16-04-08

Laatste vetloop in het schema voor de maasmarathon.

Die was voor vandaag voorzien en dus moest er weer gegoocheld worden hoe dat midden in een werkweek af te werken. Dinsdag had ik dan ook mijn gewone kleding en wasgerief in de sportzak op het werk achter gelaten en gelukkig had ik er ook aan gedacht om de laptop op het werk te laten na de dagtaak.  Ook had ik vervoer kunnen regelen met een collega om vandaag na het werk thuis te geraken. Zodus stond ik vanmorgen weldegelijk om 5u50 startensklaar om naar het werk te lopen. Buiten het feit dat de hartslagmeter bij aanvang, zoals gewoonlijk maar nu wel bijna 3km, overstuur was en de Ipod even later zonder batterij kwam, liep het perfect. 23 Km later stond ik op de stoep van ons kantoor in Zaventem. De cijfers. Btw, ik kan nogal eens spurten hé na bijna 20km! ;)

training 16-04

Dinsdag had ik een pyramidetraining van 3 x (400-600-800-600-400) afgewerkt. Ik was niet zeker of dit wel correct was omdat op het schema 400-600-800 stond. Maar gewoonlijk bij dit soort training lopen de versnelling eerst op en dan terug af. Ik was te laat om het te vragen bij Mario en heb er dan maar de 600-400 aan vastgeplakt. Teveel cijfertjes om hier te plakken, maar alles was veel te snel. Alle versnellingen zaten tussen de 3.50 en de 4.14 i.p.v. de beoogde 4.20. 

Morgen donderdag staat er een relatief rustige wisselloop op het schema. Dat is maar goed ook want het weekend kondigt zich zeer pittig aan. Na dit weekend nog 2 weken zwaar doortrainen, dan 1 week afbouwen om dan hopelijk op 11mei een goede prestatie af te leveren in Visé. Daarna mag er eindelijk de riem af. Eindelijk, niet omdat ik het trainen beu ben, maar omdat ik voel dat mijn lichaam de rust kan gebruiken. Alles loopt dan wel goed, de conditie is er, ik sta echt zeer scherp wat het gewicht betreft, maar meer en meer krijg ik links en rechts kleine ongemakjes en andere pijntjes tijdens de trainingen. Dat is een signaal dat het lichaam rust nodig heeft. Alleen zal dat lichaam nog 2 en een halve week en 1 marathon moeten wachten om die rust te krijgen. Hopelijk gunt het mij dat zonder echt gekwetst te geraken.

Tot blogs en voor anderen, tot in Antwerpen nu zondag.

Btw: De weersverwachting voor nu zondag zojuist door de Frank op TV: Veel zon, geen regen en weinig wind met temperaturen tot 18 graden. Wat wil een mens nog meer? :)

22:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Een goeie marathon tijd misschien?? Veel succes zondag.

Gepost door: Marathonman | 17-04-08

ja het zonnetje zal inderdaad ook nog eens van de partij zijn.. het mocht ok wel eens wat warmer worden.
Veel succes in A'pen

Gepost door: Wim Geerts | 17-04-08

duurloop om 6 uur 's ochtends een duurloop Bonheiden-Zaventem?
Als er mij nu nog iemand een freak noemt dan stuur ik die persoon zeker jouw url door ;-)

succes!

Gepost door: geert | 17-04-08

Ewel "Goei benen" !! dat wil ik nog voor zondag ,de rest hebben we reeds "Haas" incl. Je trainingen worden ook mooi afgewerkt mijn gedacht ,ge vliegt er ook nogal goed in !! Kan maar zijn vruchten werpen :-) Tot zondag !!!

Gepost door: Katrien | 17-04-08

Veel succes zondag. Kzal er ook zijn. Al is het enkel om te supporteren.

Gepost door: yves | 18-04-08

De commentaren zijn gesloten.