17-02-08

Goe weer geweest.

T.t.z. vandaag dan toch want gisteren was het ondanks het leuke zonnetje echt guur met die wind erbij. Maar daarstraks rond de middag was het echt aangenaam. Omdat de snotneus met mij had gelachen dat ik ne kou-kleum was had ik maar drie lagen aangedaan ipv van 4. :pp

Vrijdag was het weer leuk vertoeven in de sauna. De vakantie was uit en er was dus een hoop minder volk dan de 2 vorige keren. Zo 1 keer op de maand blijven we daar ook eten. Spijtig genoeg was dit deze keer een beetje een tegenvaller omdat ze de kaart hadden beperkt tot een valentijnsmenu. Grrr, nu haat ik dat commerciele gedoe nog meer. De wok die ik bestelde was wel lekker, maar liever had ik er geen rundsvlees ingehad maar eerder wat vis of schaal of schelpdieren. Maar bon, het plezier was er niet minder om hoor.

Gisteren zaterdag voor 1 keer eens geen voetbal voor Raf. Ze moeten 2 zaterdagen na elkaar niet spelen wegens algemeen forfait van de tegenstanders. Mijn dagje gisteren is dan ook beperkt gebleven tot boodschappen doen, pannekoeken bakken, frietjes halen, naar KV Mechelen gaan kijken 's avonds en tussendoor nog een 8km wisselloop afwerken.

training 16-02

 

Eigenlijk zijn de eerste 8km de echte training. Telkens 1km traag en 1km aan ...4.30. De eerste 2 keer kwam ik aardig in de buurt. Edoch, vanaf dik km 5 draaide er zowat 100m voor mij een loper op de baan. Bij versnelling 3 draaide ik de gashandel al iets verder open omdat ik hem in het vizier wou houden. Km 7, een trage km, wou ik hem niet verder laten weglopen omdat ik hem bij mijn laatste versnelling bij de lurven wou grijpen. 350m Voor het einde van de laatste snelle km had ik hem. Cool Gevolg, een km aan 4.02 ipv 4.30, sorry coach. Verlegen. Maar het leuke was dat ik die loper kende. Bij mijn vorige oprisping om te gaan lopen, dat was in 2003/2005, trainde ik zeer regelmatig in de atletiekclub in Bonheiden en ik trainde toen bijna altijd met die man. Hij is 7 jaar ouder dan ikzelf. Hij liep dezelfde richting uit en ik ben dan nog 3km met hem meegelopen. Die extra 3km waren wel sneller dan hoorde, maar hij was aan een 15km duurloop bezig aan 12 à 13km/u. Het straffe was dat zijn verhaal zeer gelijklopend was aan het mijne, namelijk tussenin ook opgehouden met lopen, terug begonnen januari 2007 en ondertussen 12kg (ik 20kg) afgevallen. Hij was nu ook zeer intensief bezig en trainde op dit moment zelfs 7 dagen op 7! Hij had alleen nog geen echte wedstrijden gelopen tussenin en hij traint bijna altijd hetzelfde, namelijk alleen duurlopen maar dan afwisselend wat afstanden en tempo betreft. Dat verklaart dat ik nu verder sta dan hij. (Dank u Mario)

Daarnet dan stond er een duurloopje van 15km aan 6min op het programma. Het tempo was voor mij ondergeschikt en de focus lag op de hartslag die niet boven de 130 mocht komen voor mezelf. iPodje op shuffle, lekker genietende van het zonnetje had ik zo nog uren kunnen doorlopen. Helaas, na 15km was de pret over. Maar het resultaat mag gezien worden, 15km aan 5.45 met hartslagen gemiddelt 125, lekker Smile.

training 17-02

Ik zal me eens gaan klaarmaken om met Ria naar het Brughuis te fietsen om iets te gaan drinken. Zulk een lekker weertje mag je niet voorbij laten gaan door je binnen op te sluiten. Vanavond de kinderen verwennen met afhaal Chinees, daar zijn ze verzot op. Ook de oudste met zijn vriendinnetje zal er zijn. Morgen maandag en ook dinsdag heb ik 2 dagen verlof! Jihaaaa!!!! Morgen ga ik lekker mountainbiken in Haacht of Leuven. Dinsdagavond heb ik mezelf een ticketje cado gedaan voor een optreden van "The Smashing Pumpkins" in Vorst. 1 Van mijn broers en een kameraad gaan ook mee. The Pumpkins zijn samen met The Cure, die ik in maart ga zien in Antwerpen, 2 van mijn 3 all time favourits. Ik zie dus enorm uit naar die 2 optredens. In maart staat er trouwens nog aan avondje Alex Agnew op het programma hier in Bonheiden.

Maar nu snel naar het Brughuis want Ria staat te zeuren dat ik moet afsluiten. Knipoog

15:08 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

weekend Weeral een goed gevuld en vooral sportief weekend. Knap getraind.
Als er bij de kinderen matchen wegvallen denk je een zee van tijd te hebben, maar die tijd is meestal gauw gevuld. Geniet van jullie fietstoch en van de "Chinees".

Gepost door: Edith | 17-02-08

mooie trainingen leuk om het zo in schema te zien he.
Enne ik fiets morgen denk een uurtje virtueel met je mee...

Gepost door: martine | 17-02-08

Sportjongen van het weekend ja zeg jij ligt ook nooit stil zeker , er bestaan daar pillekes voor hé ;-))))) veel plezier nog ,haasje !!

Gepost door: Katrien | 17-02-08

Weekend Zijn er in het weekend ook nog momenten dat je eens niets doet ?
Trouwens weeral knap getraind, maar dat zijn we gewoon van jou.

Gepost door: philippe | 18-02-08

Mooie training gert . Telkens ik hier kom zien , al is het alweer een weekje geleden , stel ik vast dat je je prima aan je schema houd. ja ja , die versnelling naar je vriend , dat zou ik ook gedaan hebben . We lopen voor ons plezier he ! en als zoiets voordoet moet je je even laten gaan . Dit is zeker toegestaan .

Gepost door: de coach | 18-02-08

je vooruitgang is leuk om te zien, maar vooral jijzelf zal der blij mee zijn, peis ik. Enfin, 't zit dus allemaal goed, houden zo !

Gepost door: jogginggirl | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.