16-03-08

The Cure en de 10km in Sluis.

Wat hebben beide gemeen? Niets. Alleen was ik ll vrijdag getuige van een bijna 3 uur super concert van The Cure in het sportpaleis in Antwerpen. Op "Let"s go to bed" na zijn echt alle hits de revue gepasseerd. Ik, en met mij een vol sportpaleis, hebben tenvolle genoten.

Zaterdag was een relatief rustige dag. In de avond naar de sauna geweest met Ria vanwege geen tijd op vrijdag (zie hierboven). Gelukkig speelt KV Mechelen vanavond om 20u30 tegen Genk, want anders hadden we niet kunnen gaan.

Deze morgen opgestaan en dan toch maar de sportzak ingeladen om die 10km in Sluis te gaan doen. Regen kan me niet echt deren, wind wel. Maar het was zo goed als windstil hier in Bonheiden en het regende niet. Iets voor 11u stond ik aan de inschrijving. Het weer ginder was identiek als hier, zelfs iets warmer en ietsje meer wind. Voor de wedstrijd heeft het even gedruppeld, maar het hield al snel op en dat is zo gleven tot in terug in de auto zat op weg naar huis. Wie ben ik allemaal tegenkomen? Mario, Julie en Ruth en de wederhelften, Katrien en een paar flac-vriendinnen en Francis. Van dat gezelschap was ik de enige voor de 10km, de anderen gingen allemaal voor de halve marathon. Hoe ze het eraf hebben gebracht zal je vanavond wel op hun blogje kunnen lezen.

Een paar minuten voor 13u ging het startschot voor de 10km. Ik wist echt niet wat ik waard was op deze afstand maar ik hoopte op een km tijd van 4.15 en zo had ik de garmin dan ook geprogrammeerd. De wedstrijd zelf heb ik echt gelopen met de bedoeling om hard te gaan, maar ik wou zeker niet te hard gaan omdat ik niet in elkaar wou stuiken de 2de wedstrijdhelft. Ik heb niet echt veel op de garmin gekeken, maar als ik keek was het telkens ietske boven of ietske onder de 4min, toch voor de eerste 6 à 7km. Daarna draaiden we en kwam er één langerecht stuk langs het water waar de, weliswaar lichte, wind in het nadeel blies. Niet hard, maar wel hard genoeg zodat ik toch wat verval kende. Maar ok, ik ging niet stuk en dat was het bijzonderste. Ik vond wel dat mijn hartslagen iets te hoog zaten want heel de wedstrijd rond het overslagpunt. De grootste ontgoocheling, nu ja zo erg was dat nu ook weer niet, overkwam me net voor het einde. Op zowat 9.4km komt er me plots vanuit het niets iemand voorbij spurten. Als er iets is wat ik niet afkan is het dat wel. Dus ik versnel, kom terug dichter, kom het bochtje om en ben...AAN DE FINISH! Damn, het was maar 9.53km op de garmin! Verdorie hé, had men dat nu niet op voorhand kunnen zeggen dan had ik vroeger aangezet!! Maar bon, die persoon was dus 2 seconden voor mij. Als de garmin correct is heb ik die 9.53km gelopen aan 4.11 gemiddeld en hier ben ik zeer blij mee! Als ik dat doorreken naar 10km reken ik dat uit aan 41'20" omdat ik met de eindspurt wel die 4.10 zou hebben gehaald. Op het einde van een wedstrijd kan ik echt serieus versnellen, zo ben ik. Dit betekent een verbetering van mijn PR op de 10km van 4 minuten in een tijdspanne van een half jaar. Mag ik tevreden zijn? Uiteraard! Oh ja, daarjuist even naar de uitslag gekeken. Ik was 28ste van de 227 aankomers. Dat is ook niet onaardig. Spijtig genoeg wordt er geen onderscheid gemaakt tussen seniors en masters. Er was 1 vrouw voor me en zij was 3 plaatsen voor mij. Die is me samen met haar trainer halfweg voorbijgegaan en heb ik 2km verder moeten laten gaan.

Et voilà, blij dat ik dat wedstrijdje heb afgewerkt. Ook blij dat ik mezelf vrij goed kon inschatten en met mijn PR verbetering van ongeveer 4 minuten. En nu verder werken naar de marathon van Visé. Met een PR van 4 minuten zou ik daar ook dik tevreden zijn. Knipoog

10km Sluis 16-03-2008

17:35 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

mooi! Knap gelopen Gert, schitterend! Een resultaat om trots op te zijn. En je zag er nog zo fris uit nadien ook! Leuk dat je erbij was.

Gepost door: Julie | 16-03-08

Knap proficiat met het resultaat, 39 minuten op 10 km? daar kan ik alleen maar van dromen !!!

Gepost door: Edith | 16-03-08

super! wreed knap gelopen Gert en een schitterend PR, 4 minuten eraf op 10 km, da's serieus de moeite!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 16-03-08

STERK sterk gelopen van je, nu nog een mooie uitslag voor K.V. en je weekend is weeral geslaagd.

Gepost door: Wim | 16-03-08

Ge zijt een wreed manneke !!! zo knap gelopen zeg ! leuk je weer eens te zien ! nogmaals PROFICIAT !!!

Gepost door: Katrien | 16-03-08

Snel in Sluis Supersnel Gert! Wat goed. Gefeliciteerd met deze onwijs snelle tijd.
Leuk dat je zoveel bekenden hebt gezien.

The Cure....gaaf!!

Gepost door: Petra | 16-03-08

Knap gelopen , een dikke pr. En het is jou naam die ik vergeten ben in mijn verslagje . Op naar je volgende uitdaging !

Gepost door: de coach | 17-03-08

Proficiat met je nieuwe PR Gert. Alweer een geslaagde repetitie voor Visé.

Gepost door: yves | 17-03-08

knap Gefeliciteerd met je nieuwe PR.
Soms is dat echt een probleem met die afstanden hé, als je dan de laatste 500m nog eens goed wil aanzetten en als dan blijkt dat je op 50m van de finish bent. Echt kl... is dat.

Gepost door: Marc | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.