09-03-08

Goed gevoel

Ik had het donderdag nog geschreven dat de trainingen wel goed gingen maar dat het goede gevoel nog niet terug was dit omwille van de zware trainingen. Wel vandaag zondag was alles zoals het hoort te zijn! Schitterende benen, het gevoel dat je vooruit vliegt en dat je constant moet inhouden. Echt zalig om te voelen dat de trainingen echt wel opbrengen als men het karakter toont om ook die moeilijke momenten door te bijten. Maar eerst terug naar vrijdag.

Ik had in de namiddag een halve dag vakantie genomen zodat Ria en ik het wekelijkse saunabezoek toch niet moesten overslaan. Daarna met onze beste vrienden lekker gaan smullen ergens de kanten van Aarschot. Zeer weinig mensen in dat restaurant, slechts 3 tafels waren bezet en dat voor een ganse avond. Zeer onterecht want het eten was zeer lekker en echt verzorgd. Ik had een koud voorgerechtje met parma ham en verse groentjes met een dille dressing, zeer fris en lekker. Ook de wok "Arabiata" was super lekker. De porties waren ook meer dan voldoende en eindelijk eens een glas wijn dat niet na 1 slok leeg is. Dessert neem ik zelden, maar deze keer had ik een deca "compleet". Die "compleet" bestond uit 2 stukjes zeer lekkere en zelfgemaakt gebak en 1 bol, ook al zelfgemaakte ijsroom. Een zeer geslaagde vrijdag moet ik zeggen.

Ook de zaterdag was zeer leuk. Eindelijk eens geen wekker moeten zetten, zalig. Pas op, ik was om 8u al op hoor, maar ik was uitgerust. Alhoewel, echt wakker moet ik niet geweest zijn. Ik ging namelijk pannekoeken beslagen die ik vandaag ging bakken. Maar om de 1 of andere duistere reden vergiste ik me voor de hoeveelheid bloem en gebruikte ik 2kg ipv 1kg. Dat maakt dat ik alles moest verdubbelen natuurlijk! Soit, de collega's van Ria zullen er morgen wel blij mee zijn als ze een hoop pannekoeken te verwerken krijgen! ;) Daarna vlug even mijn training afgewerkt. 4 km inlopen, dan 10 x 40/60 en 4km uitlopen. Het begon stroef, maar naarmate ik mijn versnellingen afwerkte kwam er stilletjesaan een goed gevoel in de benen. Het uitlopen was dan ook zalig. Hopla, even douchen, boterhammetje eten en naar het voetbal van Raf. Mooie wedstrijd met 2-1 gewonnen en ze behouden hun kleine kans op de titel. Na een ommetje bij de colruyt en een lekkere portie vegetarische spaghetti moest ik weer weg. Samen met Raf naar de bus voor de match Dender-KV Mechelen. Zalige verplaatsing en een derde zege op rij voor KV, 0-3! Ze zijn echt wel goed bezig de laatste paar weken en een verlengd verblijf in eerste klasse is nu wel bijna zeker. KV staat zelfs plots op de 9de plaats, onverhoopt.

Vanmorgen nog een beetje vroeger uit bed en wederom was ik gewoon wakker. Die biologische klok toch hé! Na het ontbijt heb ik dus 2 uur pannekoeken staan bakken met 2 pannen! 60 Pannekoeken liggen hier klaar om verorberd te worden. Nu ja, ik denk ondertussen nog maar 50 tal. Raf heeft er al een stuk of 6 à 7 binnen denk ik en ik ook al 3. Om 11u40 stond ik dan klaar voor 15km aan 5.15min. Zoals in de aanvang van dit epistel geschreven, ik vloog vandaag! 13 Km heb ik me kunnen inhouden en heb ik rondgetuft aan een tempo van 5min en hartslag gemiddeld rond de 137. Ik was echt van plan om niet te versnellen tot mijn dochter me op 2km van het einde met de fiets kruiste met haar fiets. Ik dacht dat ze naar huis fietste langs de andere kant en ik wou eerst thuis zijn. Hopsakee, tempo opgetrokken naar zowat 4.10/km en de laatste kilometer losjesweg dik onder de 4minuten. Zoals ik zei, ik had superbenen vandaag. Alleen, blijkbaar was mijn dochter niet op weg naar huis, maar kwam ze van thuis. Verbaasd Tja, ik weet nu toch dat ik na 13km nog deftig kan versnellen. Zou ik me nu zondag dan toch eens aan een 10km wedstrijdje wagen zoals de coach het voorschrijft? We zien wel.

Vandaag ga ik nog lekker genieten deze zondagnamiddag en vanavond ga ik eens op stap met mijn oudste zoon. Sinds dat hij bij zijn vriendinnetje woont hebben we niet veel de kans om elkaar eens te spreken, daarom. ;)). Nog de cijfertjes van vandaag. Btw, die 178 hartslag is bullshit hoor. Dan ben ik bijna dood als ik zo hoog ga. :)

training 09-03

Tot blogs, Gert

15:07 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

benen Van superbenen gesproken .. wat een trainingen !!! En die pannekoeken .. mmmhhh, daar heb ik ook wel zin in.

Gepost door: Edith | 09-03-08

njammie! als je ze niet opkrijgt, dan komen wij wel helpen hoor! en stevig getraind, maar dat lag gewoon aan die pannekoeken natuurlijk ;-)

Gepost door: Ruthje | 09-03-08

Hartslag 140 bij 4'43". Knap zou ik zeggen. Maar we zijn nie anders gewoon van u de laatste tijd :)

Gepost door: yves | 09-03-08

Pannekoeken Tgaat te veel gevraagt zijn om er een deel op te sturen zeker , dacht het ,twas proberen waard hé
En euh waag jij maar je kansje op de 10km , denk dat ge gaat verschieten van je zelf ! zo knap trainen ,amai !

Gepost door: Katrien | 09-03-08

zuivere lucht er zit daar iets in de lucht zeker. KV blijft maar winnen, jij met je superbenen, of zijn het de pannekoeken ? In dat geval stuur ik je een bestelbon door.

Gepost door: Wim | 09-03-08

hey! ik woon idd in Mechelen! in de buurt van Nekkerspoel station. ik loop nog zelden hier in de buurt, omdat ik normaal tijdens mijn middagpauze ga lopen in Leuven. Maar af en toe staat er wel een weekendtraining op het programma en dan blijf ik hier in de buurt :-) groetjes en loop ze nog!

Gepost door: Jess | 09-03-08

flip Jaja, die Garmin flipt soms met hartslagen. Als ik dat ding moet geloven heb ik geregeld 220 of meer... tuurlijk.... Maar euh, Gert, dat dat van die pannenkoeken een "ongelukje" was, dat geloof ik niet hoor! ;-)

Gepost door: Julie | 09-03-08

Jij mag op de volgende weblogloop pannekoeken komen bakken voor de wedstrijd, dan kunnen wij ook allemaal een mooie prestatie neerzetten.

Gepost door: Marc | 10-03-08

Dat gaat nogal vooruit bij jou zeg ! de conditie is precies wel super, houden zo !
Misschien toch maar die 10km-wedstrijd doen en dan eens alles geven. Succes verzekerd.

Gepost door: philippe | 10-03-08

Ga ervoor ! je kan het !
Ik lust ook pannekoeken ! Waar moet ik zijn ?

Gepost door: de coach | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.