10-04-08

Klein, pijnlijk duimpje.

Vandaag donderdag heb ik in de voormiddag van thuis gewerkt omdat ik om 2uur in het dagziekenhuis in Bonheiden moest zijn. Ik had al enkele maanden een vervelende, en pijnlijke als ik er op duwde, verdikking in mijn duim.  Het werd tijd dat dit eruit werd gesneden en dat is dan ook daarjuist gebeurd. Mijn ganse linkerduim is nog steeds verdoofd en toevallig is mijn linkervingertop wat verzweerd van een ingegroeide nagel. Dus ik het nog 3 vingers beschikbaar om mij te behelpen, dat is wel echt weinig. :). Volgende week heb ik de uitslag van de biopsie van het weefsel dat in de duim zat. Ik heb daar ook even gezegd dat ik zeer regelmatig, ok dat is vooral bij kouder weer, echt zeer koude vingers krijg, iets wat ik vroeger nooit had. Mijn vingers zijn dan soms bijna gevoelloos. De arts raadde mij aan om toch even naar de bloedvaten specialist te gaan om dit te laten onderzoeken om uit te sluiten dat ik geen vernauwde bloedvaten of hartritmestoornissen heb. Die afspraak moet ik echter nog maken. Ach, hij zei dat zeer waarschijnlijk alles wel ok zou zijn, maar toch maar beter even laten nakijken, zeker met het intensieve sporten. Maar bon, ik zal toch pas 100% gerust zijn als ik de uitslag van die biopsie weet en dat onderzoek goed heb doorstaan. Ouder worden, er is niet veel goeds aan. ;))

Ondertussen ben ik met de coach in contact wie en hoe ik nu zaterdag mag en kan hazen in de marathon van Antwerpen. In ieder geval ga ik pas starten juist na de bevoorrading van de 10km zodanig dat ik dan mee kan uitlopen en mijn compagnon(s) tot de laatste meters kan helpen als dat nodig blijkt te zijn. Ook kan ik dan zonder te forceren mijn eerste dertiger voor mijn marathon in Visé afwerken. Mario vindt dit ook beter. Omdat ik nu zeer waarschijnlijk de enige haas ben en de "konijnen" Edith en Katrien en misschien nog een derde, waarvan ik de identiteit nog niet ken, blijkbaar een verschillend doel hebben, en ik mezelf niet in 2 of 3 kan snijden, laat ik het aan de coach over aan wie hij me wil koppelen. Ik hoop alleen maar dat het (de) konijntje(s) aan wie ik niet word gekoppeld mij nog altijd graag gaan zien? Onschuldig Ik ga dat zeer zeker goedmaken bij een andere haas beurt! :), tenminste als jullie daartegen al niet te hard lopen.

Loop ik ondertussen zelf nog? Jawel hoor! Ik durf het bijna niet zeggen uit angst dat het keert, maar het loop super de laatste 2 weken. Ik heb dan wel altijd een beetje last van pijntjes links en rechts, vooral de rechtste hamstring, maar dat stopt mij niet om elke training bij manier van spreken met de vingers in de neusgaten af te werken. Hartslagen heerlijk laag, zelfs bij intervallen, en wat het tempo ook moet zijn, steeds train ik (te) snel en probleemloos. Vooral deze week was het zalig genieten, uiteraard ook dankzij het echt wel prachtige loopweertje. Ik hoop alleen maar dat ik deze vorm kan aanhouden en dat de kwetsuren achterwege blijven. In mijn hoofd ben ik al volop aan het overwegen voor welke eindtijd ik nu ga gaan in Visé. Ik ben er nog niet helemaal uit maar de volgende 3 weken zal dat wel duidelijker worden, want de zwaarste trainingsweken komen er nu aan.

Ik ga hier niet alle cijfertjes van de laatste 3 dagen copiëren wegens veel te veel cijfertjes. Dinsdag moest ik 4 reeksen van 200-400-600-400-200 aan 26sec afwerken. Dat ging feilloos, behalve dan dat ik te snel liep, what's new? De cijfers hieronder zijn van woensdag, 18km aan 5.20 en deze voormiddag, een 12km wisselloop waarbij de 1km in 5.00 moest worden afgewerkt. Telkens heeft de hartslagmeter zowat 1.5 tot 2km kuren gehad alvoren hij juist mat.

Vanavond ga ik met Ria nog naar een voorstelling van The Kennedy's in het Fakkeltheater in Antwerpen. Ik heb hiervoor 2 vrijkaarten gewonnen bij de GVA. Morgenavond gaan we dan samen naar de sauna, onze wekelijkse date. ;) Tussendoor begeleid ik ook onze oudste zoon die dan toch aan zijn rijbewijs is begonnen. Ook daar moet veel tijd voor worden vrijgemaakt, maar dat is graag gedaan uiteraard.

Genoeg gezeverd, de cijfertjes en tot blogs!

training 09-04

training 10-04

 

Gert

16:33 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Niet bang dat je een RAMMELAAR moet hazen ?!!!

Gepost door: marc devloo | 10-04-08

Wat een eer .. wij worden weeral verwend !!

Gepost door: Edith | 10-04-08

sterk Goed bezig voor een 40 plusser !!!! Sorry, ik kon het weer niet laten ! Eerlijk ik denk dat je super zal hazen en dat Visé een succes zal worden. Je bent ernorm goed bezig !

Gepost door: wim | 10-04-08

kalender Gert, ik zou maar zondag naar Antwerpen gaan want op zaterdag zal daar nog niet veel haaswerk te doen zijn ;-)
En ondertussen nog knap doorgetraind, Visé wordt 42km genieten.

Gepost door: philippe en an | 11-04-08

Edith en Katrien hazen? Pak toch maar oordopjes mee...

Gepost door: Homer | 11-04-08

Wat een verwennerij Je hoeft niet te piekeren ,over wie je moet hazen , we gaan je nog altijd graag hebben hoor ! laat Coachy maar beslissen ;-)en denk een beetje aan jezelf ook hé !!!

Gepost door: Katrien | 11-04-08

ja zeg, wat een luxe, de keuze tussen twee topdames om mee samen te lopen. Veel mannen zouden jaloers zijn! Hopelijk is je hand snel hersteld!

Gepost door: Ruthje | 11-04-08

Dat gaat helemaal goed komen als haas en de konijtjes weten je wel te vinden, alvast sucses.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 12-04-08

De commentaren zijn gesloten.