30-01-08

Een nieuw schema en een lekkere training.

Gisteren had ik een extra dagje rust genomen. De vele loopkilometers in het weekend en de spinning van maandag zaten nog in mijn kleren. Uiteraard omdat ik ook nog wat ziek was. Daarjuist na het werk dan snel de loopschoenen aangetrokken voor een training van goed 11km. Terwijl ik eerst van plan was om gewoon ontspannen te lopen, kon ik het na een 2-tal km toch niet laten om het tempo omhoog te trekken. Daar had ik 2 redenen voor. Ten eerste had ik van Mario een nieuw schema gekregen om me voor te bereiden op de maasmarathon in mei, en ik wou testen of ik het tempo dat ikzelf aan Mario had opgegeven niet te hoog was gegegrepen. Ten tweede, morgen ga ik waarschijnlijk onder de middag lopen op het werk en daar heb ik wat minder tijd en daarom heb ik er vandaag maar een lekkere tempoloop van gemaakt.

Er rekening mee houdende dat ik de laatste 2 maanden amper snelheid heb getraind ben ik zeer tevreden over mijn huidige conditie. Ik ben zeker niet tot het uiterste geweest, de eerst 2km waren maar aan 5.28 en 5.03, maar ik ben geeïndigd aan 4.39 gemiddeld, en dit over dik 11km. Wat me nog blijer maakte is het feit dat ik de hamstring rechts niet heb gevoeld! Alleen de linkse bil was niet helemaal pijn vrij, maar het was te doen. Hopen dat het herstel zich zo verder zet en ik eindelijk de snelheid kan opdrijven. Het prachtige schema van Mario zal daar zeker bij helpen! Nog eens bedankt coach! De cijfertjes.

Training 30-01

20:42 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

28-01-08

Twee K's

De laatste paar dagen was het echt overleven. Omwille van die hardnekkige verkoudheid is er van trainen vorige week niet veel in huis gekomen. Van dinsdag t/m donderdag was het echt afzien.  Amper geslapen en hoesten en snotteren dat het een lieve lust was, gelukkig zonder koorts. Vrijdag lekker genoten in de sauna. We waren optijd vertrokken zodanig dat we om 21u30 onze 3 sessies achter de rug hadden en we konden opschuiven naar het restaurant. Vermits mijn vrouw verzot is op garnaalkroketten was dat haar keuze met daarbij een lekkere duvel. Ik nam wok met kip en scampi's en 2 heerlijke glazen rode wijn. Moet ik zeggen dat we al uitkijken naar volgende vrijdag? ;) Om 23u30 lag ik heerlijk te slapen als plots de dochter me om 00u30 uit mijn eerste slaap belt om haar te komen afhalen van een fuif. Ze voelde zich niet goed en had op dat uur geen lift terug! Grrrrrrrrr, bed uit gekropen en hop, de auto in! Terug in bedje op 1u30!!! Slaap gebroken dus. :(

Zaterdag dan was een vervelende dag en dat omwille van het aanvangsuur van de voetbalmatch van Raf. Samenkomen om 11u15. Je staat dan al wat later op en dus kan je niets meer doen vooraf. We waren pas terug om 15u30, ze wonnen wel, en zijn dan direct doorgereden naar het reisbureau want de zomervakantie mocht worden geboekt. :) En daar is de eerste k, de K van Karinthie! Want daar gaan we 11 dagen vertoeven einde juli. We dachten dat we met weinig gingen zijn deze keer, maar als puntje bij paaltje komt gaat alleen onze oudste zoon niet mee. Bij de vrienden zijn ze er alle 5 bij en zelfs nog een liefke van 1 van de kinderen. Dat maakt dat we daar met z'n 10-en zijn. We gaan ons daar super amuseren met bergwandelingen, mountainbiken, kaart spelen, Kolonisten van Catannen, lekker eten en drinken, waarschijnlijk een daguitstap naar Venetië, en nog veel ander leuks! Hmmm ik wou dat het al zover was! De bakker, beenhouwer en groentwinkel waren de laatste stap vooralleer ik thuis was. Ziek of niet, de loopkleren MOESTEN aan! Lopen MOEST ik want dat was veel te lang geleden! Ik moet zeggen dat ik zelden zo soepel heb gelopen (op het rondvliegende snot na ;)) De handrem moest constant zwaar worden opgetrokken want ik vloog en ik wou zeker niet forceren. De cijfertjes.

Training 26-01

Daarna snel douchen, eerst eten met het ganse gezin, de oudste was op bezoek met het vriedinnetje, en daarna hop, fietske op en naar KV Mechelen! Jipiee, 2-0 gewonnen en wat meer ademruimte onderin.

Zondag voormiddag had ik dan eindelijk wat rust om wat te computeren en in de namiddag heb ik met veel plezier naar het WK veldrijden gekeken. Daarna had ik een trage duurloop van 20km gepland.  Ria fietste mee. Maar al na halverweg kloeg ze van de kou! Hallo? Het was 10 graden buiten en ze was gekleed om te gaan skiën!! Maar ze kon niet wegrijden want ze had mijn drinken bij, een zware literfles. Ik had de tour te groot genomen en op km 20 liet ik ze los, mijn drank was dan toch op. ;) Ze versnelde maar ik dacht, bwa, mijn duurloop zit er toch op, ik ga erachteraan. Ze moest nog halthouden om een brief te posten, maar ik wachtte niet. Ik probeerde voor haar thuis te zijn, zonder de hamstrings pijn te doen. Die hamstrings protesteerden een beetje en dus moest ik inhouden. Daarmee was ze verdorie 10 sec voor mij thuis, via een andere, kortere weg weliswaar! De valsspeler! ;); De cijfertjes. Let vooral op de laatste 2 km en de nog hogere snelheid de laatste 300m. ;).

Training 27-01

Vandaag maandag ben ik zojuist gaan spinnen. Ik heb me kunnen beheersen en ben niet ingegaan op de steeds wederkerende vraag om 2u te doen. Ik moet nog kunnen lopen ook hé. ;) Het zijn de mountainbikers die dat steeds vragen. Met die gasten ga ik binnenkort wel eens mee als ik mijn fietske heb.

Zojuist was het dan de beurt aan de 2de K, de K van Köln. Ik heb even het bericht van Philippe afgewacht of hij ook zou gaan en heb dan ook ingeschreven. Als er nog kandidaten zijn om naar Köln te gaan kunnen we misschien afspreken om in hetzelfde hotel te boeken? Laat dan snel iets weten. Hieronder mijn inschrijvingsnummer.

Köln marathon

 

Et voilà, hoe de rest van de week eruit ziet vertel ik later wel.

Gert

22:52 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

22-01-08

Een beetje ziekjes.

Update woensdag en donderdag 24/01 --> ziek!

Foto van fiets is aangepast. En fietske is besteld. :) 

Eerst wat antwoorden.

@Petra: Ik ga al meer dan een jaar elke maandagavond spinnen en er moet al een bom ontploffen vrees ik vooralleer ik niet ga. ;) Als ik wat last heb van contractuurtjes en dus niet kan lopen, ga ik soms ook donderdagavond.

@Yves: Voorlopig kan ik weinig anders doen dan duurlopen, wel aan een verschillende snelheden. Maar echte versnellingen zijn nog steeds uit den boze vanwege de hamstring blessure. Vandaar dus dat ik ook nu al langere vetlopen ;) kan inlassen. En echt hé, ik miste het.

Terug naar vandaag, of beter, naar gisterenavond. Ik was om 15u naar huis gegaan van het werk. Ria is pas thuis om 20u30 op maandag en ik log dan aan met de werklaptop en werk dan nog verder tot zowat 18u. Het voordeel is dat ik ondertussen het eten kan opzetten zodat Raf een warme maaltijd heeft als hij thuiskomt van school. Ik moet alleen oppassen dat ik niet zo verdiept geraak in mijn werk en dat alles staat aan te branden ondertussen. :). Dat is nog niet gebeurd hoor, maar het is toch opletten geblazen. Maar gisterennamiddag kreeg ik plots keelpijn. Ik ben dan nog wel gaan spinnen, en lekker hard zelfs, maar ook daar al moest ik regelmatig bijdrinken om de kriebelende keel vochtig te houden. De nacht was dan ook zeer onrustig en vrij slapeloos. Het kostte me echt moeite vanmorgen om uit bed te komen en te gaan werken. Lopen zit er dus ook niet in vandaag alhoewel het zich precies toch niet echt doorzet.  Ik heb dus wel hoop om morgen al terug te beginnen. Ik ga morgen en overmorgen een poging wagen om het schema van Mario te volgen. Dat betekent woensdag 15km tegen 5.15min/km en donderdag 8km tegen 4.45min/km. Conditioneel is dat geen probleem, hopelijk houden de hamstrings het ook uit. Ook de zondag training van 15km tegen 5.30min/km moet wel lukken. Blijft de zaterdag waar er een fartlec staat die ik nu uiteraard niet ga doen. Daar plan ik dan zeer waarschijnlijk een wisselloop of een vetloop, dat is afhankelijk van hoe de spieren zich morgen en overmorgen gedragen. Vrijdagavond uiteraard een heerlijke sauna met mijn vrouw in het Mineraal in Rijmenam.

Daarstraks na het werk ben ik nog even teruggereden naar de fietsenwinkel. De patron was terug en samen hebben we nog eens goed nagedacht hoe we de fiets gingen aanpassen en welke mountainbike het nu zou kunnen worden. Hij had daar nog een prachtig trek model 2007 in de winkel staan waar hij een forse korting afdeed en die kwalitatief beter is dan de 2 prachtfietsjes die ik eerder heb getoond. Voor de specialisten, TREK TOP FUEL 8, model 2007. Versta me niet verkeerd, dat is een nieuwe fiets hoor, maar de modellen worden jaarlijks vernieuwd maar dat wil niet zeggen dat alles is verkocht wat hij nog had staan. Daar kun je dan dikwijls zeer mooie kortingen op krijgen. Nu zeker want hij gaat zijn winkel wederom vergroten. Meer dan het dubbele van de oppervlakte en zodoende wordt het 1 van de grootste fietsenwinkels in België. Dus hij probeert nog zoveel mogelijk te verkopen zodat hij minder moet verhuizen. Kwaliteitswinkel hoor, zie maar Chamizo . Ik heb daarstraks even een foto genomen met de gsm. De kwaliteit is niet super, maar het kan er nog door. In het echt is het een beauty van een fietske! Binnen een 3-tal weken zou hij geleverd worden, nice! Smile De Ardennen en de bossen roepen me al hoor ik! :)

Groetjes

topfuel8_bajasilver[1]

20:58 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

20-01-08

Onverwacht gezelschap.

Het weekend zit er weer bijna op, tijd dus om het blogje bij te werken.

Na de sauna vrijdag heb ik zaterdag extra rust genomen. Ik was moe en de spieren voelden niet goed. Gisterenavond had ik mijn sportdrank al klaargemaakt om vandaag zondag nog eens een vetloopje te doen. Het doel was 25km lopen en de hartslag onder de 130 houden en uiteraard geen pijn hebben in de hamstrings.

Ondanks het feit dat ik niet echt vroeg uit bed was, 08u30, had ik het moeilijk met opstaan. Mijn koptelefoon van de ipod was stuk en dus had ik geen muziek, spijtig. Ook had ik niet echt een idee welke tour ik ging lopen en heb dan maar beslist op het moment dat ik aan een splitsing kwam. Ik liep richting vaart en kwam zo in Mechelen uit. Daar was het de bedoeling om langs de andere kant van de vaart richting Leuven te gaan tot... ik Ruth tegen het lijf liep. Uiteraard loop ik veel liever samen en het heeft dan ook maar 5 seconden geduurd en we liepen samen richting 't park. Zoals ik ook op Katrien haar blogje al schreef, ik mis dat lopen in groep wel en ondertussen zeveren over koetjes en kalfjes. Die 8 à 9km met Ruth waren dan ook een super leuke afwisseling en zijn werkelijk voorbij gevlogen. Toen zij bijna thuis was ben ik langs de vaart verder gelopen en kwam thuis na zowat 25.5km en 2u40min. Hartslag was gemiddeld 125, ik heb geen pijn en ik had leuk gezelschap. Een geslaagd vetloopje dus. Cool Morgen een uurtje spinning en daarna zien we wel weer.

Gert

16:39 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-01-08

Training van woensdag en donderdag.

Ik ben dan wel aan het wachten tot ik die mountainbike kan gaan bestellen, lopen blijf ik ondanks de kwetsuur zeer zeker doen. Alvorens ik de cijfertjes van gisteren en vandaag hier post, wil ik julie toch nog zeggen dat de kwetsuur nog wel degelijk aanwezig is. Ik begrijp dat het soms raar staat als je kilometer tijden ziet staan aan bvb 4.30min of 4.40min. Deze snelheden heb ik me de laatste maanden echt eigen gemaakt zonder dat ik daar nog voor in het rood moet gaan en me moet forceren. Dat is de winst die ik heb gemaakt t.o.v. een half jaar geleden en dat dank ik aan de schema's van Mario die ik zonder kwetsuren echt zeer stipt naleef. Daarenboven ga ik tijdens de trainingen nu niet bruusk versnellen maar drijf ik langzaamaan de snelheid naar omhoog. Pure versnellingen zijn uit den boze. Dit wou ik toch nog even kwijt. Dat het niet genezen is voel ik trouwens op dit moment. Gisteren heb ik dan ook leuk getraind en ondanks dat ik eigenlijk bijna niets voelde, een heel klein beetje, heb ik vandaag toch wel wat last en wel in beide hamstrings zelfs. Maar ok, daarmee weet ik ongeveer hoe hard ik mag gaan met deze kwetsuur en hoelang. Morgen op de sauna krijgt het weer de kans om verder te genezen en als ik nog iets voel zaterdag las ik een extra dagje rust in, geen risico's.

Dinsdag rustdag genomen en woensdag een stevige wisselloop van 15km gedaan. De bedoeling was om 3km rond de 6min te lopen en vervolgens 3km rond de 5min. Helaas, alles veel te snel. De laatse 3 snelle kilometers heb ik het tempo wel bewust wat hoger gelegd om te kijken wanneer ik last zou krijgen met de hamstring. Spijtig genoeg voelde ik weinig tijdens de training, maar dus wel wat vandaag. De hartslagen gedroegen zich ook prima. Mooi tussen de 117 en de 137 in de tragere gedeeltes en tussen de 145 en de 157 in de snellere. Dat bewijst dan de conditie eigenlijk prima is! Daarjuist ben ik dan 7km gaan loslopen. Achteraf bekeken had ik beter wat rust ingepland want ik had de laatste 2 nachten in totaal maar 9u geslapen en was dan ook al doodop voor ik begon. Maar ja, rusten dat kennen we uiteraard niet. ;) Het lopen zelf ging wel hoor, maar het was echt pokkeweer en nu ben ik natuurlijk helemaal total loss. Seffes dan maar op tijd bedje zodat ik wat kan bijslapen. De cijfertjes.

training 16-01

training 17-01
groetjes

Gert

20:34 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |