27-03-08

De hoogtestage is bijna afgelopen.

We zijn nu donderdagnamiddag en de skivakantie loopt stilletjesaan op z'n einde. Morgenvoormiddag nog een uurtje of 3 skieën, daarna eerst valiezen pakken en de auto al inladen. Later in de namiddag waarschijnlijk nog een saunaatje in het hotel doen met Ria. Woensdagnamiddag hebben we dat ook al eens gedaan. De vakantie zelf was heel leuk, maar het zonnetje heeft ons grotendeels in de steek gelaten. Buiten de aankomst dag zaterdag hebben we alleen gisterennamiddag en deze voormiddag regelmatig de zon gezien. Voor de rest was het altijd maar, sneeuwen, sneeuwen en nog eens sneeuwen. Nooit gezien met de paasvakantie. Ik ben dinsdag zelfs niet wezen skieën, zo slecht was het. We hebben zelfs 3 dagen tot in het dal kunnen skieën! Een dal dat notabene maar op zowat 500m ligt. Voor morgen vrijdag staat er ook al niet teveel zon op het programma.

Vandaag waren de pistes echt perfect. Alle verse sneeuw was mooi aangereden en alles lag er prachtig bij. Ik heb me deze voormiddag dan ook volledig laten gaan, zalig! Rond 13u riep de plicht echter en was ik beneden om mijn laatste training hier in de bergen af te werken. Een wisselloop van 12km met afwisselend 500m loslopen en 1km tegen 4.45. Zoals al eerder gezegd vind je hier geen vlakke weg. En vermits er ook wat wind stond, waren sommige snelle stukken dan ook bergop en wind op kop. Dat was soms pompen, ronde 6 was bvb de zwaarste, maar al bij al werd de training mooi afgewerkt. De cijfertjes.

training 27-03
Eerder deze week, dinsdag namelijk, heb ik dan de fartlek afgewerkt die eigenlijk voor nu zaterdag was voorzien. Vanwege de zware sneeuwval was het kantje boordje of ik wel kon gaan lopen! De straten waren spekglad en het hield maar niet op met sneeuwen. Maar toen het op de midddag al wat had gedooid en het even ophield met sneeuwen ben ik vertrokken. Nog nooit heb ik in zulk een mooie omgeving gelopen! Alles rondom mij was spierwit van de sneeuw. De voetpaden waren echt bijna niet te belopen en dus liep ik maar op straat. Het resultaat van de 20 x 100m ga ik hier niet posten wegens te lang, maar ook deze training ging goed. Bij het uitlopen ben ik dan toch op de besneeuwde voetpaden gaan lopen. De sneeuw kraakte zalig onder mijn voeten, echt leuk.

Ondertussen zijn de pijntjes aan de buitenkanten van de billen verdwenen. Nog een hele klein pijntje aan de rechterkuit dat ik vandaag heb opgelopen de laatste 3km. Maar ik voel nu al dat dit een zeer kleine overbelasting is. Dat zal morgen, en zeker zaterdag al wel verdwenen zijn. Want zaterdag staat de volgende training op het schema, maar dan terug in Bonheiden in Belgie.

Tot blogs, Gert

16:56 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

sneeuw Mooie training tussen het skiën ...
Veel sneeuw ?? Dat hebben wij ook meegemaakt in de paasvakantie, heel lang geleden, dat was of is de reden dat we niet meer gaan.
Nu zitten we aan de zee en hier is alleen maar regen, regen en nog eens regen .. Geniet dus maar van de sneeuw.

Gepost door: Edith | 27-03-08

Geniet ... nog van jullie restje vakantie , want hier is het niet zo denderend hoor

Gepost door: Katrien | 28-03-08

Geniet ervan !!

Gepost door: de coach | 30-03-08

De commentaren zijn gesloten.