20-04-08

32Km tijdens de marathon van Antwerpen.

Vandaag dus mijn eerste 30-iger als voorbereiding voor de maasmarathon op 11/05 in Visé. Zoals jullie al wel weten vond ik het een prachtidee om deze af te werken tijdens de marathon van Antwerpen, tegelijkertijd dienstdoende als haasje voor Katrien en Edith, beter bekend in het blogwereldje als Elastimam. De bedoeling was om beide onder de 4u te krijgen. Nu, jullie gaan hier geen enkele hint en/of aanwijzing vinden hoe het afgelopen is. Ik vind dat het aan hen zelf is om hun resultaat bekend te maken.

Rond 9u stonden we samen met Mario , Jan en enkele symphatisanten, waaronder Yves , die omwille van een hardnekkige blessure spijtig genoeg forfait moest geven. De laatste afspraken werden gemaakt, het laatste banaantje werd verorberd en vooral, er werd ook regelmatig naar de plé gelopen. :) . Tijdens de marathon werden we dan ook nog aangenaam verrast door een leuk fietsduo waaronder onze snotneus, Tinne. Ik wil me nu al verontschuldigen voor de mensen wie ik heb vergeten te vernoemen, ik ken dan ook niet iedereen. Een kwartiertje voor de start vertrok ik al joggende op mijn ééntje naar het 10km bevoorradingspunt op de Italielei. Uiteraard heb ik wel een kortere weg kunnen nemen. 3 Weken voor mijn marathon in Visé wou ik mezelf natuurlijk niet helemaal forceren en geen hele marathon lopen. Maar ik wou de dames absoluut begeleiden in de moeilijke laatste 10km. Deze manier had ik daarom verkozen, beter dan samen te starten en uit te stappen op km 32 als de marathon eigenlijk toch pas echt begint.

Et voilà, meer zeg ik er niet over. Alleen dan dat we allemaal hebben uitgelopen. ;) Ik mijn duurloop van iets over de 32km en de dames hun marathon. Ik ga zelfs mijn cijfertjes niet posten, anders zouden jullie een idee kunnen hebben hoe het is afgelopen. :)

Na de marathon hebben we dan met z'n allen, ook Tinne en vriendin en de partner van Katrien + haar fietsmaatje nog iets gedronken en gegeten terwijl we op de doortocht van Peggy en Homer van de 10miles aan het wachten waren. Daarna ben ik met de trein naar huis gegaan, het begon zowaar te regenen tijdens de treinrit en nu ben ik mijn blogje aan het updaten. Oh ja, het was schitterend loopweer!

Gisteren heb ik ook nog gelopen. Deze cijfertjes mogen julie wel zien. ;) De bedoeling was 3 om blokken van 4km aan een marathon tempo van 4.35min te lopen. Samen met de nieuwe Mizuno loopschoentjes ging het zeer vlot. Hier dus wel de cijfertjes.

training 19-04

Nog een nieuwtje. Een kameraad van mij, wel een jaar of 15 jonger, en ook voetbalsupporter van KV Mechelen heeft ook meegelopen. Hij had een pr van 3u45 maar zat in een neerwaartse spiraal en zag welke vorderingen ik maakte. Daarop heeft hij me raad gevraagd hoe te trainen, wat hij moest eten, en wat hij nog moest doen om vooruitgang te boeken. Ik heb hem dan eigenlijk mijn schema gegeven, t.t.z. dat van Mario uiteraard, maar de tijden aangepast naar zijn doel van 3u30. Ik heb hem voedingstips gegeven, ik lees me daar te pletter in, en wat andere tips zoals veel rusten , alcohol toch wat verminderen, etc. De laatste 3 weken heb ik wat moeten aanpassen omdat hij een kwetsuur aan de kuit kreeg en toch 1 week heeft kwijtgespeeld. Hij smste me daarstraks zijn eindtijd door: 3u26! Mario, die mag je bij op je lijstje van pr's zetten want dit heeft hij helemaal gedaan met jouw schema! Hij was uiteraard ziels gelukkig.

Tot blogs

Gert

18:14 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Goed gedaan en ga meteen op de andere site kijken van de dames!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 20-04-08

spannend... Je voert de spanning op Gert! Heel fijn dat je de dames begeleidt hebt. Super van je.

Gepost door: Petra | 20-04-08

haas Gert met zo'n haas zal het wel gelukt zijn zeker. Ik zit al een tijdje in spanning te wachten op nieuws !

Gepost door: wim | 20-04-08

Leuk om de dames te hazen Gert. Ik ben nog op de Groenplaats geweest maar ik moet jullie gemist hebben. We zien elkaar binnenkort nog wel eens om bij te praten.

Gepost door: yves | 20-04-08

Je hebt Edith enorm gesteund dat heeft ze zelf bevestigd! Knap!
Leuk dat je er was, het was een gezellig terrasje!
Even om misverstanden te voorkomen... Ilse is EEN vriendin he :-) "Tinne en vriendin" zou verkeerde gedachten kunnen opwekken en NEE liever niet :-)

Groetjes, tot blogs en tot de volgende keer!

Gepost door: Tinne | 20-04-08

superhaas Gert, nogmaals bedankt voor het prachtige haaswerk, je hebt me echt over de streep getrokken !!! En bedankt voor de gellekes !!

Gepost door: Edith | 20-04-08

Je hebt schitterend haaswerk geleverd Gerd! Ge moet wel niet te veel eieren onder die vrouwen leggen he makker!

Gepost door: Homer | 20-04-08

Mooi! Proficiat met je haaswerk Gert, Edith had alleen maar lof voor je! Ik denk dat je klaar bent voor je marathon!

Gepost door: Julie | 21-04-08

BEDANKT SUPER HAAS XXX Als ik jullie er op mijn zwakke "krampenmoment" niet had tegengekomen was ik zeker gestopt ! merciekes twas echt leuk !!

Gepost door: christ | 21-04-08

hazen Dat heb je toch maar weer goed gedaan !

Gepost door: kaat | 21-04-08

Nieuwe haas... geboren! proficiat Gert met het geleverde werk. Sterk om de twee dames tegelijkertijd naar een PR te loodsen! Veel succes met jouw eigen marathon in Visé en laat je niet vangen aan de laatste kilometers die verdorie serieus omhoog gaan?

Gepost door: Jan Schockaert | 21-04-08

Gert je was en bent een prima haas . voor visé , niet te veel risico's meer nemen als je hamstring zich nog laat voelen .
In visé ...ben ik ook waarschijnlijk !! De beslissing valt de laatste moment !

Gepost door: mario en peggy | 22-04-08

Wie weet heeft mijn vrouwtje wel even van je haaswerk geprofiteerd..? Ze liep haar eerste marathon in 3 uur 39 minuten (straf hé..)
Je kan ze bezig zien in dit clipje:

Gepost door: vinejo | 23-04-08

De commentaren zijn gesloten.