25-05-08

20Km van Brussel: het verslag.

Het was leuk, het was superweer en ik vloog eigenlijk. M.a.w. hier zit een contente Gert. Cool

De dagen voordien had ik er echt geen goed oog in met die contractuur aan mijn kuit, maar ik heb me goed verzorgd om aan de start te geraken, en het is gelukt. 3 Keer per dag ijs leggen, 3 keer per dag flexiumgel smeren, naar de kiné, naar de sauna, homeopathische ontstekingsremmers en heel regelmatig masseren. Maar of het ok was zou ik pas tijdens de wedstrijd ondervinden.

Ria, mijn vrouw, was er vandaag ook bij. Ruthje liepen we al tegen het lijf in het station van Mechelen. Met z'n 3-tjes spoorden we tot in de centraal. Daar vond ik al heel snel mijn business contact van DHL die mij een startbewijs had bezorgd via de psoriasliga. Ook haar man was erbij en daarmee had Ria een compagnon om een museum te gaan bezoeken ergens in het jubelpark. Aan den hond kwamen we dan enkele andere bloggers tegen, Edith (zonder Frank), Julie (met Maarten de muilezel van dienst) en Jetty en haar man. Samen schoven op naar de start alwaar we Yves in loopplunje tegenkwamen, super!! Ik ben benieuwd of het gegaan is voor hem. Ineke, van DHL, en ik vlogen onverbiddelijk naar "onzen box" terug met ons hoog startnummer (ergens in de 21.000). Maar geen nood, het was toch de bedoeling om gewoon leuk te lopen. Ineke, 52 jaar, is nog altijd in volle opbouw na een zware hamstring blessure opgelopen in het WK in Italie voor masters vrouwen eind vorig jaar waar ze halfweg nog dik op kop lag en nog 5de eindigde met die blessure.

Na het kanonschot iedereen weg! Nu ja weg, gewoon blijven staan dus nog een kleine 10 minuten. Daarna konden we aan onze slalomwedstrijd beginnen. Want eigenlijk is de 20km van Brussel, 20km slalommen en utkijken of je niemand omverloopt, of je geen overstekende voetgangers van de sokken loopt, of dat je zelf geen lopers van de weg kegelt. Na 3.5km liet de kuit zich plots voelen, maar heel bizar was het even snel weg, nu ja weg, niet storend aanwezig, dan dat het gekomen was. Mooi zo. De bedoeling was om rond de 5.00min/km te lopen hadden we afgesproken en ondanks al dat slalommen de eerste 6 à 7 km, is ons dat heel goed gelukt, en zonder enig probleem voor mij. Duizenden en duizenden lopers hebben we voorbij gelopen, wat natuurlijk wel leuk is, alleen is dat met zulke massa niet echt gemakkelijk. We hebben meer op de trottoirs gelopen dan op de straat denk ik, zelfs in de tunnels op die smalle richeltjes. 4 Drankposten zijn we zo langs achter gepasseerd. :) Na die eerste 7km slalommen konden we eindelijk een tempo lopen en ik voelde me beter en beter worden. De blokken tussen km 5 en 15 werden afgelegd aan 4.52min, en ik kon veel en veel sneller, maar Ineke haar hamstrings protesteerden en mijn moto luidt, samen uit, samen thuis. Dus zijn we teruggegaan naar de 5.00min en zo hebben we de wedstrijd samen afgewerkt. Ik heb haar nog wel een paar keer gevraagd of ze kon versnellen, maar ze durfde niet goed en terecht eigenlijk, want risico's nemen om 100 plaatsten of 2 minuten eerder aan te komen is natuurlijk te gek in een wedstrijd als deze. Ik liep wel altijd even voor haar om haar toch wat mee te krijgen want ik zag dat de 1u40 er nog inzat. En ja hoor, na 1u39'.52" en als 3950ste, kwam ik zo fris als een hoentje en zonder spierpijn over de meet, met Ineke 1 seconde na mij.

Na de wedstrijd zijn we met z'n 4-en direct naar huis gegaan want de oudste kwam met zijn liefke eten omdat ze gisteren verjaarde en 21 werd. Ik had wok met kip en scampi's en rijst gemaakt, samen met een glas rode of witte wijn en een ijsje als dessert. Dit wok-experiment was zeer lekker en dus ook zeer geslaagd.

Conclusie: een zeer geslaagde dag en nu kan ik eindelijk de loopriem er af leggen alhoewel ik dat na vandaag eigenlijk liever niet doe. Het ging dan ook super goed en het was leuk. Maar ik hou me eraan en ga nu 3 weken geen versnellingen trainen en alleen maar de basisconditie onderhouden. Mario zal wel optijd de vraag krijgen voor een nieuw schema ergens tegen midden juni met wat doelen en wedstrijdjes erbij. Ik kan al niet wachten eigenlijk. Knipoog

 Tot blogs

Gert

22:21 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Leuk dat je erbij was vandaag Gert en proficiat, knap gelopen. Zo'n tempo kunnen aanhouden ondanks dat je achteraan bent moeten starten... knap. Van dat slalommen , daar word je moe van he!

Gepost door: Julie | 25-05-08

Dat is een heel mooie tijd vooral met zoveel deelnemers. Knap en dan nog niet moe zijn op 't einde, knap!

Gepost door: betty spencer | 26-05-08

wow Gert, jullie hebben er een stevige lap op gegeven en zelfs een supertijd gehaald ondanks dat jullie vanachter moesten starten! Knap!!

Gepost door: Ruthje | 26-05-08

Verdiende rust Knappe prestatie Gert ! En nu kan je ten volle genieten van een welverdiende looprust.

Gepost door: philippe | 26-05-08

Na zo'n tijd nog zo fris als een hoentje binnekomen... Respect!

Gepost door: Homer | 26-05-08

Logisch dat U de laatste 5km een 10sec langzamer per km loopt ... dat is toch het gedeelte met die enorme berg richting de finish ? Prachtige eindtijd !

Gepost door: Bjorn Paree | 26-05-08

Prachtig om in zo'n een tijd nog fris aan te komen. Leuk om je nog eens gezien te hebben, al was het kort.

Gepost door: yves | 26-05-08

20 km door Brussel Proficiat met je reuzenslalom door onze hoofdstad.
Geniet van de (relatieve) rust !

Gepost door: frank spencer | 26-05-08

Slalommen in 1u39 !! jij bent echt niet bij te houden hé ! proficiat jong! jammer dat ik jullie niet tegen gekomen ben

Gepost door: Katrien | 26-05-08

Mooie tijd... Gert, spijtig dat we elkaar niet meer gezien hebben. Volgende keer beter.
Trouwens moet je een dame aan de aankomst niet laten voorgaan/lopen...LOL...

Gepost door: Jan Schockaert | 26-05-08

JAWADDE Wat een tijd.. 1'39, en dan nog vanachter starten.. hallo... is er iemand die beter kan slalommen...een skieër misschien :-)

Gepost door: Vince | 26-05-08

laat een beetje laat ! Blijkbaar heb je je geamuseerd in Brussel. Een nu een welverdiende vakantieperiode ( van het lopen betreft dan toch )!

Gepost door: wim | 28-05-08

dikke proficiat! Een mooie tijd gelopen (of moet ik zeggen geslalomd?). En de kuit heeft het ook gehouden, dus positief nieuws.

Gepost door: Dirk | 29-05-08

Prima gedaan Gert en wie weet wel de marathon van Marakesh als uitdaging!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.