29-04-08

Het tempo zit goed. Update 30-04.

Vandaag de voorlaatste pittige training namelijk 10 x 1km aan marathontempo van 4.35. Na de training kan ik besluiten dat het tempo goed zit, de conditie prima is en de kwetsuurtjes niet verergeren. Het enige wat ik nog nodig heb is een lichaam dat wat rust heeft gehad. Die rust, samen met de nodige goede voeding, ga ik volgende week zeer zeker nemen.

Maar dus terug naar de training van daarstraks. Ik vertrok onder een druilerige regen en bij de startbiep van de garmin bij aanvang van de eerste versnelling brak plots de hel los. Gietende regen en een stormwind. Gelukkig bleef dit helse weer beperkt tot maar 1 versnelling en stopte het even later zelfs met regenen. Af en toe nog wel eens wat stevige wind, maar daar kon ik soms ook mijn voordeeltje mee doen. De zon kwam zelfs piepen het laatste kwartiertje. Ik heb echt geprobeerd om zo correct mogelijk tegen de 4.35 aan te lopen. Helaas, ik blijf ze iets te snel afwerken. De hartslagen zaten ook zeer goed. Achteraf bekeken viel de training erg mee. Maar moet dat niet als je dit tempo 42km op een stuk wil lopen? T.t.z. zowat 10 à 15 seconden trager dan. Oh ja, niet letten op de laatste versnelling en de laatste "recup" van 3 minuten. Ik zag een kennis in de verte lopen en wou nog een woordje praten met hem. Dus moest ik tegen de wind in even doorgaan. Les chiffres.

training 29-04

Groetjes

Update 30-04.

De training vandaag ging moeilijk wegens vermoeidheid. Ook de rechterhamstring speelt wat harder op. Daarom ga ik de training van donderdag en vrijdag wisselen. Dat betekent dat ik morgen ga rusten en naar de sauna met Ria. Vrijdag wordt de training van donderdag afgewerkt. Ondanks de vermoeidheid ging de 18km wisselloop met de 2km aan 5.00min quasi perfect met daarbij zeer mooie lage hartslagen.

training 30-04

Totaal gelopen kilometers in april: 434km! Nog nooit heb ik zoveel kilometers in 1 maand afgewerkt.

21:41 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Mijn gedacht is ... dat het allemaal goed zit !!zelfs tussen je oortjes ;-) amai dat wordt aftellen , spannend !!

Gepost door: Katrien | 29-04-08

Ready Jij bent er inderdaad helemaal klaar voor, het aftellen mag beginnen.

Gepost door: Marc | 30-04-08

Je hebt behoorlijk gelopen deze maand en een beetje rust kan geen kwaad.
En de maas marathon is alweer bijna.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 01-05-08

wablief? 434 km? Je méént het... geen wonder dat je je harmstring wat rust gunt vandaag. Jeetje, ik word al moe van 't gedacht alleen... die sauna zal wel deugd gedaan hebben!

Gepost door: Julie | 01-05-08

update ... ja Gert ...voor Visé ga je toch nog eens boven de put moeten staan en olie verversen zenne , gelijk al de sportcars ;-)) rustig aan van nu af aan en geniet maar van de sauna met je vrouwtje

Gepost door: Katrien | 02-05-08

Volgende week ga je vliegen langs de Maas. En gegarandeerd een nieuw PR. En nu rusten en koolhydraatjes stapelen.

Gepost door: philippe | 02-05-08

whhhooowwwwwww! Zoveel km's!!! Amai zeg!

Sjieke dinges!

Gepost door: Tinne | 02-05-08

zo veeel Zo veel kms, man, man, gij gaat nogal scoren in Vise !!! Doe het toch maar rustig aan de komende week. Er kan niks meer mis gaan. Zorg maar dat je uitgerust aan de start verschijnt.
Succes.

Gepost door: Edith | 02-05-08

Moet lukken Gert... Je gaat voor een ongelofelijke tijd denk ik. Heel veel kilometers en super lage hartslagen. Allemaal tekenen dat de conditie keigoed is. Heel veel succes in Visé maar opgelet voor die laatste stijgende kilometerkes, laat je niet vangen...
Jan en Carine

Gepost door: Jan Schockaert | 03-05-08

Je bent er klaar voor ! Ikke niet !!!
Ik hoop op niet te warm weer , volgende zondag !

Gepost door: mario | 03-05-08

De commentaren zijn gesloten.