04-05-08

En nu rusten!

Et voilà, de laatste echte trainingsweek zit erop. Vanaf morgen is het rusten geblazen. Rusten, goed taperen en gezond eten is het enige wat ik nog kan doen om volgende week zondag optimaal aan de start te verschijnen van de maasmarathon in Visé. De laatste 3 trainingen vielen al bij al zeer goed mee. Vrijdag heb ik de training van donderdag afgewerkt. Een duurloopje van 22km aan 5.30 moest het worden. Het liep super en ik was dan ook een beetje verbaasd dat de hartslgen een paar tikken te hoog lagen naar mjn goesting. Rond de 131 waar ik toch eerder iets onder de 130 had verwacht. Was het de eerste warmte? Waarschijnlijk wel. De cijfertjes.

training 02-05

Gisteren zaterdag de laatste kuitenbijter dan. 3 Blokken van 5km aan marathontempo van 4.35. Eigenlijk dezelfde commentaar als de vorige zaterdagtrainingen. Namelijk, de snelheid zit goed, te snel afgewerkt, dit kan ik geen 42km en het lichaam moet wat rust hebben. Desondanks een zeer mooie training waarbij ik de allerlaatse versnellings kilometer volledig uit de bol ging omdat dit voor mij de afsluiter was van deze marathon voorbereiding. De snelheid liep op naar bijna 18km/u op dat moment. Ook hier de cijfertjes.

training 03-05

De zondagtraining dan, 20km aan 6.00. Wederom SCHITTEREND weer. Wat is het toch zalig te lopen in korte broek en t-shirtje! De iPOD mocht nog eens mee. Vrijdag ook al maar toen blokkeerde hij om God weet welke reden na 3km en was er niets meer mee aan te vangen. Ik had speciaal een playlist gemaakt met alleen maar leuke up-tempo muziek. Dit zowel rock, beats als pop. Het eerst nummer was ... Thunderstruck (AC/DC) hmmm, niet echt met dit weertje. Na 200m even de hartslag controleren. Help, geen hartslag!!! Niet moeilijk natuurlijk als je de hartslagmeter vergeet aan te doen. Vlug terugdraaien en dat euvel vlug herstellen. Bij de tweede poging liep ik na 1km de masters van Bonheiden atletiek tegen het lijf. Een groepje van een man of 8. Hoe snel lopen jullie en hoe lang nog? Rond de 10km/u en nog een kilometer of 5. Ok, rechtsomkeer gemaakt en met de groep meegelopen. 2 Gasten hadden Visé ook al gelopen en ze waarschuwden me net als Jan Schockaert voor de laatste 4km. Een deel van de groep ging terug Eindhoven doen, net als vorig jaar trouwens waar 1 van hen blijkbaar 1 minuut voor mij eindigde. De eerste 6km met dat groepje waren dan toch ietsje te snel. Vanaf km 7 stond ik er terug alleen voor en ging de hoofdtelefoon terug op. De snelheid werd vakkundig naar de 6 minuten teruggebracht wat me aardig lukte de laatste 10km en de hartslagen daalden ook naar een zeer mooi niveau, fijn zo! Smile En voor de laatste keer ook hier de cijfertjes.

training 04-05

Zoals bij aanvang gezegd resten er mij nu nog 2 zaken te doen deze week namelijk veel en goed rusten en taperen en uiteraard goed eten. Alle inkopen voor dat laatste heb ik gisteren gedaan. Alles om pannekoeken te bakken (seffes direct aan beginnen se), veel noten, gedroogde vruchten, wit vlees, yoghurt, fruit, vette vis, pindakaas, peresiroop, vla, soja drankjes en puddingskes, muesli en andere ontbijtgranen, fruitsappen, rijst en pasta's en waarschijnlijk vergeet ik nog wel wat. Het zal allemaal met heel vaak smaak worden verorberd. Wordt er dan niet meer gelopen deze week? Toch wel, maar het zal miniem zijn. Er staan 3 lichte trainingen op het schema, dinsdag t/m donderdag, maar het zou best kunnen dat ik de woensdag niet train. Dat bepaal ik na de dinsdagtraining. Het lichaam moet rusten en vooral, de kwetsuren moeten liefst helemaal genezen.

Dat was een hele boterham, maar het was dan ook weeral efffe geleden hé. 

Gert

 

15:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

woohoo!! je bent er klaar voor Gert!! Nu lekker rusten en genieten van het goeie weer (maar niet té veel gaan lopen hé, ook al is de drang groot met zo'n mooi weer). Hopelijk volgend weekend wel géén 30°C hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 04-05-08

Mooi Gert... in het koppeke zit het ook goed zie ik. Go for it en verras ons!!!

Gepost door: Jan Schockaert | 04-05-08

Een gavarieerd menu Gert! Zeg maar waar we wanneer moeten zijn!
Hopelijk blijven die temperaturen niet stijgen!!

Gepost door: Homer | 04-05-08

Kaarsje ... is aan gestoken ...het duimen is begonnen ! alle middels zijn geactiveerd en nu is de rest aan jou !!!!!!!!!!!!!! veel succes !!

Gepost door: Katrien | 04-05-08

oud PR vergeet niet afscheid te nemen van je oude PR van 3u24 ... als 't een beetje koeler kan worden loop jij vanzelf 3u15! (voilà, ineens heb je mijn pronostiek binnen!)

Gepost door: geert | 05-05-08

Dat gaat helemaal goed komen in visé en ik heb er vorig jaar fijn gelopen.
Alleen terug vanuit maastricht is vals plat omhoog.
Sucses alvast.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 05-05-08

Aftellen Het aftellen naar zondag kan beginnen. De conditie is goed, een nieuw PR zo goed als zeker. We duimen !!

Gepost door: philippe | 06-05-08

reuzebenieuwd ! Ik wou dat ik er bij kon zijn (om te supporteren, niet om te lopen) maar een collega loopt ook de marathon en ze krijgt van mij de opdracht om jou te 'spotten' en verslag uit te brengen ! Heeeeel veel succes toegewenst !

Gepost door: kaat | 06-05-08

De commentaren zijn gesloten.