17-01-08

Training van woensdag en donderdag.

Ik ben dan wel aan het wachten tot ik die mountainbike kan gaan bestellen, lopen blijf ik ondanks de kwetsuur zeer zeker doen. Alvorens ik de cijfertjes van gisteren en vandaag hier post, wil ik julie toch nog zeggen dat de kwetsuur nog wel degelijk aanwezig is. Ik begrijp dat het soms raar staat als je kilometer tijden ziet staan aan bvb 4.30min of 4.40min. Deze snelheden heb ik me de laatste maanden echt eigen gemaakt zonder dat ik daar nog voor in het rood moet gaan en me moet forceren. Dat is de winst die ik heb gemaakt t.o.v. een half jaar geleden en dat dank ik aan de schema's van Mario die ik zonder kwetsuren echt zeer stipt naleef. Daarenboven ga ik tijdens de trainingen nu niet bruusk versnellen maar drijf ik langzaamaan de snelheid naar omhoog. Pure versnellingen zijn uit den boze. Dit wou ik toch nog even kwijt. Dat het niet genezen is voel ik trouwens op dit moment. Gisteren heb ik dan ook leuk getraind en ondanks dat ik eigenlijk bijna niets voelde, een heel klein beetje, heb ik vandaag toch wel wat last en wel in beide hamstrings zelfs. Maar ok, daarmee weet ik ongeveer hoe hard ik mag gaan met deze kwetsuur en hoelang. Morgen op de sauna krijgt het weer de kans om verder te genezen en als ik nog iets voel zaterdag las ik een extra dagje rust in, geen risico's.

Dinsdag rustdag genomen en woensdag een stevige wisselloop van 15km gedaan. De bedoeling was om 3km rond de 6min te lopen en vervolgens 3km rond de 5min. Helaas, alles veel te snel. De laatse 3 snelle kilometers heb ik het tempo wel bewust wat hoger gelegd om te kijken wanneer ik last zou krijgen met de hamstring. Spijtig genoeg voelde ik weinig tijdens de training, maar dus wel wat vandaag. De hartslagen gedroegen zich ook prima. Mooi tussen de 117 en de 137 in de tragere gedeeltes en tussen de 145 en de 157 in de snellere. Dat bewijst dan de conditie eigenlijk prima is! Daarjuist ben ik dan 7km gaan loslopen. Achteraf bekeken had ik beter wat rust ingepland want ik had de laatste 2 nachten in totaal maar 9u geslapen en was dan ook al doodop voor ik begon. Maar ja, rusten dat kennen we uiteraard niet. ;) Het lopen zelf ging wel hoor, maar het was echt pokkeweer en nu ben ik natuurlijk helemaal total loss. Seffes dan maar op tijd bedje zodat ik wat kan bijslapen. De cijfertjes.

training 16-01

training 17-01
groetjes

Gert

20:34 Gepost door Gert in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

mooi mooi mooie cijferkes mooie training meer moois moet dat niet zijn hé , je bent goe bezig mijn gedacht

Gepost door: christ | 18-01-08

sorry moest KATRIEN zijn ;-)ben nog niet wakker

Gepost door: christ | 18-01-08

weer, een prima training met een mooie hartslag . Doe zo voorzichtig verder . Luister naar je lichaam en forceer niks .

Gepost door: mario | 18-01-08

goed bezig In eindhoven kon ik maar enkele kilometers bij je blijven en als ik dit hier zo allemaal lees zal ik je in een volgende marathon zelfs niet kunnen bijhouden in het startvak !!

Gepost door: Wim | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.