06-04-08

Ode aan Philippe.

Het is dan wel mijn loopblogje, maar alles wat ik hier ga posten verbleekt gewoon bij de prestatie van collega blogger Philippe vandaag in Parijs. Daarom nog eens vanop mijn blogje: dikke proficiat Philippe. Een tijd van 3u08'40" in je tweede marathon is gewoonweg een knaller van formaat!  

Als ik zo bijna dagelijks vele andere loopblogjes lees en ik zie welke inspanningen velen onder ons zich getroosten ben ik ervan overtuigd dat er nog heel veel PR's gaan worden verpulverd de volgende maanden. Daarbij mogen we dan ook nog even niet vergeten dat wij allemaal amateurs zijn die naast het lopen ook nog een full time job hebben en anderen dan nog een gezin erbovenop. Wel, ik doe ik echt mijn pet af voor alle loopbloggers die zo gedreven met deze toch wel fijne hobby bezig zijn.

Ik heb de laatste 3 dagen ook gelopen. De donderdag training heb ik vrijdagmiddag afgewerkt, en de 2 weekend trainingen gingen volgens het schema. Buiten het feit dat ik een terug een beetje last heb van de hamstrings, ik kan wel de training probleemloos afwerken, ging het prima. De conditie is in stijgende lijn. Ik moet alleen goed opletten dat ik af en toe eens rust, want anders heb ik eerder de neiging om te overdrijven. Vandaag kwam het zo uit dat ik mijn 22km aan 6min heb afgewerkt als een vetloop. Maar ook dat ging prima. Zaterdag ging het ook lekker, ondanks de soms hevige regen. De 3 blokken aan marathon tempo van 4.35 gingen zeer goed. Vrijdag heb ik de 500/500 wisselloop aan 5min op een zeer heuvelend parcours afgewerkt. Daarom zijn sommige trage stukken bijna even snel als de snelle vanwege bergaf.

De week die komt dient zich ondertussen wat rustiger aan dan de voorgaande. Nu donderdag moet ik wel even een vervelend gezwelletje in mijn duim laten wegsnijden. Maar uiteraard kan ik daarmee wel lopen. ;) De cijfertjes van de laatste 3 trainingen.

training 04-04

training 05-04

 

training 06-04
Tot blogs, Gert

20:45 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

drukke week Na zo'n drukke week, 3 mooie trainingen. Af en toe een beetje rusten of rustiger trainen is zeker geen overbodige luxe.
Philipe heeft dat inderdaad knap gedaan .. z'n 2e marathon en dan zo'n supertijd.

Gepost door: Edith | 06-04-08

Blozen Ik zit hier te blozen terwijlik je blog lezen, dikke merci Gert. Als ik je trainingen bekijk, kan ik voor 13 mei al een Ode aan Gert maken. Als het niet te warm is de 13e gaan er ook een pak seconden, neen minuten af van je PR - zeker weten.

Gepost door: philippe en an | 07-04-08

3 in een slag !! ja gedraafd ook niet slecht door zo te zien ! leuk dat je Fillipe zzo in de bloemmetjes zet , hij verdient het ! ps en op je vraag je in welk stal ik stond ? moest toch iemand de foto nemen hé ;-))

Gepost door: Katrien | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.