31-05-08

Dat was een serieuze tegenvaller.

Het is hier nu bijna een week stilletjes en dat is uiteraard omdat er deze week niet gelopen werd. Ik had me wel voorgenomen om woensdag terug te starten, maar ik was wat plattekes eerder deze week en daarom had ik de re-start uitgesteld tot vandaag. Dat maakt dat ik 5 dagen niet heb gelopen en ondertussen heeft de kuit, waar ik zondag en maandag na de 20km wel een serieuze reactie op heb gehad, de tijd gehad om volledig te genezen. En dus stond ik daarjuist klaar op in een zalig weertje een 10-tal kilometertjes los te lopen. Het was van in den beginne echt genieten. Het tempo lag rond de 5.30 met de wind op kop en de hartslagen rond de 125, zeer mooi dus en het ging echt spelenderwijs. Na km of 3 voelde ik dan toch weer een heel klein beetje diezelfde rechterkuit opspelen, maar te verwaarlozen en dat bleef zo tot exact kilometer 6 en dan plots pats! Als een zweepslag, net zoals die donderdag voor de 20km, een stekende pijn in die kuit en direct moeten stoppen! Ria vlug gebeld die juist de dochter van het station was gaan halen om me op te pikken want van lopen was geen sprake meer. Wandelen was ook zeer pijnlijk en vooral ik was toch nog zo ongeveer 4km van huis. Dat is dus echt een tegenvaller want hier had ik totaal geen rekening me gehouden. En dus zijn we wederom gestart met ijs leggen, traumeel innemen en volgende week mijn resterende kiné beurten maar opmaken om die kuit te laten verzorgen. Dat wordt dus al zeker een extra week looploos en het fietske zal worden ingeschakeld om de conditie op peil te houden. Dat betekent waarschijnlijk ook dat ik pas echt met een schema zal beginnen de week van 23/6, want ik wil echt 2 weken zorgeloos en pijnloos kunnen lopen alvorens ik terug versnellingen wil trainen. Het lichaam moet eerst helemaal inorde zijn om de zomer en het najaar goed te kunnen afwerken.

De cijfertjes tot de kwetsuur roet in het eten gooide.

Training 31-05

Tot blogs, Gert

14:44 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

oei Ja, dat is wel echt een tegenvaller, net als je denkt dat het terug goed gaat .. Toch voorzichtig zijn. Laat die kuit maar eens goed rusten. Een rustpauze zal zeker geen kwaad kunnen. Veel fietsplezier.

Gepost door: Edith | 31-05-08

Ik hoop dat het vlug voorbij is en je er niet te veel last meer van hebt. Beter te voorzichtig dan alles verergeren natuurlijk ! Gelukkig is fietsen ook leuk ! Of zwemmen!?

Gepost door: kaat | 31-05-08

aiai Van pech gesproken, dit kan inderdaad tellen.
Hopelijk kan je na een aantal beurten bij de kiné terug pijnvrij lopen.

Gepost door: marc | 31-05-08

Telkens weer worden we met onze neus op de feiten geduwd... We blijven mensen van vlees en bloed! Hopelijk gaat het vlug beteren!

Gepost door: Homer | 01-06-08

"puree" Dat zouden m'n Franstalige collega's zeggen. Wat stom dus. Hopelijk helpt het extra weekje rust en kan je snel weer lopen. Nu ja, mountainbiken is ook wel leuk he! Veel beterschap!

Gepost door: Julie | 01-06-08

Brute pech dat gaat mis ! ik vind dit soort tegenvallers erg ,zeker voor mensen zoals jij die zo voor hun sport gaan en leven , maar geen oortjes laten hangen ,het komt allemaal wel ok met de nodige rust , geniet vn je fiets !!veel beterschap

Gepost door: Katrien | 01-06-08

aiai Gert, da's inderdaad ne stevige tegenvaller. Duimen maar dat dat weekje rust soelaas brengt. Soigneer jezelf!!

Gepost door: Ruthje | 02-06-08

Die weekjes rust gaan zeker deugd doen. De batterijen terug goed opladen en de blessuurtjes laten genezen. Voor je 't weet, ben je terug versnellingen en wisselloopjes aan het doen.

Gepost door: philippe en an | 03-06-08

Gun je lichaam GENOEG tijd Gert...
ik weet het, gemakkelijk gezegd maar...
"de dees kant weten" :-S

4 km van huis... ik ben zo eens 2,5 km naar huis gemankt. Dat is pas afzien.

Lief zijn tegen je fiets en dan komt dat helemaal goed. Echt... leer er even van genieten!
(ik dacht ook dat dat onmogelijk was)

VEEL BETERSCHAP!

Gepost door: Tinne | 04-06-08

Damn. Verzorg die kuit goed Gert. Niet te snel herbeginnen want dan zit je nog langer met de gevolgen. Hopelijk kan je binnenkort weer vollen bak.

Gepost door: yves | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.