09-02-08

Garmin en update training zondag.

Zaterdag 

Tip: als je de recuperatie periode van de garmin op hartslag programmeert, zorg dan dat je deze niet zo laag zet dat je hem nooit kunt halen. Ik had dat vandaag dus zo gedaan. Gevolg ik moest gaan wandelen na elke lange versnelling van 1km anders zakte de hartslag niet genoeg en kon ik mijn volgende versnelling niet beginnen. Dus elke versnelling moest ik het tempo serieus direct de hoogte injagen. Gevolg 2: Als je dan moet plassen onderweg, zakt die hartslag direct en heb je nog iets in je hand terwijl de garmin zegt dat je moet versnelling! Hmmm, dat heb ik dan maar niet gedaan. Voor de rest, zalig loopweer, zalige training, alleen moesten de 5 x 1 kilometer aan 4.15min zijn. Maar kom, ik klaag niet. Cool Morgen 18km loslopen en de mountainbike inrijden! De cijfers. Btw, tijdens het uitlopen heb ik wat met de garmin zitten prutsen, vandaar die rare afstanden.

Training 09-02

En nu hop vertrekken want de bus vertekt bijna om naar Brugge te rijden voor de wedstrijd Club Brugge-KV Mechelen.

Zondag

Veel heb ik niet echt te melden vandaag zondag daarom update ik maar vlug even mijn post van gisteren.  Deze morgen vroeg moesten er wat boodschappen worden gedaan zoals naar de bakker, beenhouwer en de groentewinkel. Het ideale ogenblik om de mountainbike een eerste keer te bezigen. Ok, het was alleen maar op de weg, maar de bedoeling was om het fietske en dan vooral de versnellingen, de remmen en de voor mij persoonlijke aanpassingen even uit te testen. Ik moet zeggen, het voelt heel goed! Alleen, je voelt echt wel dat een mountainbike vooral moet worden gebruikt in bos en berg en niet op de weg. De naam liegt dan ook niet. Maar ok, daar heb ik dan ook mijn koersfiets voor. Deze fiets ga ik echt wel gebruiken daar waarvoor hij dient namelijk in bos en op de Ardense heuvels en in de zomervakantie op de Karinthische mountainbike parcours.

Om 11u stond ik dan klaar om volgens schema 18km los te lopen. De zon was weer volop aanwezig en ik had de garmin geprogrammeert dat hij mocht protesteren als ik boven de 135 hartslag ging. Wel, hij heeft niet gepiept! ;) Wederom een super zalige training met hartslagen die het al beter deden dan de vorige dagen. Het was puur genieten.

Dat betekent dat ik mijn eerste week met het nieuwe Mario schema quasi perfect ben doorgekomen. Ook de kwetsuren beginnen zich hoe langer hoe meer stil te houden. Ik bid dat het zo mag blijven evolueren dan kan ik nog een mooi marathon lopen in Visé.

Dan toch nog nieuws en wel over Antwerpen. Ik ga dan zeer waarschijnlijk mijn 10mijl dan ook maar omzetten naar de marathon. Mario heeft die dag een 30km duurloop aan 6min voorzien en ik ga die dan ook daar afwerken. Is er iemand die voor een eindtijd van tussen de 4u of 4u10 ofzo gaat in Antwerpen? Dan wil ik gerust de eerste 30, max 32km hazen en voor drank toevoor zorgen. Daarna stap ik uit, al zal ik op dat moment van mijn hart een steen moeten maken vrees ik want dat ligt niet in mijn aard om zoiets te doen. Dus laat maar weten of ik van enig nut kan zijn voor iemand die dag. Les chiffres. ;)

training 10-02

Gert

17:13 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

tip als je gewoon op lap drukt , kun je direct aan je versnelling beginnen en als je op stop drukt kun je gerust gaan plassen en daarna op start drukken en verder doen , handig maar je moet het weten .

Gepost door: roadrunnerke | 09-02-08

De garmin heeft veel mogelijkheden, en die moeten allemaal getest worden. Mooie training.

Gepost door: Edith | 09-02-08

hopelijk wint brugge :-P
Garmin heeft wel veel mogelijk heden gewoon alles eens proberen en je vindt wel wat werkt voor je

Gepost door: Wim Geerts | 09-02-08

MTB Welke mountainbike heb je gekocht? Ik probeer lopen ook te combineren met MTB, soms lukt de combinatie niet maar aan de andere kant heeft het ene dan weer voordeel voor het ander. Je algemene conditie verbetert sowieso.

Gepost door: Fré | 09-02-08

@Fré MTB: Een beetje naar onder scrollen op datum 22/01

Gepost door: Gert | 10-02-08

Goed en slecht Slecht (of liever jammer) voor Kv Mechelen en dat meen ik (als Cerclelady) en goed nieuws is dat ge verdorie goed aan het trainen zijt !!!! en veel plezier met het inrijden van den MTB ,ben jaloers !!!;-))

Gepost door: Katrien | 10-02-08

Antwerpen Is een marathon net onder de 4 u ook goed .. je mag altijd bij ons aanpikken !!! Goed dat je je 10 miles ook omzet naar de marathon !!!

Gepost door: Edith | 10-02-08

besmettelijk Amai, die Antwerpen marathonkoorts is precies al even besmettelijk als die griep die bij ons de ronde doet. 't is gelukkig een stuk plezanter!

Gepost door: Julie | 10-02-08

Weeral knap getraind, zo zijn we het gewoon van jou !
Tof dat je ook de marathon loopt in Antwerpen - voeg je anders bij het groepje voor onder de 4u (Katrien, Edith, ...) - met al dat vrouwvolk kan ik nog wel een collega-haas gebruiken.

Gepost door: philippe | 11-02-08

De commentaren zijn gesloten.