18-02-08

Derde poging goede poging? : mountainbiken

Ik waag nu een derde poging om mijn eerste echte mountainbike ervaring hier neer te pennen. De eerste 2 teksten waren plots...VERDWENEN!! Grrrrrrr. Ik zit hier dus al 45 minuten en heb nog niets. Frustrerend! Al goed dat ik zeer goed geluimd ben vandaag. Cool

10 Dagen stond de mountainbike al in de garage te blinken. Geef toe, het is toch een juweeltje? ;)

topfuel8_bajasilver[1]

Zoals ik eerder al meldde wil ik op termijn de spinning vervangen door mountainbike, dan toch als het geen pijpestelen giet. Ik wou nog niet meegaan met mijn mountainbike kameraden van op de spinning omdat die gasten toch alleen maar zouden worden opgehouden door mij. Zij gaan al een paar jaar en voor mij is het de eerste echte keer op een mountainbike, 1 tochtje van 10km zowat 10 jaar geleden niet meegerekend. Ik wil eerst zowel de fiets als het mountainbiken tout court goed onder de knie krijgen alvorens met anderen mee te rijden. Dat dit een goede beslissing was zou snel blijken!

Om 13u15 stond ik vertrekkensklaar aan de sporthal in Leuven. Op deze website mountainbike Belgie vond ik deze vaste route.

Mountainbike heverlee

Misschien is de foto een beetje klein maar je vindt alle informatie op de eerder vermeldde website. Ik besloot terplaatse de groene en de blauwe lus te doen, samen goed voor 35km en 3uur mountainbiken. Na dik 1km gingen de remmen al dicht. Een zeer breed bospad van zowat 400m, vol met diepe groeven met een dikke modderbrij en plassen lag uitdagend op me te wachten! Zoals ik al zei, ervaring NUL en dus probeerde ik langs een smal paadje naast de brij en tussen de bomen door laverend erdoor te geraken. Hmm niet echt gelukt want zowel de fiets als ikzelf waren (modder)gedoopt. Wat daarna volgde was echter super. Lekkere bospaadjes, zowel smal als breed, mooie korte en langere klimmetjes, knappe en soms gevaarlijke afdalingen, korte vettige stukjes modder, boomwortels, putten diep en minder diep, m.a.w.het parcours heeft het allemaal. Een beginner zoals ikzelf kan er echt op leren, en dat heb ik dan ook gedaan. Hoe meer ik reed, hoe meer lef ik kreeg en behendigheid ik opdeed, hoe hoger de snelheid ging liggen. Het was dan ook met spijt in het hart dat ik al na 2u15 aan de auto stond. Hoe kan dat nu, ik heb zeker nog eens 15 minuten onderweg verspeeld omwille van drinken, verloren rijden en andere aarzelingen? Het tempo is ook echt pas de laatste 10km omhoog gegaan en toch had men 3 uur aangegeven? Zeer waarschijnlijk is dat opgemeten voor mensen zoals Homer die af en toe zaken achterwaarts afleggen heb ik gelezen. :)

Conclusie: Super uitstapje en als het weer meezit ga ik zondag na de, relatief rustige, looptraining nogmaals dezelfde trip doen, nu met rode lus! Want heel eerlijk, ik was niets, maar dan ook niets moe. Ria moet toch een ganse dag gaan werken en de kinderen zijn naar de chiro. De fiets is reuze meevaller. Die dubbele vering en schijfremmen zijn fantastisch. Op de duur ging ik de putten opzoeken om toch maar die vering te kunnen voelen. Alleen vraagt de fiets nog een zeer kleine aanpassing voor mij persoonlijk dan. Zaterdag even langs de fietsenwinkel rijden.

Daarmee loopt het eerste van 2 dagen vakantie op zijn einde. Morgenvoormiddag ga ik netjes mijn 8km wisselloop afwerken die Mario heeft gepland. In de namiddag met mijn vrouw naar de sauna en 's avonds naar The Smashing Pumpkins in Vorst. Van de Pumpkins zie je linksboven hun meest succesvolle cd. Het in de kijker zetten van een CD is een ideetje dat ik al op een paar blogjes had gezien, o.a. op deze van Martine .

Ook nieuw op mijn blog zijn links naar een paar mountainbike websites onderaan links voor de geïnteresseerden. Ook daar heb ik er 2 "geleend" bij Martine. Moesten er racefiets fanaten onder de bloggers zijn, en dan vooral diegene die graag echt cols willen beklimmen, moeten zeker de laatste link eens openen. Een echt prachtsite voor wie ervan houdt.

Groetjes

20:03 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hela! Achteruit fietsen heb ik nog niet gedaan zenne!!
Graaf machien, uw stalen ros. Daar moogt ge toch niet mee door de modder rijden! Dat moet ge in uw living zetten!!

Gepost door: Homer | 18-02-08

mtb leuk verslagje van je avontuur, je hebt een tweede hobby gevonden precies. Ziet er een serieus fietske uit.... geen wonder dat ge daarmee vooruit vliegt (én met uw spieren natuurlijk ;-) ) Geniet van je saunatje

Gepost door: Julie | 19-02-08

Gaaf hoor dat fietsen en ik ga er zeker ook meer mee doen op het strand en in Schoorl.
En een mooie fiets hoor!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 20-02-08

Mooi machien Gert. Ge gaar daar nog veel plezier aan beleven psies. En veel onstpangenot in de sauna.

Gepost door: yves | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.