27-02-08

Training 27-02.

De zware training van gisteren heeft toch wat sporen nagelaten in de billen. Het was dan ook geen pijnloos loopje vandaag. Als ik morgen nog teveel last heb ga ik de geplande tempoloop wat langer maken, maar ook veel langzamer. Geen risico's nemen.

training 27-02

Gert

 

20:29 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-02-08

No pain, no gain!

Het was daarjuist mijn beurt om dit te ondervinden. De opdracht luidde 2 reeksen van 5x600m aan 4min/km met slechts 200m rust na elke versnelling. Echt, ik ben diep gegaan. Zeker de 2de reeks met de wind op kop was het echt telkens kapot gaan de laatste 200 à 250m. Maar, ik heb het gehaald! Elke versnelling, op nummer 9 na toen ik moest inhouden omdat ik een drukke straat moest oversteken, was netjes onder de 4min. Te snel, ik weet het, maar echt, ik doe super mijn best om beter op het voorgeschreven tempo te zitten, maar bij versnellingen is het nog hopelozer dan bij een duurloop. Dat engeltje op mijn schouder verkiest altijd om toch maar niet te traag te lopen. Ik zal blijven mijn best doen Mario, maar het lukt me zelden. Bij de cijfertjes hieronder heb ik de 200m rust na elke 600m weggeknipt, alsook de 3min na elke reeks. Wat ik wel kan meegeven is dat na elke 100m stappen, ik netjes rond de 110 hartslag zat. De 2de 100m begon ik dan terug te joggen tot de volgende versnelling. Als laatste wil ik ook nog melden dat ik in totaal toch maar een 750m echt in het rood heb gelopen, wat best meevalt gezien de training.

training 26-02 alleen snel

Dat maakt dat de eerste trainingsdag van deze zware loopweek goed is afgewerkt. Ik ben zeer blij dat ik geen extra pijn heb opgelopen aan de bil en hamstring. Ik voel ze beide wel hoor, ook tijdens de training, maar niet in die mate dat dit me heeft gehinderd tijdens het lopen. Morgen wat verpozing en 12km loslopen. Maar nu nog even genieten van de avond.

Gert

 

20:09 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-02-08

Waar was de zon?

Het mountainbiken is er dus niet van gekomen. Het werd veel te laat zonnig hier, rond 14u pas, en ik moest Raf gaan afhalen van chiro gewest weekend van de keti's. Maar bon, ik heb me dan maar bezig gehouden met het kuisen van de mountainbike. Dat had ik nog niet kunnen doen in de loop van de week. Met de nieuwe hogedrukreiniger ging dat prima. Alleen is het beter om dit direct te doen want nu was de modder natuurlijk aangekoekt.

Rond half 4 deze namiddag dan vertrokken voor mijn 15km extensief loopje aan 5.20 en nu wel in een stralende zon! De toch stevige training van gisteren zat nog een beetje in de kuiten, maar desondanks ging het vrij vlotjes. Zowaar "maar" 6 seconden te snel, ik leer het nog; ;))

training 24-02

Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet. Zeker niet lopen, maar heel misschien ga ik toch nog eens spinnen. De hele snelle dubbele tempo's kan ik altijd in enkel tempo doen met extra weerstand. Ik moet alleen zien dat ik er optijd geraak want om 18u komt er nog een kandidaat voor een openstaande vacature die ik moet interviewen. Dat wordt krapjes. Als het niet lukt wordt het een extra dagje rust. Op zich niet erg want de loopweek die eraan komt dient zich zeer zwaar aan. De marathon voorbereiding komt op tempo. :)

Tot blogs, Gert 

18:45 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-02-08

Goed gegeten!

Dat gevoel had ik na de training van zojuist. Smile

Welk lekkers had Mario voorzien vandaag? Als voorgerecht: 3Km inlopen, ok geen probleem. Maar dan als eerste hoofdschotel: voor de eerste keer in 2 maanden terug korte versnellingen, namelijk 10x100m goed versnellen met telkens 100m rust tussenin. Op zich geen probleem, maar de schrik voor de kwetsuren is nog steeds heel erg aanwezig, vooral omdat ik nog nog steeds "ietske" voel in de linkerbil na een pittige training. Voor alle zekerheid heb ik dan maar 300m extra achter elke versnelling geplakt om zeker niet te snel te verzuren omwille van de opeenvolging van de 100-jes. Dat maakt natuurlijk wel 3km extra in totaal! Na de 100-jes een tussengerecht: 1Km loslopen. Als tweede hoofdschotel: 3 x 2km aan 4.15 met telkens 5 minuten rust tussenin. Bleef over het dessert: 3km uitlopen. Het programmeren van die training in de garmin is al een stiel op zich. Er zijn ook veel teveel rondes om dit hier allemaal neer te planten.Na wat knip en plakwerk blijft dit over.

Het voorgerecht:

training 23-02 inlopen

Hoofdschotel 1: 10 honderdjes: 1 x20sec; 7 x 21sec; 2 x 22sec. Hartlslagen tussen de 135-140.

Hoofdschotel 2:

training 23-02 3x2km

Tussenin zie je telkens de 5 minuten rust die ik ook echt heb gerespecteerd. Te vermelden is dat de 2de en de 3de keer 2km volledig met wind op kop zijn gelopen.

Dessert:

training 23-02 uitlopen

Ik moet zeggen, ik heb zeer goed gegeten en het smaakte naar nog! De coach moet er in het vervolg nog een pousse caféeke bijdoen! Smile

Morgen, hopelijk met het voorspelde mooie weer, 15km extensieve duurloop aan 5.20min. Ik zie er al naar uit. Als ik het daarna nog zie zitten, gewoonlijk wel ;)), nog wat gaan mountainbiken. Maar nu eerst wat boodschappen gaan doen en vanavond naar Moeskroen-KV Mechelen gaan kijken. Weekend, I love it!  

Gert

15:15 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-02-08

1 brok frustratie!

Buiten het feit dat ik regelmatig ietske te snel train, hou ik me anders eigenlijk heel strikt aan het schema van Mario. Vandaag echter kreeg ik het laatste uur op mijn werk 3 minder leuke dingen te verwerken. Namelijk mensen die er een sport van maken om alles op te blazen en hierdoor de realiteit uit het oog verliezen. Ik moet dan maar maar alle registers opentrekken om de shit van een ander op te kuisen. Mijn steun en maatje op het werk die me toevertrouwde dat ze aan het uitkijken is naar ander werk. En tenslotte een nieuwe contractor die bij zijn eerste opdracht al direct volledig de mist ingaat bij 1 van onze probleemklanten waarmee we over een nieuw contract aan het onderhandelen zijn! Gevolg, vrij laat thuis en een hoop frustratie in mijn lijf! Dan maar meteen de loopkleren aangetrokken en vertrokken voor 15km loslopen. Maar de frustratie zat nog zo in mijn lichaam dat ik al snel besloot om er eens een goei lap op te geven, maar wel mijn voorgeschreven afstand in acht nemende. Met dit als gevolg.

training 21-02

 

Coach, ik beloof dat ik in het weekend wat gas zal terugnemen. Maar deze frustratie moest eruit en dat is toch gedeeltelijk gelukt, niet helemaal weliswaar.Fronsen

21:47 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |