25-04-08

Het kost moeite.

Zoals ik gisterenavond al even vermeldde in de laatste korte update van mijn vorige berichtje, ik ben moe, echt heel moe. De laatste 2 dagen ben ik telkens al vrij vermoeid aan de toch vrij stevige trainingen begonnen. Doe er dan bij dat ik 2 keer echt helemaal, maar dan ook helemaal ben uitgeregend, dat ik te weinig slaap en rust neem,  dat ik telkens laat moest trainen en nadien nog moest eten, en je hebt de oorzaken van die vermoeidheid. Ik ben dan ook zeer blij dat het vrijdag en rustdag is. Spijtig genoeg moet ik vannacht om half 3 opstaan om de dochter te gaan afhalen van het galabal van haar school en dat ergens in het Leuvense. Dus de nachtrust wederom verstoord. Ik hoop maar dat ik nadien nog goed slaap want deze trainingen staan nog op het schema voor het weekend.

  • Zaterdag: 3km inlopen + 4 x 4km aan marathontempo van 4.35min + 3km uitlopen.
  • Zondag: Duurloop van 35km aan 6.00min.
  • Zaterdag kan ik de training goed inplannen. Er staat wel wat op mijn programma, maar daar kan ik mee schuiven. Zondag is een ander paar mouwen. Ofwel moet ik om half 7 opstaan om rond 9uur te kunnen lopen, ofwel kan ik pas gaan lopen rond 16u30 en dan dus tot 20u. Het zal ervan afhangen hoe vroeg ik wakker ben zondagmorgen. Volgende week staat er ook een maandag training op het schema. Als ik me niet frisser en meer uitgerust voel, dat zal moeilijk kunnen na zulk een weekend,  ga ik daarvoor passen denk ik. De rest van de trainingen, en dan vooral de dinsdag en de zaterdag, zijn veel belangrijker. Geen evolutie in de kwetsuren, m.a.w. het is niet verergerd, maar ook niet echt verbeterd. Nog even volhouden en dan komt de rustweek eraan. Ik hoop maar dat deze inspanningen, ze zijn wel niet tegen de goesting hoor, echt worden beloond in Visé. Het trainen en het lopen tout court vind ik dan wel heel plezant, maar de beloning voor mij zou toch een knappe tijd zijn in Visé. Ik zou liegen moest ik zeggen dat ik het ook daar niet zou voor doen. Ik ben dan ook wel een beetje een competitiebeestje, I admit. :)

    Tot blogs

    09:30 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

    Commentaren

    Een extra rustdagje zal heus geen slechte invloed hebben op je conditie. Rust is nu belangrijker dan je nog verder uit te putten.

    Gepost door: philippe | 25-04-08

    rust Als je echt moe bent Gert zou je beter wat rusten hoor. Doodvermoeid aan de start staan in Visé heeft ook weinig zin. niemand is superman en niemand is doodgegaan (misschien mentaal een beetje wel) van een training te missen. Verzorg je goed!

    Gepost door: Julie | 25-04-08

    dochters laat je dochter toch gewoon bij haar vriendje slapen, kan jij tenminste ook de nacht doorpitten ...

    Gepost door: marc devloo | 25-04-08

    Ik zal vannacht even aan je denken Gert, wanneer ik aan't rondrijden ben om, rond het zelfde tijdstip, mijn zonen op te halen!! ;-)
    Rust toch misschien beter maar een beetje uit!

    Gepost door: Homer | 25-04-08

    conditie Een extra dagje rust zal zeker geen kwaad kunnen. Jou conditie zal er vast niet op achteruit gaan.

    Gepost door: Edith | 25-04-08

    rust ! Ik loop nooit met een schema dan moet ik me ook nooit schuldig voelen als ik het niet kan volgen. Als ik me te moe voel dan lopen we niet of minder. Natuurlijk ben ik geen zo'n talent als jij en loop ik niet voor het prijzengeld ( !!! ) De 2 marathons waarvoor ik getraind heb waren de laatste 2 weken heel rustig aan. Voor de nacht van Vlaanderen zal ik nu de vrijdag voordien eens een halve marathon lopen maar dan heel rustig en dan de laatste week 2 x 5 km en that's it. Mijn zware weken waren de 3°, 4° en 5° week voor de marathon met telkens 82 km en altijd rustig lopen, nooit versnellingen of ( vooropgesteld )marathon tempo. Toch hoop ik met mijn minimum voorbereiding op 20 juni in de 3.30 te lopen, d.w.z. tussen 3.30.00 en 3.39.59. Ik ben er zeker van dat die lange duurloop zondag niet veel meer zal veranderen aan je basis conditie dus als je je echt te moe voelt misschien iets minder lopen of de maandag eens lekker relaxen. Ik ben er zeker van dat je een toptijd zal lopen met of zonder het volgen van de laatste loodjes van je schema.

    Gepost door: wim | 26-04-08

    De commentaren zijn gesloten.