14-02-08

Extensieve duurloop en slaafje in Antwerpen.

De coach had voor vandaag een extensieve duurloop van 10km aan 5.20min op het schema gezet. Op zich is dat tempo niet te hoog, maar de bedoeling bij een extensieve duurloop is dat je aan een max. hartslag loopt van 80%. Bij mij komt dat overeen met zo ergens rond de 140-142. Wetende dat ik de laatste weken met een iets te hoge hartslag loop was dat niet evident.  Daarenboven voelde ik me gisteren en vanmorgen eigenlijk zeer slapjes. Gisteren zelfs 2 keer echt flauw geweest op het werk na plots rechtstaan zodanig dat ik me echt moest vasthouden of ik zou gevallen zijn. Ik heb dat nog al wel eens hoor, maar gisteren was het echt hevig en daar schrok ik toch wel even van. Dat is gewoonlijk een teken van een lage bloeddruk als gevolg van wat weinig suikers en wat vermoeidheid. Niets om me zorgen te maken hoor. Na een vrij slapeloze nacht besloot ik dan van thuis te werken en als het nodig was even te gaan liggen. Maar kijk, na een moeilijk eerste uur van de dag verdween de vermoeidheid uit mijn lichaam. Tijdens de middagpauze heb ik dan ook mijn loopplunje aangetrokken. Lekker ingeduffeld in de (bijna) vrieskou op weg dus voor die 10km extensieve duurloop. De iPod was deze keer ook van de partij en de shuffle functie deed zijn werk. Ik gebruik die functie graag want zo ontdek ik nummers die ik voordien nog nooit heb gehoord. Geen wonder als er meer dan 3000 opstaan natuurlijk. Het moet gezegd, het liep fantastisch! Zo fantastisch dat ik zelfs "maar" 10 seconden te snel heb gelopen. ;).  Het was genieten van de eerste tot de laatste stap. De hartslag? Wel, ondanks enkele rare bokkesprongen van de Garmin, ik heb echt nooit 157 max gehaald, een prachtige 137 gemiddeld, die dus nog wat lager moet liggen omwille van die bokkesprongen. Het was echt een training waar je achteraf frisser van bent als voorheen.

Training 14-02

Ondertussen is alles omgeboekt voor Antwerpen. Mario heeft die dag een 30km duurloop gepland en daar past dus geen 10miles bij. Die 10miles heb ik veranderd naar de marathon en ik ga Philippe helpen om zijne ganse harem, Elastimam , Katrien en Snotneus naar de gewenste eindtijd te krijgen.  Ik zie wel waar ik eventueel uitstap. Dat zal afhangen van het tempo dat de dames willen lopen. Ik wil voor ene keer wel eens blanke slaaf spelen! :)

Morgen vrijdag weer een lekkere sauna met Ria, deze keer met eten ;) , en zaterdag en zondag weer verder met het schema van Mario. Misschien dat ik zondag ook nog ga mountainbiken met wat spinning kameraden. Ik ben in volle verwachting van een emailtje daaromtrent.

Groetjes

Gert

17:57 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

EUNUCH !!!!???? Gertje ,jong !!als je voor een harem moet zorgen ,dan is de vereiste dat de ... eraf gaan hé ;-))) dus speel jij maar gewoon "HAAS" in plaats van "EUNUCH" en ....bedankt !!!!

Gepost door: Katrien | 14-02-08

bedankt !! Ik zal stevig moeten trainen om jullie bij te blijven !!

Gepost door: Edith | 14-02-08

ja wadde !!! laat die dametjes maar een mooie tijd lopen hoor ;-) ;-)
gr

Gepost door: Jetty | 14-02-08

zo ne goeie ... hebben wij nog ni gehad!!!
Dan bedoel ik Jou, Philippe en Mario he!
Da wordt daar kei leuk!!! Jihaaaaaaaaa....

Kom je naar Oostende-Brugge?

Knappe training! En zorg goed voor jezelf he. Een lage bloeddruk is geen gevolg van te weinig suiker Gert. Je kan slap zijn van een lage bloeddruk (iets meer zou eten kan helpen) of je kan duizelig zijn van te lage suikerspiegel. Heb je daar vaak last van? Indien je vragen hebt hier over...snotneus (dietiste) heeft mss wel wat raad. :-)

Gepost door: Tinne | 14-02-08

Ik kan geloven dat het genieten was, ik word bijna jaloers van die lage hartslag. Goe bezig !
Trouwens, je gaat Antwerpen gewoon uitlopen, dat gaat zo plezant zijn met de 3 madammen dat je niet zal willen uitstappen op 30km.

Gepost door: philippe | 15-02-08

Een gentleman! Je bent een heuze gentleman! Super dat je de harem van een spectaculaire tijd gaat voorzien. Onder jullie (Philippe en jij) bezielende leiding kan dat niet missen.

Veel plezier als je zondag gaat mountainbiken! En natuurlijk met de rest van de trainingen...

Gepost door: Petra | 15-02-08

haas Gert De druk ligt nu bij de dames, met zo'n haas moeten ze gewoon een super tijd neerzetten. Ik begin al spijt te hebben dat ik niet meeloop in Antwerpen !!

Gepost door: wim | 15-02-08

amai zeg, die dames gaan daar in Antwerpen nogal eens een begeleiding hebben, dat wordt gezellig!

Gepost door: Ruthje | 15-02-08

De commentaren zijn gesloten.