30-06-08

Moet dat echt zo snel?

Sinds vrijdagmorgen zijn we terug in het land. Het was een prima terugvlucht wat voor een broekschijter als ik, toch in het vliegtuig, zeer belangrijk is. Ik had een beetje bang voor de jetlag, maar al bij al heb ik die vlotjes verteerd. Na 2 uurtjes slapen vrijdagnamiddag ben ik zelfs nog naar de sauna geweest met Ria. Ik moet wel zeggen dat de hitte me terug slaperig maakte.

Zaterdag was er dan de trouwfeest van de oudste dochter van één van mijn broers. 's Morgens naar de kerk en daarna receptie bij mijn broer thuis. Tussenin een uurtje of 3 naar huis om rond 17u terug aan de feesttafel te verschijnen. Die tijd tussenin heb ik nuttig besteed om een duurloop van 1 uur te houden. Ik had mijn garmin geprogrammeerd op een tempo van 5.30min/km. Maar al snel voelde ik dat het lekker ging. Na de eerste 5 kilometer, die ik bovende 5 min afwerkte, besliste ik ter plekke om het gemiddelde op te trekken naar 5min/km. Daarmee zou ik exact op 12km uitkomen. Ik moest ongeveer 1 minuut goedmaken op 7km. Geen probleem want ik klokte af op een gemiddelde van 4.52min/km. De laatste 3 kilometer ging vlotjes naar de 4.30min/km waarbij de hartslagen wel wat te hoog zaten maar daar zal de jetlag wel iets voor tussen zitten.

Ik lag zaterdagnacht pas in mijn bed om 3u 's nachts en heb het ook een paar lastig gehad om me wakker te houden op de trouwfuif 's avonds. Dansen was aan mij dan ook niet besteed deze keer.

Zondag heb ik dan mijn toertje van 9.5km langs de dijle afgewerkt en deze keer heb ik me wel kunnen inhouden. ;) 5.30min/km gemiddeld en lekker lage hartslagen van 127 gemiddeld.

Vanaf vandaag begin ik er terug aan. De eerste week van het schema van Mario staat al in de garmin. :)  Spijtig genoeg moet ik er al direct aan sleutelen en dat heeft 2 oorzaken. Van donderdag t/m zondag kan je mij terugvinden op Rock Werchter. Vermits ik elke dag naar huis kom ga ik wel proberen om toch het schema te volgen wat vooral een probleem zou kunnen geven in het weekend. Het festival begint pas donderdag om 16u30, dus ik heb ruimschoots de tijd om de donderdagtraining eerder die dag af te werken. In het weekend beginnen de eerste groepen al op de middag, maar ik ga het proberen. De tweede reden waarom ik moet sleutelen heeft te maken met Raf, mijn jongste zoon en is ook de bron van de titel van dit schrijfsel.

Raf volgt een sportopleiding in school en heeft juist zijn 4de middelbaar afgewerkt. Hij heeft weinig tot geen problemen met de theoretische vakken, en ook sport gaat behoorlijk goed behalve... LOPEN! Heel bizar als je een vader hebt die lopen bij manier van spreken ademt. Maar ok, hij doet het niet graag, en zoals gewoonlijk gaat het dan ook wat minder of kan je er minder voor opbrengen, en het gaat hem gewoon ook niet goed af. Gevolg, 0/10 voor spurt, ongeveer 50% voor de langere afstand en samen met andere atletiekonderdelen, bvb verspringen haalt hij in totaal 47%. Gevolg: een vakantietaak lopen. Hij moet dus gaan trainen voor het lopen, moet zijn schema's doorsturen naar de leerkracht L.O. en een test afleveren op 26/8. Dat schema is iets wat ik wel doe, alleen, hij is verdorie maar 2 weken thuis tot aan de test!! Deze week en de week van 18/8. Tussenin zit hij 2 weken in Hongarije met de jeugdbeweging en direct daarna met het gezin naar Karinthie waar lopen vanwege de bergen niet zo evident is. 1 Dag na die vakantie vertrekt hij op chirobivak voor 2 weken om thuis te komen en direct 3 dagen naar pukkelpop te gaan. Dat wordt dus echt moeilijk om dat klaar te spelen en al helemaal als je de tijden ziet die hij zou moeten halen. 7.5km in 35min, wat betekent 4.40/km. Dat is nog aanvaardbaar. Bij de cooper test, 12 minuten lopen, moet hij minstens 2.85km afwerken en dus 4.10/km. Dat is al ietske minder evident voor een niet-loper. Maar ok, ik ga hem daarvoor proberen klaar te stomen. Maar dan, een 800m in 2min33sec!!! Zijn die zot ofzo? Dat is aan 3.10/km. Sorry hoor, maar zeg me eens waar dit hem een betere leerkracht L.O. zal maken als hij dat kan? Welke jongen van 15-16 jaar die geen atletiek doet kan dit zo maar eventjes? Ik weet wel zeker dat ik het nu niet meer kan. En zodus ga ik deze week wat sleutelen aan mijn programma. Dinsdag moet ik 2 reeksen van 8 x 200m doen aan 24sec. Sorry Mario, maar ik ga 1 reeks proberen af te werken aan 20sec zodanig dat Raf in mijn slipstream kan proberen mee te gaan. Alleen kan hij dat tempo echt niet onwikkelen, nu toch niet. De 2de reeks moet Raf niet meelopen en dan laat ik het tempo zakken. Ik hoop maar 1 ding en dat is dat ik geen blessure oploop. Een oude vent van 46 aan deze tempo's, als ik ze al haal natuurlijk, is vragen om problemen. Donderdag staat er dan een wisselloop van 8km op het programma. Ook daar moet ik het tempo de eerste 4km wat omhoogtrekken om Raf te helpen. Zaterdag dan tenslotte moet hij ook een deel van mijn training mee afwerken, maar daar blijft de snelheid zoals Mario ze heeft opgegeven. Maar nogmaals, ik zie er het nut niet van in om een 800m zo snel te moeten afwerken voor school. maar bon, wie ben ik?

Tot blogs, Gert

14:03 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Niet normaal !! Ik ken dat gevoel , onze Niels (18j) had op school in de sportles 100mtjes voor punten ...hij liep de 100m in 18sec (20km/u) raad hoeveel hij op 10 had ?? 5op10 !!! en het is wel geen sportschool wel te verstaan (6e Economie) wat moet dat voorstellen ????

Gepost door: Katrien | 30-06-08

Ik stuur morgen wel ééns een uitgebreide mail , maar welke snelheid haalt hij nu op 800 m ?

Gepost door: mario | 01-07-08

De commentaren zijn gesloten.