12-02-08

Spinning??

Ik had vorige week de spinning bewust overgeslagen. Het kwam een beetje moeilijk uit, maar ook omdat ik merkte dat ik tijdens het dubbel tempo trappen last kreeg van de linkerbil. Uiteraard voelde ik dat ook de dagen nadien tijdens het lopen. Maar het viel mij op dat ik vorige week bijna niets meer voelde, toevallig had ik niet gespind ll maandag. Gisteren ben ik terug wezen spinnen, ik voelde weer wat last in de bil en daarjuist tijdens de 12km duurloop had ik ook terug meer last. Er hadden mij al 2 ex-lopers op gewezen dat spinnen niet goed is voor de lange afstandsloper maar ik negeerde dat steeds. ik vrees dat ik ze stilletjesaan moet gaan gelijk geven. Als ik volgende week nog ga, ga ik in ieder geval het dubbel tempo laten voor wat het is en dan maar met zwaardere weerstand enkel tempo trappen. Als ook dat nog last geeft stop ik de spinning een paar maand eerder dan gepland en ga ik meer lopen en mountainbiken.

De training daarjuist was pittig. Het liep ook niet zo lekker als vorige week en wederom was de hartslag tussn de 5 en de 10 slagen te hoog. Maar bon, al bij al was het wel een goede training hoor. Het doel was 12km aan 4.50min. Hoef ik nog te zeggen dat het weer iets te snel was? Ik heb altijd bang dat ik te traag loop als ik het tempo iets laat slabakken. Het gevolg is dat ik altijd zowat 15sec te snel train. Het rare is dat het altijd 15sec is, wat de doelsnelheid ook moet zijn. Ik weet het, ik ben ne rare; :)

 Oh ja, ik had een dagje vakantie vandaag, zalig!!!!!!

Hier zijn ze weer, de cijfertjes. Eigenlijk telt alleen ronde 1.  De rest is erbij omdat ik nog niet thuis was en dan heb ik rustig uitgelopen.

training 12-02

Morgen een dagje rust gekregen van de coach en die ga ik ook respecteren.

17:00 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Spinning kan in principe geen kwaad als je het maar 1 of 2 keer in de week doet en natuurlijk je eigen niet helemaal lek fietsen.Maar qwa interval goed te doen hoor, ik doe het ook al jaren.
En gewoon even 2 weken niet gaan fietsen
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-02-08

'k zou het niet kunnen zeggen, heb zelf nog nooit aan spinning gedaan. Maar als je zelf 't zo aanvoelt moet je het misschien toch even een paar weken laten schieten en je louter op lopen concentreren?

Gepost door: Ruthje | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.