31-05-08

Dat was een serieuze tegenvaller.

Het is hier nu bijna een week stilletjes en dat is uiteraard omdat er deze week niet gelopen werd. Ik had me wel voorgenomen om woensdag terug te starten, maar ik was wat plattekes eerder deze week en daarom had ik de re-start uitgesteld tot vandaag. Dat maakt dat ik 5 dagen niet heb gelopen en ondertussen heeft de kuit, waar ik zondag en maandag na de 20km wel een serieuze reactie op heb gehad, de tijd gehad om volledig te genezen. En dus stond ik daarjuist klaar op in een zalig weertje een 10-tal kilometertjes los te lopen. Het was van in den beginne echt genieten. Het tempo lag rond de 5.30 met de wind op kop en de hartslagen rond de 125, zeer mooi dus en het ging echt spelenderwijs. Na km of 3 voelde ik dan toch weer een heel klein beetje diezelfde rechterkuit opspelen, maar te verwaarlozen en dat bleef zo tot exact kilometer 6 en dan plots pats! Als een zweepslag, net zoals die donderdag voor de 20km, een stekende pijn in die kuit en direct moeten stoppen! Ria vlug gebeld die juist de dochter van het station was gaan halen om me op te pikken want van lopen was geen sprake meer. Wandelen was ook zeer pijnlijk en vooral ik was toch nog zo ongeveer 4km van huis. Dat is dus echt een tegenvaller want hier had ik totaal geen rekening me gehouden. En dus zijn we wederom gestart met ijs leggen, traumeel innemen en volgende week mijn resterende kiné beurten maar opmaken om die kuit te laten verzorgen. Dat wordt dus al zeker een extra week looploos en het fietske zal worden ingeschakeld om de conditie op peil te houden. Dat betekent waarschijnlijk ook dat ik pas echt met een schema zal beginnen de week van 23/6, want ik wil echt 2 weken zorgeloos en pijnloos kunnen lopen alvorens ik terug versnellingen wil trainen. Het lichaam moet eerst helemaal inorde zijn om de zomer en het najaar goed te kunnen afwerken.

De cijfertjes tot de kwetsuur roet in het eten gooide.

Training 31-05

Tot blogs, Gert

14:44 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

25-05-08

20Km van Brussel: het verslag.

Het was leuk, het was superweer en ik vloog eigenlijk. M.a.w. hier zit een contente Gert. Cool

De dagen voordien had ik er echt geen goed oog in met die contractuur aan mijn kuit, maar ik heb me goed verzorgd om aan de start te geraken, en het is gelukt. 3 Keer per dag ijs leggen, 3 keer per dag flexiumgel smeren, naar de kiné, naar de sauna, homeopathische ontstekingsremmers en heel regelmatig masseren. Maar of het ok was zou ik pas tijdens de wedstrijd ondervinden.

Ria, mijn vrouw, was er vandaag ook bij. Ruthje liepen we al tegen het lijf in het station van Mechelen. Met z'n 3-tjes spoorden we tot in de centraal. Daar vond ik al heel snel mijn business contact van DHL die mij een startbewijs had bezorgd via de psoriasliga. Ook haar man was erbij en daarmee had Ria een compagnon om een museum te gaan bezoeken ergens in het jubelpark. Aan den hond kwamen we dan enkele andere bloggers tegen, Edith (zonder Frank), Julie (met Maarten de muilezel van dienst) en Jetty en haar man. Samen schoven op naar de start alwaar we Yves in loopplunje tegenkwamen, super!! Ik ben benieuwd of het gegaan is voor hem. Ineke, van DHL, en ik vlogen onverbiddelijk naar "onzen box" terug met ons hoog startnummer (ergens in de 21.000). Maar geen nood, het was toch de bedoeling om gewoon leuk te lopen. Ineke, 52 jaar, is nog altijd in volle opbouw na een zware hamstring blessure opgelopen in het WK in Italie voor masters vrouwen eind vorig jaar waar ze halfweg nog dik op kop lag en nog 5de eindigde met die blessure.

Na het kanonschot iedereen weg! Nu ja weg, gewoon blijven staan dus nog een kleine 10 minuten. Daarna konden we aan onze slalomwedstrijd beginnen. Want eigenlijk is de 20km van Brussel, 20km slalommen en utkijken of je niemand omverloopt, of je geen overstekende voetgangers van de sokken loopt, of dat je zelf geen lopers van de weg kegelt. Na 3.5km liet de kuit zich plots voelen, maar heel bizar was het even snel weg, nu ja weg, niet storend aanwezig, dan dat het gekomen was. Mooi zo. De bedoeling was om rond de 5.00min/km te lopen hadden we afgesproken en ondanks al dat slalommen de eerste 6 à 7 km, is ons dat heel goed gelukt, en zonder enig probleem voor mij. Duizenden en duizenden lopers hebben we voorbij gelopen, wat natuurlijk wel leuk is, alleen is dat met zulke massa niet echt gemakkelijk. We hebben meer op de trottoirs gelopen dan op de straat denk ik, zelfs in de tunnels op die smalle richeltjes. 4 Drankposten zijn we zo langs achter gepasseerd. :) Na die eerste 7km slalommen konden we eindelijk een tempo lopen en ik voelde me beter en beter worden. De blokken tussen km 5 en 15 werden afgelegd aan 4.52min, en ik kon veel en veel sneller, maar Ineke haar hamstrings protesteerden en mijn moto luidt, samen uit, samen thuis. Dus zijn we teruggegaan naar de 5.00min en zo hebben we de wedstrijd samen afgewerkt. Ik heb haar nog wel een paar keer gevraagd of ze kon versnellen, maar ze durfde niet goed en terecht eigenlijk, want risico's nemen om 100 plaatsten of 2 minuten eerder aan te komen is natuurlijk te gek in een wedstrijd als deze. Ik liep wel altijd even voor haar om haar toch wat mee te krijgen want ik zag dat de 1u40 er nog inzat. En ja hoor, na 1u39'.52" en als 3950ste, kwam ik zo fris als een hoentje en zonder spierpijn over de meet, met Ineke 1 seconde na mij.

Na de wedstrijd zijn we met z'n 4-en direct naar huis gegaan want de oudste kwam met zijn liefke eten omdat ze gisteren verjaarde en 21 werd. Ik had wok met kip en scampi's en rijst gemaakt, samen met een glas rode of witte wijn en een ijsje als dessert. Dit wok-experiment was zeer lekker en dus ook zeer geslaagd.

Conclusie: een zeer geslaagde dag en nu kan ik eindelijk de loopriem er af leggen alhoewel ik dat na vandaag eigenlijk liever niet doe. Het ging dan ook super goed en het was leuk. Maar ik hou me eraan en ga nu 3 weken geen versnellingen trainen en alleen maar de basisconditie onderhouden. Mario zal wel optijd de vraag krijgen voor een nieuw schema ergens tegen midden juni met wat doelen en wedstrijdjes erbij. Ik kan al niet wachten eigenlijk. Knipoog

 Tot blogs

Gert

22:21 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

22-05-08

20Km van Brussel?

Tja, dat staat wel op de planning, maar na de training van vandaag hoogst twijfelachtig. Fronsen

Ik begrijp het eigenlijk niet. Ik train amper, dinsdag een 15km wisselloop aan maximum 5.00min/km en gisteren een 15km duurloop aan maar 6.00min/km, maar toch had ik gisteren een beetje last van de rechterkuit in de laatste kilometer. Goed ijs gelegd en gel gesmeerd voor het slapen gaan. Daarstraks moest ik dan nog een tempoloopje van 6km doen aan 4.45. De eerste 2km geen enkel probleem, maar 300m verder plots afgelopen. Een stekende pijn in de rechterkuit. Ik heb nog 400m verder gelopen maar ik moest stoppen. Zwaar mankende ben ik dan naar huis gestapt en gelukkig was ik maar een paar 100m van huis omdat ik eerst een lus maak. Rond 21u mocht ik dan naar de kiné. Heel de kuitspier was zwaar verkrampt zei hij. Hij heeft er zo ongeveer 20 minuten aan gewerkt. De kramp is eruit maar het voelt nog zeer pijnlijk aan en stappen, laat staan lopen, gaat met veel pijn gepaard. Morgenvroeg ga ik eerst 30 minuutjes fietsen op de hometrainer en 's avonds ga ik naar de sauna, beide goed voor de kuit. Zaterdag en zondagvoormiddag dan goed rusten, ijs leggen en insmeren en dan maar hopen dat ik kan lopen zondag, want dat wil ik echt graag. Het tempo is niet belangrijk. Het gaat mij alleen om het leuke loopevenement. Ik hoop maar dat ik het haal. Daarna ga ik toch een paar weken weinig trainen en veel rusten. Het is weer eens iets anders, gekwetst raken in een duurloopje aan 10km/u! Huilen

23:12 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-08

Doelen en een vraagje.

Zoals al enkele keren eerder gemeld hier op mijn blogje gaat de "loopriem" er na de 20km van Brussel van nu zondag even af. Ik blijf wel minstens vier keer per week trainen maar dit zonder schema en het blijft beperkt tot wat duurloopjes en wisselloopjes maar alles aan een zeer aangenaam tempo. De bedoeling is om mijn lichaam de kans te geven om te herstellen want ik zou nog graag vele jaren lopen. Daarom dus deze relatieve rustperiode. Omdat de marathon van Keulen pas begin oktober is en ik de periode daartussen ook leuk wil invullen heb ik voor mezelf daarjuist mijn doelen ingevuld voor de rest van 2008 met dit als resultaat:

  • 10km : onder de 41'
  • Halve marathon: 1u33'
  • Marathon (Keulen): 3u15'
Gezien mijn huidige trainingstijden en PR's denk ik dat dit zeer realistische doelen zijn. Daarjuist heb ik dan met de 'joggings & marathons 2008' in de hand wedstrijdjes gezocht om deze doelen proberen te verwezenlijken. Ik heb al enkele ideetjes voor een halve marathon, namelijk 30/8 in Olen of 06/09 in Evergem. Mensen met ervaring met 1 van deze wedstrijden, of met leuke alternatieve wedstrijden in deze periode (in Nederland bvb) mogen uiteraard altijd inlichtingen verschaffen hierover of suggesties doen. Hopelijk inspireert het ook andere bloggers om daar dan ook te komen lopen. Voor Keulen is dat sowieso al in orde met Philippe, Ruth, Julie en waarschijnlijk ook Mario allen met hun respectievelijke partners, en als ik het goed heb gelezen zijn ook Edith en Frank zich ook nog aan het beraden of dit in hun planning past. Ons hotelletje is al geboekt, alleen moeten we kijken of we ook Raf meenemen. Even de voetbalkalender van volgend seizoen afwachten, maar de kans is groot. Maar al blarende door dat boek, kwam ik volgende wedstrijd tegen, www.rijkevorsel-leeft.be Dit betreft een marathon op zaterdag 12/07 in en rond Rijkevorsel waar ook een estafettemarathon met ploegen van 6 personen wordt georganiseerd. Oké, dit valt midden in de vakantie periode maar als ik het niet vraag weet ik het natuurlijk niet. Ik dacht dat dit wel eens leuk zou zijn om met een hoop bloggers te doen en dit puur voor het plezier. 6 Personen betekent dat ieder iedere deelnemer maar 7km zou moeten afleggen, wat toch niet teveel is. Is er interesse voor zulk een loopwedstrijd en kan het in de vakantie periode?Voila, dit was het. Ik lees het wel aan de reacties of dit ideetje kan worden uitgewerkt. Indien niet, geen probleem, misschien eens op een andere keer dan. Gert

21:36 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

18-05-08

Een leuke zondag.

Er zijn zo van die dagen die leuk verlopen, wel vandaag was er zo ééntje. Vanmorgen stond het wekkertje om 8u want Raf moest om 9u al in Mechelen zijn voor zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Het werd een 1-0 overwinning tegen nota bene nationale U-17 van het plaatselijke Racing Mechelen. Ik was echt ontgoocheld over het toch lage niveau van deze ploeg. Ook gisteren stond ik enigszins verwonderd te kijken toen ze weliswaar 2 keer verloren, maar zelden of nooit onder lagen tegen ploegen als KV Mechelen en Berchem. Twee keer onverdiend verloren met 1 doelpuntje verschil. Maar vanmorgen wonnen ze dan toch. Terug thuis rond de middag en spijtig genoeg vertrok de dochter al terug naar haar kot in Leuven. Thuis lukt het studeren niet zo goed wegens teveel afleiding. Na een paar lekkere bruine pistoletjes en bokes gevolgd door 2 uurtjes tv kijken, trok ik om 15u de loopkleren aan. 7.5Km loslopen met op het einde een stop in het brughuis. Ria fietste mee. Omdat ik echt op het gevoel wou lopen heb ik bewust geen enkele keer op de garmin gekeken. Naar het einde toe maakte ik een voorspelling van mijn tempo bij Ria en ik zei 5.37/km. Groot was mijn verbazing als ik dit uit de garmin haalde later thuis:

training 18-05 deel1

Boon deroep zoals ze bij ons zeggen!!! Straffen toebak al zeg ik het zelf. In het brughuis 1 van mijn strelers van de smaakpapillen gedronken, namelijk een Gouden Carolus Tripple van 't vat, njammie! In de late namiddag heb ik dan lekkere heilbot met broccoli en pureepatatjes gemaakt, dat smaakte bij ons alle 3. Toen ik dan 's avonds in de zetel zat kreeg ik plots een leuke sms. Een kameraad van me gaat 4 dagen mee naar Rock Werchter met me! Een week geleden waren we erachter gekomen dat we dezelfde muzieksmaak hadden en hij was aan het twijfelen om te gaan. Ik ga sowieso maar gewoonlijk met een paar toffe jonge gasten. Iemand van mijn leeftijd die 4 dagen ging had ik nog niet tegengekomen.Tot dus vanmiddag de sms kwam met de melding dat zijn combiticket besteld was, super!!! Hier ben ik echt heel blij mee. En daarom had ik dus een superdagje. :)

Deze week nog 3 trainingen en zondag de 20km van Brussel. Hopelijk blijft het droog en schijnt het zonnetje een beetje. Ik ga toch om te genieten, net zoals vandaag, maar dan ietsje sneller.

Tot blogs

Gert 

 

22:17 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |