30-03-08

Terug thuis.

Vrijdagnacht om 3u30 's nachts stond het wekkertje in Oostenrijk om terug te keren van ski vakantie. Een kwartiertje later vertrokken we naar huis. Buiten het eerste stukje nog voor Munchen waar het veel regende, verliep de terugreis perfect. Rond 11u waren we thuis. Eerst de auto uitgeladen, samen met Raf boodschappen gedaan en ietse gegeten. Ik was echt te moe om te trainen en ben dan maar eerst 2 uurtjes gaan slapen. Ik had de vorige nacht maar 3 uurtjes geslapen en net die autotrip van 900km achter de kiezen. Om 16u terug wakker, de loopkleding aangetrokken en vertrokken voor een zware training, 6km aan 4.10. Die 4.10 was mijn wedstrijdtempo 2 weken terug op de 10km en met de vermoeidheid erbij wist ik op voorhand dat dit een flop ging worden. Ik was zelfs nog niet deftig wakker toen ik vertrok. Maar ok, ik heb de training afgewerkt zo goed als ik kon. Uiteraard was de snelheid te laag, maar ik kreeg ze echt niet naar boven, evenmin als ik de hartslag hoger kreeg. De cijfers.

training 29-03

's Avonds dan naar KV Mechelen-Standard gaan kijken en mijn ploeg een prachtprestatie zien afleveren. Helaas, wij maakten de vele kansen niet af, Standard 1, genoeg voor 0-1 verlies voor KV.

Deze morgen een nieuw uur en een eerste zondagse vetloop sinds maanden. 20Km aan 6.30 moest het worden. Vertrokken om 8u30 (zomeruur)met de zon, maar al snel kwam er een zeer dreigende lucht opzetten. 13Km hielden de wolken alles bij, maar toen had ik het zitten. Regen, even hagel en de temperaturen schoten zienderogen omlaag. Maar al bij al was het maar echt 3km stevige regen, nadien wat af en aan. Ik heb me echt gedisciplineerd gedragen wat het tempo betreft en de vetloop ging dan ook supergoed. Het resultaat.

training 30-03

Slechts 7km/u te snel, dat vind ik prima gedaan. Maar wat ik nog mooier vind, een gemiddelde hartslag van 112! Dat maakt me heel blij want vorig jaar geraakte ik niet onder de 120, of zelfs niet onder de 125, een mooie vooruitgang dus.

Deze week moet ik hopelijk niet teveel schuiven met mijn schema. Mijn (Amerikaanse) baas komt me namelijk 1 week op de vingers kijken. Morgenvroeg landt hij vanuit Atlanta. Dinsdag rijd ik met hem naar Frankrijk (Amiens), woensdag in den bureau in Zaventem, donderdag een ganse dag naar Nederland en vrijdag zet ik hem terug op de vlieger. ;) Dan wou hij woensdag nog naar Engeland gaan ook. Dat heb ik hem toch uit zijn hoofd kunnen praten. Het zal nu al vermoeiend genoeg zijn.

Maar eerst deze namiddag genieten in de sauna met Ria en vanavond de dochter dan nog naar Neerpelt brengen.

Gert

12:55 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

27-03-08

De hoogtestage is bijna afgelopen.

We zijn nu donderdagnamiddag en de skivakantie loopt stilletjesaan op z'n einde. Morgenvoormiddag nog een uurtje of 3 skieën, daarna eerst valiezen pakken en de auto al inladen. Later in de namiddag waarschijnlijk nog een saunaatje in het hotel doen met Ria. Woensdagnamiddag hebben we dat ook al eens gedaan. De vakantie zelf was heel leuk, maar het zonnetje heeft ons grotendeels in de steek gelaten. Buiten de aankomst dag zaterdag hebben we alleen gisterennamiddag en deze voormiddag regelmatig de zon gezien. Voor de rest was het altijd maar, sneeuwen, sneeuwen en nog eens sneeuwen. Nooit gezien met de paasvakantie. Ik ben dinsdag zelfs niet wezen skieën, zo slecht was het. We hebben zelfs 3 dagen tot in het dal kunnen skieën! Een dal dat notabene maar op zowat 500m ligt. Voor morgen vrijdag staat er ook al niet teveel zon op het programma.

Vandaag waren de pistes echt perfect. Alle verse sneeuw was mooi aangereden en alles lag er prachtig bij. Ik heb me deze voormiddag dan ook volledig laten gaan, zalig! Rond 13u riep de plicht echter en was ik beneden om mijn laatste training hier in de bergen af te werken. Een wisselloop van 12km met afwisselend 500m loslopen en 1km tegen 4.45. Zoals al eerder gezegd vind je hier geen vlakke weg. En vermits er ook wat wind stond, waren sommige snelle stukken dan ook bergop en wind op kop. Dat was soms pompen, ronde 6 was bvb de zwaarste, maar al bij al werd de training mooi afgewerkt. De cijfertjes.

training 27-03
Eerder deze week, dinsdag namelijk, heb ik dan de fartlek afgewerkt die eigenlijk voor nu zaterdag was voorzien. Vanwege de zware sneeuwval was het kantje boordje of ik wel kon gaan lopen! De straten waren spekglad en het hield maar niet op met sneeuwen. Maar toen het op de midddag al wat had gedooid en het even ophield met sneeuwen ben ik vertrokken. Nog nooit heb ik in zulk een mooie omgeving gelopen! Alles rondom mij was spierwit van de sneeuw. De voetpaden waren echt bijna niet te belopen en dus liep ik maar op straat. Het resultaat van de 20 x 100m ga ik hier niet posten wegens te lang, maar ook deze training ging goed. Bij het uitlopen ben ik dan toch op de besneeuwde voetpaden gaan lopen. De sneeuw kraakte zalig onder mijn voeten, echt leuk.

Ondertussen zijn de pijntjes aan de buitenkanten van de billen verdwenen. Nog een hele klein pijntje aan de rechterkuit dat ik vandaag heb opgelopen de laatste 3km. Maar ik voel nu al dat dit een zeer kleine overbelasting is. Dat zal morgen, en zeker zaterdag al wel verdwenen zijn. Want zaterdag staat de volgende training op het schema, maar dan terug in Bonheiden in Belgie.

Tot blogs, Gert

16:56 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-03-08

Lopen met de sneeuwvlokjes in het gezicht: zalig!

Het is me gelukt om internet te vinden. Ons hotel is blijkbaar een internet hotspot. Niet dat het gratis is, maar €10 voor 24u, echte surftijd hé, is nu ook niet het einde van de wereld. Zodoende zit ik hier op mijn laptop wat te surfen en blogjes te lezen. Reageren op de andere blogjes ga deze week wat minder zijn uiteraard, want de vakantie gaat natuurlijk voor.

Vrijdagmorgen om 7u richting Oostenrijk vertrokken. Ondanks het bijwijlen echt wel slechte weer onderweg, en dan vooral tussen Frankfurt en Würzburg en op de ring in München, waren we na ongeveer 10uur toch op onze bestemming aangekomen. Nog even uitpakken, lekker hapje eten en optijd bedje in. Wonder boven wonder, zaterdag een stralend dag gehad! Supersneeuw en een lekker temperatuurtje. Om 9u op de pistes en rond 1u was ik terug aan het hotel om met Ria iets te gaan eten. Want zoals gezegd wordt mijn tijd eerlijk verdeeld tussen het skieën, Ria en uiteraard: lopen!  Zaterdag een wisselloop van 10km, met de snelle gedeeltes die aan 4.20 moesten worden gelopen. Nu je moet weten, echt vlakke wegen zijn hier niet te vinden.  Om te beginnen moet ik bvb 1km naar beneden stappen omdat ik anders tegen 30km/u loop vrees ik, zo steil is het. Maar daar beneden heb ik een aangenaam doch heuvelend stukje weg gevonden waar ik ook vorig jaar al liep. Sommige van de versnellingen zijn dan ook bergop gelopen. Je haalt ze er zo uit; ;) Maar al bij al mocht het resultaat zeker worden gezien, kijk maar.

training 22-03

Alles dus wederom iets te snel gelopen. 's Avonds ook nog optijd in bedje want de hoogte, het skieën, het lopen en de reis zaten toch nog in het lijf.

Gisteren zondag was het weer al heel wat minder. Het had wederom een ganse nacht gesneeuwd, er liggen hier dus echt wel pakken sneeuw, en er was geen zon meer te zien. Maar de zichtbaarheid boven was perfect. Het was ook niet echt koud omdat er geen wind stond. 3 Uurtjes lekker geskied. Alleen, ik was poepeloere zat toen ik in de kamer aankwam. Ik had dus rond 11u30 een jagerthee gedronken, maar wat ze daar in hadden gekapt moet ik nog altijd gaan vragen. Met z'n 3-en hadden wij het zitten. Nochtans, normaal gezien ben ik echt wel niet dronken van 1 tas jagerthee, net zomin als die 2 anderen. Man, man, wat was dat. Veel gelachen dat wel en ik ben niet gevallen bij het verder skieën, maar 1 van de andere 2 dronkaards heeft sneeuw gegeten dat het niet mooi meer was. Ria moest natuurlijk lachen want die is dat al helemaal niet gewoon van mij. Bon, eerst 4 boterhammetjes gegeten, 20 minuutjes op mijn bed gelegen en daarna nog 2 tassen koffie gaan drinken en om een uur of 3 was ik terug nuchter. :) Rond 16u ging ik dan weg voor 16km extensief aan 5.30. Nu had ik hier een plaatselijk plannetje bekeken en ben eens beneden naar de andere richting gelopen. Nu was ik wel hier boven vertrokken maar echt vol met de rem op. Ik moet zeggen dat de ganse duurloop de benen zeer goed aanvoelden. De sneeuwvlokken vlogen me om de oren, maar het was zalig lopen. De hartslagen en het tempo werden probleemloos gehaald. De laatste kilometer moest ik die berg dan ook terug omhoog lopen. Dat is echt afzien en als je aan 9km/u naar boven kunt lopen ben je nog helemaal stuk op het einde. Dat maakte uiteraard dat de hartslag toen kompleet de mist inging en het tempo omlaag. Maar het eindresultaat van de 16km was eigenlijk perfect.

training 23-03
Vandaag maandag is het mijn traditionele rustdag. Nu ja. Ik ben al 2 uurtjes gaan skieën, maar het weer boven was echt niet aangenaam. Heel slechte zichtbaarheid vanwege mist en wolken en het begon dan ook nog eens erg te sneeuwen. Daarom ben ik wat vroeger teruggekomen want op dat moment ski ik niet vlot genoeg meer en heb ik schrik om slecht te vallen. Ik heb dan ook geen zin om iets te breken, dat is het mij niet waard.

De training van morgen dinsdag heb ik verwisseld met die van nu zaterdag. Waarom? Zaterdag staat er een fartlek op het programma. Nu, waar kan je beter een fartlek doen dan hier in de bergen!! In Belgie moet ik altijd op zoek gaan naar een brug of heuveltje. Hier moet ik zoeken om vlakke weg te vinden. ;) Morgen dus 2 reeksen van 10 x 100m. Dat loopt wel los. Woensdag rustdag en donderdag een flinke wisselloop. Vrijdag is het dan al inpakken geblazen om zaterdag heel vroeg in de morgen terug naar Belgie te rijden. Maar dat is nog ver weg hoor! :) Oh ja, ik heb wel een heel klein beetje last van wat overbelasting aan de buitenkant van de beide billen. Dat is natuurlijk van die berg nu al 2 keer op te lopen, daar moet je niet aan twijfelen. Erg is het niet maar ik ga naar boven stappen in het vervolg en de spierzalf zal de kleine pijntjes hopelijk wel wegkrijgen.

Winterse groetjes vanuit het Zillertal in Fügen, Oostenrijk.

13:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-03-08

Trainingen afgewerk, nu valiezen pakken.

De laatste 3 dagen heb ik netjes de trainingen kunnen afwerken en eerlijk, het was soms pittig, vooral dinsdag dan. Toen stonden er 4 reeksen van 5 x400m aan 24sec op het schema. Het kostte moeite, maar ze werden allemaal zeer netjes gelopen. Reeks 3 met de wind pal op kop was de zwaarste. Gisteren woensdag 12km loslopen. Een beetje verzuurde benen nog van de dag voordien maar zonder duwen 5.30 gehaald aan zeer goede hartslagen ergens rond de 125 gemiddeld, ondanks de toch koude temperaturen. Vandaag dan werk ik van thuis zodat ik niet teveel tijd verspeel in de file. Die tijd kunnen we goed gebruiken want ik moet de valiezen nog inpakken en de auto laden. Tijdens de lunchpauze heb ik dan mijn tempoduurloopje van 8km aan 4.30 afgewerkt. De hartslagmeter sloeg weer tilt, deze was dus lager, maar voor 1 keer zat ik bijna pal op de gevraagde snelheid! Ik leer bij. :) De cijfertjes van vandaag.

training 20-03

Ik ga het hierbij laten want ik ben nog aan het werken eigenlijk. Groetjes en tot blogs. Voor 1 keertje zal dat wat langer duren dan jullie van mij gewend zijn. Morgenvroeg om 7u start de auto naar Oostenrijk, yippiieee! Smile

Gert

 

16:01 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-03-08

Nog 3 dagen en dan ...

Skivakantie!!! Cool

Raf en ik zien er al heel erg naar uit. Ria wat minder omdat ze niet (meer) skiet. Zij heeft het een jaar of 3 geprobeerd met de bijbehorende lessen, maar het is haar ding niet. Daarom gaat ze nu al een jaar of 10 mee, maar ze dood haar tijd met leuke wandelingen, veel lezen, zwemmen en de sauna. Ze klaagt niet hoor. ;))  Sinds vorig jaar zijn we ook maar 3 om te gaan. De oudste zoon, Jef, is bij zijn vriendinnetje, en de dochter, Katrien, gaat gewoonlijk met vriendinnen skieën. Maar terug naar onze ski-vakantie.

Normaal kunnen we pas vrijdag namiddag vertrekken omdat we het schoolrapport van Raf nog om 14u moeten ophalen. Maar vermits dat dit het enige is dat ze die dag moeten doen, mogen we het ook door een familielid laten afhalen of zelfs na de Paasvakantie. Waarschijnlijk zal mijn dochter het ophalen zodat we vrijdagmorgen kunnen vertrekken en in de late namiddag op onze bestemming aankomen in Fügen, Oostenrijk. Sneeuw ligt er blijkbaar nu al genoeg en het gaat deze week nog bijna elke dag bijsneeuwen. Als er dan vanaf zaterdag terug de zon bijkomt is alles dik inorde. Vermits Ria niet skiet, is dit eigenlijk juist geschreven, ga ik gewoonlijk vroeg genoeg in de morgen naar de pistes zodanig dat ik een ganse voormiddag goed en veel kan skieën. Tegen de middag ga ik dan naar beneden, of komt Ria naar boven als het goed weer is, en eten we samen. Btw, we zijn daar met een groep van meer dan 100 mensen, dus gezelschap is er genoeg. In de namiddag blijf ik dan beneden om de looptrainig af te werken, nee nee, ik sla geen enkele training over, of/en te gaan wandelen in de bergen met Ria. Een sauna in het hotel en regelmatig zwemmen hoort er ook steeds bij. 's Avonds, allé eigenlijk begint dat al als de rest naar beneden komt voor de après-ski, is het gewoonlijk een zatte bedoening. Het Weissenbier en de rode wijn gaan dan gewoonlijk zeer vlotjes naar binnen. Gelukkig heb ik meer dan voldoende discipline om altijd met mate(n) te drinken. Tussendoor moeten we dan ook nog bergen eten naar binnen steken want het eten in ons hotel, we gaan al 10 jaar naar hetzelfde, is zeer lekker en zeer overvloedig.

Samengevat: wij zijn er nu al geweldig (mentaal) klaar voor. De laatste 3 dagen staan dan ook in het teken van wassen en strijken (Ria), koken, 3 looptraingen afwerken ;)), de auto inorde zetten en valiezen inpakken (ik) en xbox spelen (Raf). Als ik in het hotel een draadloos netwerk vind, vorig jaar niet, zal ik mijn blogje wel eens updaten. Indien niet zal het hier even stilletjes worden de volgende kleine 2 weken.

Gert

08:45 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |