24-03-08

Lopen met de sneeuwvlokjes in het gezicht: zalig!

Het is me gelukt om internet te vinden. Ons hotel is blijkbaar een internet hotspot. Niet dat het gratis is, maar €10 voor 24u, echte surftijd hé, is nu ook niet het einde van de wereld. Zodoende zit ik hier op mijn laptop wat te surfen en blogjes te lezen. Reageren op de andere blogjes ga deze week wat minder zijn uiteraard, want de vakantie gaat natuurlijk voor.

Vrijdagmorgen om 7u richting Oostenrijk vertrokken. Ondanks het bijwijlen echt wel slechte weer onderweg, en dan vooral tussen Frankfurt en Würzburg en op de ring in München, waren we na ongeveer 10uur toch op onze bestemming aangekomen. Nog even uitpakken, lekker hapje eten en optijd bedje in. Wonder boven wonder, zaterdag een stralend dag gehad! Supersneeuw en een lekker temperatuurtje. Om 9u op de pistes en rond 1u was ik terug aan het hotel om met Ria iets te gaan eten. Want zoals gezegd wordt mijn tijd eerlijk verdeeld tussen het skieën, Ria en uiteraard: lopen!  Zaterdag een wisselloop van 10km, met de snelle gedeeltes die aan 4.20 moesten worden gelopen. Nu je moet weten, echt vlakke wegen zijn hier niet te vinden.  Om te beginnen moet ik bvb 1km naar beneden stappen omdat ik anders tegen 30km/u loop vrees ik, zo steil is het. Maar daar beneden heb ik een aangenaam doch heuvelend stukje weg gevonden waar ik ook vorig jaar al liep. Sommige van de versnellingen zijn dan ook bergop gelopen. Je haalt ze er zo uit; ;) Maar al bij al mocht het resultaat zeker worden gezien, kijk maar.

training 22-03

Alles dus wederom iets te snel gelopen. 's Avonds ook nog optijd in bedje want de hoogte, het skieën, het lopen en de reis zaten toch nog in het lijf.

Gisteren zondag was het weer al heel wat minder. Het had wederom een ganse nacht gesneeuwd, er liggen hier dus echt wel pakken sneeuw, en er was geen zon meer te zien. Maar de zichtbaarheid boven was perfect. Het was ook niet echt koud omdat er geen wind stond. 3 Uurtjes lekker geskied. Alleen, ik was poepeloere zat toen ik in de kamer aankwam. Ik had dus rond 11u30 een jagerthee gedronken, maar wat ze daar in hadden gekapt moet ik nog altijd gaan vragen. Met z'n 3-en hadden wij het zitten. Nochtans, normaal gezien ben ik echt wel niet dronken van 1 tas jagerthee, net zomin als die 2 anderen. Man, man, wat was dat. Veel gelachen dat wel en ik ben niet gevallen bij het verder skieën, maar 1 van de andere 2 dronkaards heeft sneeuw gegeten dat het niet mooi meer was. Ria moest natuurlijk lachen want die is dat al helemaal niet gewoon van mij. Bon, eerst 4 boterhammetjes gegeten, 20 minuutjes op mijn bed gelegen en daarna nog 2 tassen koffie gaan drinken en om een uur of 3 was ik terug nuchter. :) Rond 16u ging ik dan weg voor 16km extensief aan 5.30. Nu had ik hier een plaatselijk plannetje bekeken en ben eens beneden naar de andere richting gelopen. Nu was ik wel hier boven vertrokken maar echt vol met de rem op. Ik moet zeggen dat de ganse duurloop de benen zeer goed aanvoelden. De sneeuwvlokken vlogen me om de oren, maar het was zalig lopen. De hartslagen en het tempo werden probleemloos gehaald. De laatste kilometer moest ik die berg dan ook terug omhoog lopen. Dat is echt afzien en als je aan 9km/u naar boven kunt lopen ben je nog helemaal stuk op het einde. Dat maakte uiteraard dat de hartslag toen kompleet de mist inging en het tempo omlaag. Maar het eindresultaat van de 16km was eigenlijk perfect.

training 23-03
Vandaag maandag is het mijn traditionele rustdag. Nu ja. Ik ben al 2 uurtjes gaan skieën, maar het weer boven was echt niet aangenaam. Heel slechte zichtbaarheid vanwege mist en wolken en het begon dan ook nog eens erg te sneeuwen. Daarom ben ik wat vroeger teruggekomen want op dat moment ski ik niet vlot genoeg meer en heb ik schrik om slecht te vallen. Ik heb dan ook geen zin om iets te breken, dat is het mij niet waard.

De training van morgen dinsdag heb ik verwisseld met die van nu zaterdag. Waarom? Zaterdag staat er een fartlek op het programma. Nu, waar kan je beter een fartlek doen dan hier in de bergen!! In Belgie moet ik altijd op zoek gaan naar een brug of heuveltje. Hier moet ik zoeken om vlakke weg te vinden. ;) Morgen dus 2 reeksen van 10 x 100m. Dat loopt wel los. Woensdag rustdag en donderdag een flinke wisselloop. Vrijdag is het dan al inpakken geblazen om zaterdag heel vroeg in de morgen terug naar Belgie te rijden. Maar dat is nog ver weg hoor! :) Oh ja, ik heb wel een heel klein beetje last van wat overbelasting aan de buitenkant van de beide billen. Dat is natuurlijk van die berg nu al 2 keer op te lopen, daar moet je niet aan twijfelen. Erg is het niet maar ik ga naar boven stappen in het vervolg en de spierzalf zal de kleine pijntjes hopelijk wel wegkrijgen.

Winterse groetjes vanuit het Zillertal in Fügen, Oostenrijk.

13:53 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Gertje ! jong !! ge kunt ons niet missen hé , in het mooie Oostenrijk toch nog bloggen ! schoon van je ,da pakt ons si ;-) ps er is iets aan jou blog die me aan Cercle doet denken ,maar 'k weet bij God niet hoe het komt ;-)))))))

Gepost door: Katrien | 24-03-08

hotspot Zo zie je maar, skieën, vakantie, lopen en dan nog kunnen bloggen ook. Wat een energie .. wat een conditie .. Dit wordt een hoogtestage voor jou !! Super...

Gepost door: Edith | 24-03-08

Je probeert ons jaloers te maken hé - lopen met sneeuwvlokjes in het gezicht ;-) Awel hier kan dan ook.
Trouwens weeral knap getraind (maar dat zijn we gewoon van jou).

Gepost door: philippe | 25-03-08

Zillertal Awel, Gert, wij zijn zaterdag terug naar huis gekomen en idd toen scheen de zon :-). Wij zaten in Königsleiten (nabij Gerlos) en hebben een superverlof gehad. Ik had m'n loopschoenen expres niet meegenomen want lopen op die besneeuwde wegen leek me gevaarlijker dan skiën op de pistes... Ik heb wel in de late namiddag iedere keer een mooie wandeling gedaan doorheen de bossen met Darco, ook heel fijn door de sneeuw. Geniet nog van jullie vakantie!!

Gepost door: Carolien | 25-03-08

knappe trainingen en verder nog een goed verlof gewenst!

Gepost door: de coach | 26-03-08

De commentaren zijn gesloten.