19-05-08

Doelen en een vraagje.

Zoals al enkele keren eerder gemeld hier op mijn blogje gaat de "loopriem" er na de 20km van Brussel van nu zondag even af. Ik blijf wel minstens vier keer per week trainen maar dit zonder schema en het blijft beperkt tot wat duurloopjes en wisselloopjes maar alles aan een zeer aangenaam tempo. De bedoeling is om mijn lichaam de kans te geven om te herstellen want ik zou nog graag vele jaren lopen. Daarom dus deze relatieve rustperiode. Omdat de marathon van Keulen pas begin oktober is en ik de periode daartussen ook leuk wil invullen heb ik voor mezelf daarjuist mijn doelen ingevuld voor de rest van 2008 met dit als resultaat:

  • 10km : onder de 41'
  • Halve marathon: 1u33'
  • Marathon (Keulen): 3u15'
Gezien mijn huidige trainingstijden en PR's denk ik dat dit zeer realistische doelen zijn. Daarjuist heb ik dan met de 'joggings & marathons 2008' in de hand wedstrijdjes gezocht om deze doelen proberen te verwezenlijken. Ik heb al enkele ideetjes voor een halve marathon, namelijk 30/8 in Olen of 06/09 in Evergem. Mensen met ervaring met 1 van deze wedstrijden, of met leuke alternatieve wedstrijden in deze periode (in Nederland bvb) mogen uiteraard altijd inlichtingen verschaffen hierover of suggesties doen. Hopelijk inspireert het ook andere bloggers om daar dan ook te komen lopen. Voor Keulen is dat sowieso al in orde met Philippe, Ruth, Julie en waarschijnlijk ook Mario allen met hun respectievelijke partners, en als ik het goed heb gelezen zijn ook Edith en Frank zich ook nog aan het beraden of dit in hun planning past. Ons hotelletje is al geboekt, alleen moeten we kijken of we ook Raf meenemen. Even de voetbalkalender van volgend seizoen afwachten, maar de kans is groot. Maar al blarende door dat boek, kwam ik volgende wedstrijd tegen, www.rijkevorsel-leeft.be Dit betreft een marathon op zaterdag 12/07 in en rond Rijkevorsel waar ook een estafettemarathon met ploegen van 6 personen wordt georganiseerd. Oké, dit valt midden in de vakantie periode maar als ik het niet vraag weet ik het natuurlijk niet. Ik dacht dat dit wel eens leuk zou zijn om met een hoop bloggers te doen en dit puur voor het plezier. 6 Personen betekent dat ieder iedere deelnemer maar 7km zou moeten afleggen, wat toch niet teveel is. Is er interesse voor zulk een loopwedstrijd en kan het in de vakantie periode?Voila, dit was het. Ik lees het wel aan de reacties of dit ideetje kan worden uitgewerkt. Indien niet, geen probleem, misschien eens op een andere keer dan. Gert

21:36 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Rijkevorsel ruth en ik gaan in Rijkevorsel ook de marathon lopen, als training voor de dodentocht. Meedoen als estafette zal dus voor ons dit jaar niet lukken, maar 't is wel een leuk idee! En in Brussel zondag en natuurlijk Keulen zijn we ook present. We zullen elkaar dus nog wel vaak zien!

Gepost door: Julie | 19-05-08

Leuk idee ... maar dan ben ik in Andalusië op trainingskamp ;-)
Nog een alternatief voor je 1/2M - 24/8 in Oetingen.
Veel plezier in Brussel zondag, ik geniet nog wat verder van m'n relatieve looprust

Gepost door: philippe | 20-05-08

Ik wil gerust babysitten maar Rafke is te oud zeker daarvoor ;-) ps heel leuk idee om een estafette te lopen maar ik ben al 1 niet rap genoeg en 2 in Juli ga ik nog een wedstrijdje doen en dan wat "prutsen" aan ons huis dus jammer maar een andere keer misschien ,nog veel grtjes en tot in Brussel als het lukt elkaar tegen te komen

Gepost door: Katrien | 20-05-08

zoals Julie al schreef: wij zijn erbij in Rijkevorsel voor de hele. Vorig jaar liep ik er met Edith en Tinne de aflossingsmarathon mee, gewoon onder ons drietjes. DIt was geen enkel probleem voor de organisatie. Je hoeft dus geen compleet team te hebben, alleen wel zien dat je de volledige afstand op de één of andere manier overbrugd krijgt hé.
Tot zondag in Bxl! Hoe ga jij ernaartoe eigenlijk? (naar Bxl dus ;-)). Ikke met de trein, evt. spreken we af?

Gepost door: Ruthje | 20-05-08

Brussel de trein van 12u55 dacht ik ook te pakken in Mechelen, dus dan zien we elkander op 't perron de zondag! Tot dan!!

Gepost door: Ruthje | 20-05-08

Rijkevorsel Is in mijn achtertuin, maar wij zijn met vakantie. Normaal komen we die dag terug thuis. Om dan direct een estafette-M te lopen zie ik niet zitten .. (na 1100 km rijden).
Als we op tijd thuis zijn komen we zeker supporteren.
Koln zal afhangen van de basketkalender. Maar het kriebelt wel !!

Gepost door: Edith | 20-05-08

Tot zondag hopelijk Gert. Goed idee dat je even de riem eraf legt.

Gepost door: yves | 22-05-08

Rijkevorsel Ik doe net als vorig jaar de Marathon in Rijkevorsel, dus zullen we elkaar waarschijnlijk wel tegenkomen als je nog enkele slachtoffers vind.

Gepost door: Marc | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.