02-03-08

Plannen maken.

Ik heb al menig blogje aangeklikt het laatste uurtje om de verhalen te lezen van de bloggers die meegelopen hebben in Oostende-Brugge. Ik had er eerlijk gezegd wat schrik voor want toen ik deze voormiddag wegging voor mijn 18km duurloop was er toch echt nog heel veel wind. Maar de eerste verhalen van Katrien en Yves zijn toch al zeer positief, leuk! Nog eens bewijs dat met heel veel karakter, een hoop talent, veel zin en plezier in het lopen en goede schema's, waarvoor dank Mario, men heel veel kan bereiken. Normaal gezien moet ik van de coach het weekend van 15/16 maart ergens een 10km zoeken en vlammen.  Maar echt hé, ik haat die kortere wedstrijden zo erg dat ik dat nooit doe. Ik zal wel zien of ik nu wel ga lopen. Het weer zal in mijn keuze sowieso een grote rol spelen. Na die wedstrijd ga ik over op marathontraining voor Visé op 11/05. Eindelijk, want ik zie echt wel uit naar die lange duurlopen op zondag! :)

Terug naar vanmorgen. Ik moest echt om 8u uit bed want om 10u moest ik weg zijn voor mijn duurloop. Waarom om zo stipt? Wel om 13u hadden we afspraak in een restaurant in Reet voor een verrassingsdiner met al mijn broers en schoonzussen en mijn ouders voor de 80ste verjaardag van mijn papa. Mijn mama had alles geregeld. Maar daarover zo dadelijk meer.

De duurloop zelf was vrij moeilijk, en dan zeker de eerste 5 à 6km. Vrij zware benen, niet abnormaal na de training van gisteren, maar vooral de sterke wind stond pal op kop. Ik hoorde zelfs bijna de muziek niet die uit de iPod kwam omdat de wind er gewoon doorblies. Ik heb de toer dan maar zo gelegd dat ik het tweede deel windaf zou lopen. Wat doe je dan zoal tijdens die duurlopen? Plannen maken, tijden in je hoofd steken voor de marathon, naar muziek luisteren, rondkijken, enz.  Sinds enkele dagen zit ik op een plan te broeden en dan vooral naar aanleiding van het berichtje van jogginggirl n.a.v. een uitnodiging voor de marathon du Médoc. Ik heb die website al helemaal bekeken en me lekker gemaakt om te gaan. Deze marathon zou dan Venetie vervangen en we zouden er dan met onze beste vrienden een lang weekend van maken in deze toch mooie wijnstreek bij uitstek. De marathon zelf zou ik lopen als pure ontspanning, zoveel mogelijk genieten van de omgeving, van de lekkere degustaties onderweg en van het lopen op zich. Ik moet het ook zo opvatten want 1 maand later hoop ik echt te vlammen in Köln. Helaas, driewerf helaas, zojuist vernomen dat mijn beste kameraad moet werken dat weekend op zaterdag en hij kan niet wisselen met zijn 2 collega's want die hebben dan ook verlof. Weg plan. Volgend jaar dan maar? Hij staat in ieder geval met stip genoteerd in mijn boekje. Naarmate de tijd vorderde ging het lopen dan toch wat vlotter, en al zeker toen ik merkte dat ik me wat had misrekend had en dat ik me moest haasten of ik was te laat op de etensafspraak om 13u. I.p.v. 5.45, werd het tempo plots met een minuut opgetrokken. Deze keer moest ik dus wel sneller lopen. Soit, ik had gemiddeld 5.26min na 18.5km.

Om 13u stipt zaten we met de familie te wachten in het restaurant op onze niets vermoedende papa. Zijn gezicht was dan ook één van pure verbazing toen hij zijn kroost en aangetrouwden zag zitten. Als stamhoofd is het altijd genieten als je met het gezin nog eens rond de tafel kunt zitten en zorgeloos mag genieten van elkaar. Het eten, en ook de wijn ;)), was echt lekker. Ria koos een menu met o.a. een spiesje van scampi's, een duo van struisvogelfilet en lamskroon, dit alles aangevuld met een dagsoepje en een lekkere Brusselse wafel met praliné ijs en frambozen. Ik heb me beperkt tot Sint Jacobsvruchten met witloof en gebakken zalm met wokgroentjes met puree. Heerlijk spul hoor, njammie. Er mocht trouwens een kilootje bij want na die zware trainingen was ik wat teveel kilootjes kwijt naar mijn goesting en stond ik wat slapjes. Pas om 17u30 waren we thuis na toch wel een zeer geslaagde namiddag. Lekker bijgepraat met mijn broers en genoten van het eten, super!

Nu nog een beetje surfen, wat tv kijken en dan is dit heerlijke weekend jammer genoeg weeral voorbij. Morgen terug de harde realiteit van het werk. Ah ja, KV Mechelen ook weeral gewonnen gisteren en super goed gespeeld. Heerlijk. ;)

Gert

19:52 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Dat berichtje bij Jogginggirl heeft mij ook doen nadenken. Moet wel tof zijn om dat te koppelen aan een weekend. Probleem is dat je tijdens het tafelen VOOR de marathon best niet te veel wijn drinkt. Maar ja, nadien kan je dan dubbel genieten.

Gepost door: Edith | 02-03-08

leuk dat jullie je papa zo verrast hebben! En je weet toch dat je de 16e maart in Sluis ook een 10 km-wedstrijd kan lopen, wordt gelijk georganiseerd met de halve marathon!

Gepost door: Ruthje | 02-03-08

Proficiat voor je vader!!

Gepost door: Homer | 02-03-08

Dromen... en plannen maken tijdens het lopen kan toch heerlijk zijn he!

En daarna een gezellig etentje met familie... een geslaagd weekend zo te lezen.

Gepost door: Tinne | 03-03-08

wat gebeurt er daar allemaal bij KV Mechelen ! Als ze zo verder doen halen ze cercle nog bij ! Een dikke proficiat aan je vader. Mooi geschreven verhaal ! Veel succes in de trainingen !

Gepost door: Wim | 04-03-08

Proficiat !!! voor de 80jarige papa!! En euuuuh de halve van Sluis gaan we met onze "Bende" heel traag lopen , Julie heeft er al een naam opgeplakt "een tetter halve M" en we hebben nog geen "Leider" versta je de hint ;-)))))

Gepost door: Katrien | 04-03-08

Zal wel een gezellige boel geweest zijn om nog eens met allemaal aan tafel te zitten.

Gepost door: Marc | 05-03-08

Proficiat voor je vader. Eerst gaan lopen dan voetjes onder tafel. Leuke dag. :)

Gepost door: yves | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.