01-03-08

Vermoeid en pijn of toch niet?

Het menselijk lichaam is toch echt iets wonderbaarlijks, maar tegelijk zo bizar. Even verklaren.

Donderdag de ganse dag echt met pijnlijke bilspieren rondgelopen. Maar na het werk besliste ik om het er toch op te wagen en mijn 8km tempoloop aan 4.30 te doen. Vanaf de eerste stap tot en met de laatste was het echt harken en zwoegen. Ik kreeg het tempo noch de hartslag ophoog. Resultaat 4.34min gemiddeld en hartslag rond de 153 gemiddeld. Maar ik zat echt compleet op mijn tandvlees. Raar genoeg had ik zowel voor als na de duurloop toch weer pijnlijke billen maar tijdens de duurloop had ik er amper last van. Vanwege die fysieke dip knipte ik 's avonds om 22u al het licht uit. Na een rotnacht waarbij ik vanaf 02u30 elk halfuur van de nacht heb gezien moest ik om 6u al opstaan want ik moest voor het werk naar Nederland. Trouwens, slecht en onrustig slapen is 1 van de kenmerken van oververmoeidheid.

De vergaderingen waren zeer efficient en hierdoor was ik al terug thuis om 15u30. Even verpozen en om half zeven lag ik lekker te genieten en te zweten in de sauna met Ria. Na 4 uur relaxen, afgerond met een heerlijke maaltijd van wok (Ria) en gambas (ik) zat ons wekelijks saunabezoen erop. Genieten hoor! :)

Na een iets minder onrustige nacht, maar toch nog veel wakker geweest al was het maar vanwege de storm buiten, stond ik daarstraks om 12u klaar voor een wel zeer zware training waar ik echt wat schrik van had. 10 x 1km aan 4min met de nodige rust en in -en uitlopen uiteraard. En wat gebeurt er dan? Je loopt een training om u tegen te zeggen. Super benen en adem genoeg om tegen de wind in te boksen als het moest. Alleen, iets klopt er niet. Ofwel is de piste van Bonheiden iets langer dan 400m, ofwel, en dat geloof ik eerder, was de garmin niet echt correct. Op een piste kan je natuurlijk echt goed inschatten waar je moet eindigen na 1km. En elke keer was dat zo 20 à 30m eerder dan ik verwachtte. Dus ik ga er vanuit dat de garmin niet echt juist mat. Ik heb dan ook elke keer die 20 à 30m bijgelopen, maar uiteraard zie je dat niet terug tijdens de rondes. M.a.w. je moet zo een 5-tal seconden bij elke versnelling van 1km bijtellen. Maar dan nog was het een zalige training, ook al omdat de spieren relatief goed, niet volledig pijnloos, aanvoelden, en nu nog trouwens. Morgen zondag in de voormiddag een lekkere duurloop van 18km en daarna met mijn ouders, broers en schoonzussen gaan eten voor mijn papa zijn 80ste verjaardag! Nice! :). Hierna nog de cijfertjes en dan naar KV-Mechelen-Zulte Waregem vertrekken.

training 01-03

18:48 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

je ziet maar de ene dag is de andere niet en het klopt inderdaad dat een garmin niet 100% correct is (een gps is nooit 100% juist)

Gepost door: Wim Geerts | 01-03-08

Mooie training Gert om zo in volle wind te doen.

Gepost door: yves | 02-03-08

Vreemd lichaam... Tja, het lichaam kan raar reageren. Met de storm heeft iedereen slecht geslapen volgens mij. Ik in ieder geval wel.
Je training ging desondanks toch goed! Van harte proficiat met je vaders verjaardag! 80 jaar, een hele respectabele leeftijd!

Garmin heeft altijd wel en afwijking van een paar procent, heb ik me ooit eens laten vertellen.

Gepost door: Petra | 02-03-08

De commentaren zijn gesloten.