uurtje of 3 naar huis om rond 17u terug aan de feesttafel te verschijnen. Die tijd tussenin heb ik nuttig besteed om een duurloop van 1 uur te houden. Ik had mijn garmin geprogrammeerd op een tempo van 5.30min/km. Maar al snel voelde ik dat het lekker ging. Na de eerste 5 kilometer, die ik bovende 5 min afwerkte, besliste ik ter plekke om het gemiddelde op te trekken naar 5min/km. Daarmee zou ik exact op 12km uitkomen. Ik moest ongeveer 1 minuut goedmaken op 7km. Geen probleem want ik klokte af op een gemiddelde van 4.52min/km. De laatste 3 kilometer ging vlotjes naar de 4.30min/km waarbij de hartslagen wel wat te hoog zaten maar daar zal de jetlag wel iets voor tussen zitten.

Ik lag zaterdagnacht pas in mijn bed om 3u 's nachts en heb het ook een paar lastig gehad om me wakker te houden op de trouwfuif 's avonds. Dansen was aan mij dan ook niet besteed deze keer.

Zondag heb ik dan mijn toertje van 9.5km langs de dijle afgewerkt en deze keer heb ik me wel kunnen inhouden. ;) 5.30min/km gemiddeld en lekker lage hartslagen van 127 gemiddeld.

Vanaf vandaag begin ik er terug aan. De eerste week van het schema van Mario staat al in de garmin. :)  Spijtig genoeg moet ik er al direct aan sleutelen en dat heeft 2 oorzaken. Van donderdag t/m zondag kan je mij terugvinden op Rock Werchter. Vermits ik elke dag naar huis kom ga ik wel proberen om toch het schema te volgen wat vooral een probleem zou kunnen geven in het weekend. Het festival begint pas donderdag om 16u30, dus ik heb ruimschoots de tijd om de donderdagtraining eerder die dag af te werken. In het weekend beginnen de eerste groepen al op de middag, maar ik ga het proberen. De tweede reden waarom ik moet sleutelen heeft te maken met Raf, mijn jongste zoon en is ook de bron van de titel van dit schrijfsel.

Raf volgt een sportopleiding in school en heeft juist zijn 4de middelbaar afgewerkt. Hij heeft weinig tot geen problemen met de theoretische vakken, en ook sport gaat behoorlijk goed behalve... LOPEN! Heel bizar als je een vader hebt die lopen bij manier van spreken ademt. Maar ok, hij doet het niet graag, en zoals gewoonlijk gaat het dan ook wat minder of kan je er minder voor opbrengen, en het gaat hem gewoon ook niet goed af. Gevolg, 0/10 voor spurt, ongeveer 50% voor de langere afstand en samen met andere atletiekonderdelen, bvb verspringen haalt hij in totaal 47%. Gevolg: een vakantietaak lopen. Hij moet dus gaan trainen voor het lopen, moet zijn schema's doorsturen naar de leerkracht L.O. en een test afleveren op 26/8. Dat schema is iets wat ik wel doe, alleen, hij is verdorie maar 2 weken thuis tot aan de test!! Deze week en de week van 18/8. Tussenin zit hij 2 weken in Hongarije met de jeugdbeweging en direct daarna met het gezin naar Karinthie waar lopen vanwege de bergen niet zo evident is. 1 Dag na die vakantie vertrekt hij op chirobivak voor 2 weken om thuis te komen en direct 3 dagen naar pukkelpop te gaan. Dat wordt dus echt moeilijk om dat klaar te spelen en al helemaal als je de tijden ziet die hij zou moeten halen. 7.5km in 35min, wat betekent 4.40/km. Dat is nog aanvaardbaar. Bij de cooper test, 12 minuten lopen, moet hij minstens 2.85km afwerken en dus 4.10/km. Dat is al ietske minder evident voor een niet-loper. Maar ok, ik ga hem daarvoor proberen klaar te stomen. Maar dan, een 800m in 2min33sec!!! Zijn die zot ofzo? Dat is aan 3.10/km. Sorry hoor, maar zeg me eens waar dit hem een betere leerkracht L.O. zal maken als hij dat kan? Welke jongen van 15-16 jaar die geen atletiek doet kan dit zo maar eventjes? Ik weet wel zeker dat ik het nu niet meer kan. En zodus ga ik deze week wat sleutelen aan mijn programma. Dinsdag moet ik 2 reeksen van 8 x 200m doen aan 24sec. Sorry Mario, maar ik ga 1 reeks proberen af te werken aan 20sec zodanig dat Raf in mijn slipstream kan proberen mee te gaan. Alleen kan hij dat tempo echt niet onwikkelen, nu toch niet. De 2de reeks moet Raf niet meelopen en dan laat ik het tempo zakken. Ik hoop maar 1 ding en dat is dat ik geen blessure oploop. Een oude vent van 46 aan deze tempo's, als ik ze al haal natuurlijk, is vragen om problemen. Donderdag staat er dan een wisselloop van 8km op het programma. Ook daar moet ik het tempo de eerste 4km wat omhoogtrekken om Raf te helpen. Zaterdag dan tenslotte moet hij ook een deel van mijn training mee afwerken, maar daar blijft de snelheid zoals Mario ze heeft opgegeven. Maar nogmaals, ik zie er het nut niet van in om een 800m zo snel te moeten afwerken voor school. maar bon, wie ben ik?

Tot blogs, Gert

14:03 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-06-08

Morgen naar huis :)

Et voilà, onze businesstrip in Atlanta zit erop. Het is hier bijna middernacht en alles is gepakt. Morgen nog een halve dag naar den bureau en dan samen met mijn collega, die ook in Brussel werkt, en mijn baas, een Amerikaan die hier in Atlanta werkt, terug naar Brussel. We stijgen op om 17u15 om dan rond 8u 's morgens te landen in Zaventem. Dat betekent dit ik eigenlijk zou moeten proberen om te slapen op het vliegtuig, maar helaas, dat lukt me nooit. Dat betekent dus recht van het vliegtuig naar den bureau in Brussel en daar proberen te overleven met een jetlag van hier tot in Tokio. Zaterdag moet ik dan een hele dag op een trouwfeest zijn. Dat wordt erger afzien dan een looptraining vrees ik.

Om af te sluiten eerst wat slecht nieuws dat tenslotte uitmondde in eigenlijk een serieze geruststelling en goed nieuws. :)

Maandagnamiddag werd ik plots onwel op den bureau. Ik had een zeer troebel zicht en was echt ijl in mijn hoofd en had katsjoe benen. Ik panikeerde op dat moment eigenlijk serieus, ik had zoiets nog nooit meegemaakt, en mijn baas reed met mij dan ook naar ons eigen Health Center. Je moet weten dat onze firma hier op onze hoofcampus een echt serieus fitness center heeft met alles erop en eraan. Maar niet alleen dat, er zitten hier ook 2 dokters en een paar verpleegsters die je echt ook medisch begeleiden bij het sporten of als je zoals ik een medisch probleem hebt. Een verpleegster ving me op, nam bloeddruk en deed wat onderzoekjes.  De bloeddruk was aan de lage kant, maar voor de rest was alles normaal. De oorzaak was waarschijnlijk nog wat jetlag en het feit dat ik daarop toch 2 keer deftig gaan trainen was. Ook had ik veel en veel te weinig gedronken en was wat gedehydrateerd. Maar bon, die verpleegster stelde voor om de dag nadien 's morgens bloed te prikken en ineens een hele health screening te doen. Daar zei ik natuurlijk geen neen tegen. :)

Gisteren kreeg ik dan de uitslagen en ik moet eerlijk zeggen, ze waren schitterend, bloeduitslagen inbegrepen! Alle bloed- en cholesterol waarden lagen perfect binnen de norm. Ook rode en witte bloedcellen en andere  toestanden allemaal perfect. Maar het leuke was de uitslag van de fitnesstest. Als men daar alle uitslagen samentelt geeft men je je "lichaamsouderdom" aan, en wat je eventueel moet doen om daar te geraken. Ik ben dus 46 jaar en mijn lichaamsouderdom is 33!!! Daarenboven moet ik niets meer doen om daar te geraken, ik ben er al. Dat wil zeggen dat ik goed sport, zeer gezond eet en de juiste dingen doe om gezond te zijn. Ik kan jullie zeggen dat er zeer veel collega's stikjaloers zijn. En ik? Borst omhoog natuurlijk en zo fier als ne gieter. En toch, 1 waarde was iets onder het normale, namelijk mijn vetwaarde. Maar direct daarnaast stond in het verslag, en ik citeer:"This range is in the low range. This range is recommended for athletes." Cool

 

Tot de volgende, in Belgie dan terug.

Gert 

 

06:03 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-06-08

Eten, ook al heb je geen honger.

Dat is wat Amerikanen doen denk ik (zie titel). Sinds donderdag zit ik in Atlanta en alhoewel het niet mijn eerste business trip is naar de US, blijf het me verbazen de hoeveelheid (vettig) eten ze hier dagelijks naar binnen steken. Het vergt echt heel wat discipline om niet mee te doen. Niet alleen discipline trouwens, want vind hier maar eens een gewone boterham met beleg! Ik heb het nog steeds niet gevonden. Ik los het dan maar op door heel goed te ontbijten en 1 maaltijd over te slaan en dan eet ik nog meer dan thuis ben ik zeker. Genoeg over het eten hier. Toen ik donderdagmorgen vertrok vanuit Zaventem liep ik trouwens blogger Geert tegen het lijf. Hij moest ook al voor zijn werk naar Athene.

Ik heb hier gisteren zaterdag en vandaag al gelopen. Telkens een vetloopje aan 9.5km/u samen met mijn collega uit Singapore. We hebben zowaar een leuk loopparcours gevonden naast een rivier, een echt trial parcours trouwens. Morgenvroeg kan ik eens alleen lopen want zij moeten heel vroeg op omdat ze, mijn 4 andere collega's hier, een dagtrip moeten doen naar Dallas. Ik heb deze trip vorig jaar al gedaan en deze keer blijft me dit bespaard, gelukkig want dat is een dag om kapot te gaan. Opstaan om 4u in de nacht, naar Atlanta met de auto en daar een vlucht van 2uur naar Dallas. Ginder 2 uur auto, een bezoek aan een bedrijf, 2 uur auto terug, 2 uur wachten in Dallas airport, 2 uur vlucht terug en in het hotel om middernacht! Echt hé, doodop ben je dan.

Allé, ik ga snel afsluiten want de collega's staan te wachten op mij. We gaan (nog maar eens) shoppen, naar een Irish pub naar het ek voetbal kijken, net zoals gisteren trouwens, een restaurantje zoeken, en nog wat rondhangen. Ik moet wel zeggen dat het loopgerief hier echt goedkoop is. Ik moet mijn portemonnai echt toehouden. Ik heb alleen nog maar 3 loopshirts gekocht en 1 loopshortje. De lage dollar is echt lekker meegenomen hoor. :) Een klein rode iPod shuffle heb ik me ook al aangeschaft. Ook dat is hier dan natuurlijk veel goedkoper met die lage dollar. Kan ik eindelijk die grote ipod thuislaten voor het lopen. Die shuffle weegt echt niks en kan je zo op je broek vastclippen, super dingetje!

Ik ben ermee weg. Misschien dat ik straks nog wat bijschrijf want ik heb hier toch niet veel te doen. ;)

Kind regards

Gert 

 

17:45 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-06-08

Weinig te melden

De eerste loopweek na de kuitblessure zit erop. 4 Dagen heb ik gelopen met afstanden telkens tussen de 10km en de 13km en snelheden tussen de 9.5km/u en de 13km/u met gisteren zaterdag 11 leuke km met Ruthje. Alles lijkt genezen behalve de knie waar ik ook al last van had voor Visé. Dat was trouwens de reden waarom ik toen brufen ben beginnen nemen en ik spijtig genoeg maagklachten had tijdens de marathon. Ik ga voor die knie eens een afspraak bij de orthopedist maken om een deftige diagnose te krijgen want echt normaal is dit niet. Soms krijg ik gewoon tijdens het stappen een stevige pijnscheut ter hoogte van die knieschijf. Maar bon, ik kan wel lopen en voorlopig panikeer ik nog niet.

Voor de rest eigenlijk weinig te melden. Deze zondagnamiddag zijn Ria en ik nog eens extra naar de sauna geweest. Het was zulk slecht weer dat we nood hadden aan wat warmte en relaxatie. Daarstraks trouwens echt zeik en zeik nat geworden tijdens de laatste 3km van mijn duurloopje. 10Km bleef het droog maar dan gingen de hemelsluizen helemaal open. Het onweer kreeg ik gratis bij.

Vanavond nog even tv kijken en morgen begint de werkweek weer. Eerst 3 dagen gewoon in Zaventem op het bureau en vanaf donderdag 1 week naar Amerika. Daar kom ik dan terecht in temperaturen boven de 30 graden! Van een contrast gesproken.

Greetz, Gert 

20:07 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

09-06-08

Terug vertrokken.

Bloggen, wat een ellende!!! 2 Keer heb ik hier nu al een heel epistel neergeschreven, en 2 keer ben ik alles kwijt verdomme!1 Uur heb ik hier al verspeeld terwijl het buiten zo een lekker weertje is! Grrr. Derde poging dan maar.

Sinds zaterdag 31/5 heb ik dus geen meter meer gelopen omwille van de kuitblessure. 3 Keer heeft de kinesist de kuit gemasseerd en bewerkt. Vrijdag dan heb ik de frietjes aan me laten voorbijgaan omdat ik dik 3kg extra gewicht al meer dan genoeg vond. De sauna 's avonds samen met Ria deed zeer erg deugd. Ik had het geluk dat de Runnersworld eerder tijdens de week in de bus was gevallen en had dus genoeg leesvoer. We hebben daar dan ook 5 uur gespendeerd. Ook zaterdag werd er gespendeerd, maar dan wel veel geld want Ria, Raf en ik zijn naar Antwerpen gaan shoppen. Op 28/6 moeten we naar een trouwfeest en Ria had "nog iets nieuws" nodig hiervoor. Pas op, ik klaag niet hoor want ik vrees dat ik meer geld aan kleding spendeer aan dan zij, zeker nu er de loopkledij is bijgekomen. Van 10u30 t/m 17u30 hebben we daar rondgelopen! Resultaat, Ria: 1 ja  (door mij dan nog aangereikt), Raf: 1 jeans en 2 T-shirts, Gert: 1 jeans van Kuyichi (zoals altijd), 1 geklede broek + hemdje met korte mouwen (voor de feest), 1 korte broek + T-shirt, 1 broeksriem en een nieuwe parfum. Ik zei toch dat ik meer uitgeef! ;) Maar, ik kan dan ook beslissen als ik iets zie dat me aanstaat...  Toen al bekroop me meer en meer de goesting om terug proberen om te gaan lopen. 's Avonds kon ik me dan ook niet meer houden en om 21u30 stond ik vertrekkensklaar om mijn toertje langs de Dijle en de Nekker te gaan lopen. Geen garmin noch hartslagmeter erbij, maar puur op het gevoel. En kijk, na 9.5km stond ik terug aan de voordeur, geen pijn gehad, lekker kunnen lopen, zalig!

Na een onrustige nacht, ik was te snel gaan slapen na de training vrees ik, werd ik wakker met het zonnetje in mijn ogen. Ik voelde geen reacties in de spieren en dus trok ik in de namiddag wederom op pad voor hetzelfde toertje met een extra lusje om exact op 10km te komen. Het werd een wisselloop met afwisselend 1km rond de 5.15 en 1km aan 4.45. Ook dat ging goed, ondanks de toch wel mindere conditie, maar dit tempo heb ik ondertussen wel in de benen.

Conclusie na 2 trainingen: De conditie heeft een serieuze duik genomen en ik sleur nog ongeveer 1.5kg extra mee, maar dat is al de helft minder dan eerder in de week. Nu ga ik nog 3 weken rustig opbouwen alvorens ik terug het nieuwe schema van Mario oppik op 30/6. Ik had eerder gepland om op 23/6 terug te beginnen, maar ik moet eerst nog naar Atlanta (USA) voor 1 week (19/6 t/m 27/6) Daar is het sowieso pokkeheet en er zijn amper rustige plaatsjes te vinden om te trainen zodat ik dus zeer waarschijnlijk de loopband zal moeten opzoeken in het hotel om wat te kunnen trainen. Het weekend van 28/6 probeer ik dan tegelijkertijd de trouwfeest en de jetlag te verteren. Maandag 30/6 vliegen we er dan hopelijk terug in. Voor het najaar heb ik nog 2 doelen en die vind je links bovenaan op mijn blog. Andere wedstrijden worden puur als ontspanning of training opgevat.

Ziezo, jullie zijn weer up-to-date wat mijn lopen betreft.

Tot blogs,

Gert

 

21:23 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |