03-02-08

Doe dat maar eens na!

Als ik de blogjes zo overliep de laatste weken kwam ik daar een paar snelheidsduivels tegen met snelheden van meer dan 20km/u. Dat kan ik ook dacht ik! En ja hoor, vandaag tijdens een rustig duurloopje van 20km waar de enige bedoeling was de hartslag onder de 135 te houden, haalde ik 30km/u! Doe dat maar eens na Cool. M.a.w. de garmin flipte eventjes. ;)

Eerder deze week had ik al een paar trainingen afgewerkt. Donderdagmiddag tijdens de lunch 8km op een zeer heuvelend parcours en in de stormwind. Beide zijn er dan ook de oorzaak van de zeer verschillende hartslagen en snelheden. The numbers.

Training 31-01
 

Vrijdag was er de nu al wekelijkse sauna uitstap. Ik doe het zeer graag, maar mijn vrouw is al lichtelijk verslaafd moet ik zeggen. Zij ziet daar echt een ganse week naar uit. Vrijdag hebben we daar dan ook dik 4uur vertoefd. Voor de eerste keer hebben we eens een "opgiet sessie" meegedaan. Man, man , man, ik dacht dat op een bepaald moment al het haar op mijn lichaam werd weggeschroeid en mijn hersenen aan het koken waren!! Maar geloof het of niet, wel super leuk! Smile 

Zaterdag was er weer het wekelijkse voetbal. Maar eerst koken want dat is in het weekend mijn taak. Dus heb ik in de voormiddag nog eerst even een grote pot spaghettisaus gemaakt. Daar kunnen we maandag van eten want dan hebben we weinig tijd om te koken. De overschot van de saus gaat in de diepvriezer voor later. Daarnaast pruttelde ook nog grote pot overheerlijke provençaalse saus. Daarjuist hebben we dan ook heerlijk gegeten met een lekker stuk kip en rijst erbij. In de namiddag was het eerst tijd voor Raf zijn wedstrijd (8-0 gewonnen), en 's avonds naar KV Mechelen die ook wonnen en wel met 1-0. Nu zaterdag reizen we naar Club Brugge. Tussenin heb ik een wisselloop van 15km afgewerkt. Ik moet zeggen dat het wat moeilijk liep. De hartslagen waren iets hoger dan normaal, ook nu flipte de hartslagmeter de eerste 2 kilometer, en ik was echt vermoeid op het einde. De cijfers.

Training 02-02

Na zaterdag komt nog steeds de zondag. Buiten het wekelijkse duurloopje is dat gewoonlijk een luie dag en dat was vandaag niet anders. Buiten mijn "tussensprintje" was het een zeer leuk loopje. Het weer was lekker en het lopen was lekker. De hartslagen zaten zeer goed want ik heb ze dan nog eens een km of 4 wat omhoog gejaagd omdat ik een loper voor mij niet uit het oog wou verliezen. Maar eens ik de 135 had bereikt liet ik het tempo zakken. Les chiffres.

Training 03-02

En nu zit ik lekker in bed tv te kijken met de laptop erbij. Juist trouwens dat zalig nummer van The Killers (Shadow play) op TMF. De dochter zit weer naar die domme programma's te kijken en ipv te ruzieën trek ik me dan stilletjes terug. Dat is nog leuk ook. :)

Dat was het zowat. Vanwege een late vergadering morgen kan ik niet gaan spinnen. Maar erg vind ik het deze keer niet hoor. De spieren moeten wat rust krjgen want vanaf dinsdag ga ik terug proberen te trainen op een nieuw schema van Mario. Dat schema staat helemaal in teken van de maasmarathon op 11/5. Nu rustigaan opbouwen want de hamstrings worden nog steeds gespaard. Vanaf volgende week worden ze stilletjesaan meer belast. Ik bid dat ze het houden en dan zien we wel waar we uitkomen in mei. Maar of ik de tijd haal die in mijn hoofd zit is voorlopig nog even afwachten.

Dan nog iets over de 10M in Antwerpen op 20/4 waar ik heb voor ingeschreven. Nu zie ik dat de coach die niet in het schema heeft ingewerkt, maar er die dag wel een duurloop van 30km aan 6min op het schema staat. Dan toch maar de marathon doen en uitstappen na 30km? Probleem is dat ik mezelf ken en dan gewoon uitloop, ik ben zo zot. Daar moet ik nog eens goed met de coach overleggen.

Gert

20:50 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

snelheid Jawadde Gert, met zo'n snelheden wordt de marathon van Keulen voor jou een fluitje van een cent in amper 1u20 of zo.... Geniet van je laptop-bedmoment, kan deugd doen!

Gepost door: Julie | 03-02-08

Weeral een sportief en lekker weekend .. laat die spaghetti maar komen !!!
Doe ook de marathon maar mee in antwerpen, al was het maar om te trainen .. Hoe meer bloggers, hoe meer vreugd.

Gepost door: Edith | 03-02-08

Je hebt weer mooie plannen en ik zie de mooie maasmarathon staan, prachtig aldaar.
En de sauna is ook mijn favoriet.
En mocht je ooit naar Marokko en Marakesch gaan?, vraag maar en kan je veel goede tips geven over hotels en startnummers en dergelijke.
En volgens mij is het zelf boeken goedkoper dan laten organiseren.
Groet rinus, genoten in het warme Marokko.

Gepost door: Rinus | 03-02-08

Conditie is echt super aan die hartslag te zien. En voor Antwerpen, je kent jezelf het best.

Gepost door: yves | 04-02-08

30 km/h... Flitsgevaar in een schoolzone... Opletten de volgende keer!

Gepost door: Homer | 04-02-08

Zo te zien heb best wel een goed weekend achter de rug, vol met sportieve hoogtepunten actief en passief..

Gepost door: Wim Geerts | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.