21-04-08

Nog 2 weken stevig doortrainen. Update 24/4.

Ik heb vandaag meermaals teruggedacht aan de leuke dag gisteren in Antwerpen.  Ok, het weer was optimaal en dat helpt altijd, maar vooral het lopen en het gezelschap van verschillende collega bloggers maakten het zo fijn. Ik zou zeggen, meer van dat. :) Aan de collega bloggers nogmaals iedereen een dikke proficiat met het resultaat. Geniet er nog heel lang van! Smile

Maar terwijl die verschillende collega bloggers er nu even de riem gaan afleggen, sta ik voor de 2 laatste zware weken voor mijn afspraak met de marathon in Visé op 11/5. Ja ok, het zijn er nog 3, maar zoals ieder van jullie weet is de laatse week vooral toegespitst op rusten en goed en vooral gezond eten. Die week tel ik dus ook niet mee a.h.w. De training oogt zwaar, en dat is ze ook wel een beetje, maar veel schrik heb ik daar eigenlijk niet van. Ik heb de laatste weken dan ook gevoeld dat ik de trainingen tempomatig goed afwerk. Soms moet ik natuurlijk ook even afzien, maar dat hoort er nu éénmaal bij. Mijn grootste zorg is evenwel gezond en blessurevrij blijven de volgende 3 weken. Waarbij de hamstrings, nog steeds dus, me de grootste twijfels blijven bezorgen. De pijn is nooit helemaal weggeweest en bij pittige trainingen spelen ze toch nog teveel op om helemaal gerust te zijn. Mijn grootse (loop)wens is dus dat ik de volgende 2 trainingsweken blessurevrij kan afwerken zodanig dat die kleine kwetsuren een beetje kunnen helen in die laatste week. Als dat even zou lukken...

Programma voor deze week.

  • Maandag: Rust
  • Dinsdag: Versnellingen 3 x (5x600m) aan 26sec.
  • Woensdag: Wisselloop van 15km, 500m-1000m aan 5.00min.
  • Donderdag: Duurloop van 25km aan 5.30min.
  • Vrijdag: Rust (sauna).
  • Zaterdag: 4 x 4km aan marathontempo van 4.35min.
  • Zondag: Duurloop van 35km aan 6.00min.

Ik post dit hier nu vandaag omdat ik omwille van de vele en vooral lange trainingen, het vele uren autorijden met mijn oudste zoon (begeleider), mijn dagtaak op de firma en het aankomende Chiro Breughel weekend van onze 3 kinderen waar we toch veel tijd doorbrengen, er misschien weinig tijd zal overschieten om regelmatig het blogje up-to-date te houden. Bij deze weten jullie dus nu ook waarom. Ik zou dus deze week zeggen: "Geen nieuws is sowieso goed nieuws want niet gekwetst en geen problemen".

Tot blogs

Gert

Update 22/04: De 15x600m prima afgewerkt. Allen tussen de 4.02min en de 4.09min. Hamstrings hebben zich prima gedragen. De rechterenkel, mijn ander zorgenkind, heb ik wel gevoeld, maar niet in die mate dat ik de training moest stoppen of de snelheid minderen. Straks nog even wat ijs leggen op de enkel.

Update 23/4: Wisselloop van 15km ook prima afgewerkt, ondanks het feit dat ik er toch zeer vermoeid aan begon wegens te weinig slaap. De snellere gedeeltes van 1km gemiddeld aan 4.50min met leuke hartslagen van rond de 140. Meer dan 10km in de gietende regen gelopen. Tot morgen.

Update 24/4: De 25km aan 5.30 werden er bijna 26km aan 5.25 met hartslagen gemiddeld aan 129. Een mooie training, maar ik ben moe, heel moe. Morgen rustdag en een heerlijke sauna, het zal nodig zijn om het weekend goed door te komen. Slaapwel. :)

23:32 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Veel trainplezier deze week. Maar dat je er klaar voor bent daar twijfelt niemand aan denk ik.

Gepost door: yves | 22-04-08

De laatste loodjes HHHHHHoooooooooohh ...het begint te naderen hé !! begin in jou plaats zenuwkes te krijgen , maar je bent wel reeds klaar denk ik !!

Gepost door: Katrien | 23-04-08

ben jij die lange smalle met kalend voorhoofd, die ik hier en daar in Ediths en Katriens gezelschap zie lopen op de fotos en filmkes ?
Succes aan de Maas, spring er zeker niet in, niet bij voor-, noch bij tegenspoed !

Gepost door: marc devloo | 23-04-08

@Marc Devlo Lang? Slechs 1m83 :). Kalend? Bwa, een heel klein beetje maar hoor. ;)) Niet tegen mijn vrouw zeggen hé dat je mij betrapt hebt bij 2 vrouwen! :)
Ik ben Espinoza niet, geen probleem. Alhoewel, moest ik een vet PR lopen, geen slecht gedacht eigenlijk! ;))

Gepost door: Gert | 23-04-08

bezig ventje Altijd druk bezig hé, werken, kids, schema's volgen enz ... Daar heb ik veel bewondering voor. Nog veel succes !

Gepost door: wim | 23-04-08

Rust Vergeet af en toe ook niet wat te rusten hé. Rust is even belangrijk als een goeie duurloop of intervaltraining. Je bent goed bezig, die marathon wordt een makkie voor jou.

Gepost door: philippe | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.