08-05-08

Twijfels voor de maasmarathon van nu zondag.

Het zit er nu volledig op. De 2 laatste trainingen zijn afgewerkt en ik blijf met een onzeker gevoel zitten en wel hierom.

Ik heb sinds een week of 3 af en toe een stekende pijn in de rechterknie. Ik denk dat het een ontsteking is in de pathellapees. Dat vermoeden heb ik omdat ik hier jaren geleden aan de linkerknie aan ben geopereerd en dit nu bijna hetzelfde aanvoelt. Bijna omdat ik toen niet meer op mijn knie kon zitten en nu nog wel. Dit zou het verschil kunnen zijn tussen een scheurtje en een ontsteking. Ijs en brufen zullen dit moeten verhelpen tegen zondag. De enkel en de hamstring zijn iets beter, maar genezen is het niet. Dat voel ik bij hogere tempo's. Ook voelen mijn benen en mijn lichaam nog steeds niet fris aan. Het gaat allemaal te krampachtig. Ik oog niet fris. 2 Dagen rust zijn hopelijk hiervoor de remedie. En dan uiteraard het weer! Als het zoals vandaag is wordt het moelijk en vrees ik dat zelfs veel drinken en een pet niet voldoende gaan zijn. Mijn enige hoop is dat het in Visé toch een graadje of 2 à 3 frisser is dan in het centrum. Ook starten we om 09u30 wat nog relatief vroeg is. Zo geraken we hopelijk de eerste 2 uur nog niet te oververhit.

Mijn strategie voor zondag wordt bepaald de eerste 10 kilometer denk ik. In ieder geval ga ik starten met de pacers, die er dan toch zijn, voor de 3u15'. Mijn hele schema was hierop afgesteld en heb ik vrij goed kunnen afwerken. Voel ik me goed en kan ik volgen zonder te forceren blijf ik uiteraard zo lang mogelijk bij deze groep. Als ik voel dat het echt te hoog gegrepen is, of als de warmte dan al toeslaat, ga ik me focussen op 3u20'. Als ook dat nog te snel gaat probeer ik toch nog mijn PR van 3u24'48" te halen. In ieder geval heb ik de tussentijden voor deze 3 eindtijden op een zeer klein maar leesbaar geplastificieerd papiertje bij me. Dus ik kan me altijd heroriënteren indien nodig. Dat heb ik knap gemaakt, al zeg ik het zelf. :).

Ik zal eerlijk toegeven dat ik ontgoocheld zou zijn moest ik geen PR lopen. Maar zelfs moest het nu minder goed aflopen zal ik snel over de ontgoocheling heen zijn. Ondanks mijn drang naar een goede prestatie is het bijzonderste nog altijd dat ik enorm veel voldoening heb gehaald en nog steeds haal uit mijn lopen, hoe zwaar het ook soms is. Dat neemt niemand me af. :)

Tot blogs, wat in dit geval zal betekenen ergens tot zondagnamiddag.

Gert

PS: Mijn startnummer is 1003.

20:27 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

plastificatie ... als je het geplastificieerd stukje ook nog perforeert met twee gaatjes, kun je het met een elastiekje om je pols doen... wat zijn wij, marathonlopers, toch knap, zeg ! Gert, zal ik je wat verklappen, het meest voldoening-gevende gedeelte heb je achter de rug, de weg is belangrijker dan het doel, datstaat in mijn koptekst.. Succes zondag, niet twijfelen, er gewoon voor gaan, ik zal aan je denken als ik in de eerste communie-misviering zit zondag... Beloofd !

Gepost door: marc devloo | 08-05-08

Niet twijfelen .. je gaat dat zeker kunnen. Hopelijk voor jullie wordt het niet te warm.
Die twijfels had ik ook de week voor de marathon en ik heb ook een PR gelopen !!!

Gepost door: Edith | 08-05-08

gert Rust en veel drinken , je vitaminen nemen en je focussen op die 3.15 u . Laat die gedachten van 3.20 maar thuis . En ik steek 5 euro in mijn broek en als ik voor je aankom , maar ik druk wel als ..want ik ben veel minder getraint dan jij nu , dan sta ik klaar met ne goeie tongerloo , en dan gaan we pas douchen . Ennlaat hem niet te warm worden he ! ( heu doe jij dat ook vooçr mij ?? ) Wat ben ik slim .....de éérste is op gert zijn kosten !! :-) :-)

Gepost door: mario | 08-05-08

gewoon wat zenuwen voor zondag joh, da's normaal dat alles ineens begint zeer te doen. Zondag voel je daar niks van en ga je vlammen joh! SUCCES!!!

Gepost door: Ruthje | 08-05-08

Niet twijfelen Gert, dat is gezonde stress.
Je gaat het zondag schitterend doen en dat PR verbeter je, zeker weten. Veel succes in alle geval !!

Gepost door: philippe | 09-05-08

HEEL VEEL SUCCES EN MOED !! Niet tijfelen Gertje jong !! dat past langs geen kanten bij jou imago !! :-) Je bent super getraind ! en je kan het ! dus GA ER VOOR Nummero 1003 !! wij duimen voor jou !!

Gepost door: Katrien & Christ | 09-05-08

Vamos! Ha Gert, chill, het gaat natuurlijk helemaal in orde komen in Visé. Zorg dat je goed (water) gedronken hebt, hou je gevoel in acht en doe je ding!
Geniet ervan. Heel, heel veel succes!!!

Gepost door: Petra | 09-05-08

Succes! Heel veel succes zondag Gert, je zal dat schitterend doen. 'k heb ergens eens gelezen dat al die pijntjes vlak voor de marathon grotendeels gewoon tussen de oren zitten. Lekker uitrusten is dus nu de boodschap en dan komt dat allemaal dik in orde. Doe dat goed he!

Gepost door: Julie | 09-05-08

De commentaren zijn gesloten.