16-01-08

Mountainbike

Enige tijd geleden heb ik al eens aangehaald dat ik er aan dacht om een mountainbike te kopen. Niet dat ik dan minder ga lopen, zeker niet, maar de bedoeling is om de spinning te vervangen door mountainbike. De reden is dubbel. Eerst en vooral ben ik een buitenmens en sport ik dus veel liever buiten en een mountainbike geeft mij ook meer mogelijkheden om de conditie op peil te houden als deze oude mens sukkelt met loopkwaaltjes zoals op dit moment en de afgelopen maanden. ;) De bloggers die mij kennen weten dat ik niet zomaar een mountainbike kan kopen. Deze moet worden aangepast aan mijn situatie. Bvb, versnellingen die aan de rechtse kant van de fiets staan kan ik niet gebruiken. Ook kan ik alleen maar de linkse rem gebruiken, welke uiteraard de voorrem is, niet echt aan te raden als je een noodstop moet maken. Mijn nek zou snel gebroken zijn. Fronsen. M.a.w. ik kan zulke fietsjes niet eerst even huren en uitproberen. Ik moet dat altijd direct aankopen en een specialst fietsenmaker bouwt de fiets dan gratis voor mij om. Daarenboven moet ik ervoor zorgen dat ik rekening houd met het fietsconfort en hierdoor zeer dikwijls in een duurdere prijscategorie terecht kom, zo ook nu weer. Men raadt mij zeer terecht een fiets met dubbele vering (voor -en achtervering) aa, dit om mijn rug toch wat te ontlasten. Bon, genoeg uitleg. Mijn vrouwke is akkoord met de aankoop en volgende week als de fietsenmaker terug is van China (Shimano) ga ik dan ook de beslissing nemen welke het wordt. Ik ben uiteraard al eens gaan uitleg vragen in de winkel en bij een mountainbike beoefenaar. Moesten er hier nog "specialisten" zitten, feel free om je opinie te geven. De fiets zal vooral worden gebruikt om tourtochtjes in het bos en in de Ardennen te maken en heel misschien ooit voor een duathlon of run-bike-run wedstrijd. Maar het is niet echt de bedoeling om bvb race wedstrijden te rijden, echt niet. Dat betekent uiteraard niet dat ik niet snel wil rijden als het kan! Ah nee, daar ben ik veel te competitief voor, dat kan ik toch niet laten, ik ken mezelf. ;)

Ik ga hierna een foto van mijn 2 voorkeur fietsen posten. Enerzijds de TREK FUEL EX7 en anderzijds de CANNONDALE RUSH5. Hopelijk zijn de foto's niet te groot? Aan de specialisten: welke zouden jullie verkiezen en waarom?

fuelex7_silverblack
 

8VM5_rep

 

 

Greetz

Gert

12:39 Gepost door Gert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Helaas heb ik niet veel verstand van fietsen, en zeker niet van mountain bikes. Succes met uw aankoop.

Gepost door: yves | 16-01-08

Fiets! Zo! wat een mooie fietsen! Allebei zien ze er 'wreed' goed uit! Net als Yves heb ik er geen verstand van, dus ik kan je geen advies geven. Maurice, die ken je wel, heeft ook een mountainbike (geloof ik) en heeft zaterdag in Egmond een run over het strand gefietst, ook je naamgenoot Gert N uit het Nederlandse en Rinus waren daar op de fiets. Misschien kunnen zij een adviesje geven.

Gegroet uit 3 bergen!!

Gepost door: Petra | 16-01-08

Ik ken er niets van, maar in ieder geval zijn het knappe fietsen vind ik !
Succes met de aankoop !!
gr

Gepost door: Jetty | 16-01-08

Helaas niet veel verstand van fietsen en ik weet wel dat je de vering uit kan zetten want dat schijnt wel handig te wezen bij bepaalde stukken fietsen!
En handig dat de fietsenmaker defiets kan aanpassen en kom ook eens langs naar Egmond voor de strandrace, echt geweldig!.
Groet rinus die benieuwd is welke keus het gaat worden.

Gepost door: Rinus | 16-01-08

ik zal nog even kijken wat de verschillen zijn op een fiets site. Maar als ze in dezelfde prijsklasse vallen zal het ws niet zo heel veel uitmaken. Een test ritje is zeker aan te raden. Hoe zit je erop en hope voelt het.
je hoort nog van me :-)
ik heb trouwens een giant nrs 1 een superfiets!
http://archive.giant-bicycles.com/bn/030.000.000/030.000.000.asp?year=2003&model=9856

Gepost door: martine | 17-01-08

Je doet me watertanden !! In de zomer krijg ik er ook eentje , nog effe wachten :-(( gelijk welke je kiest ,veel genot ermee ;-)

Gepost door: Katrien | 17-01-08

fiets kopen Eerst en vooral fietsmeting laten doen.
Ik heb dit zelf niet gedaan bij de aankoop van mijn Trek XL in 2005.
Enkele jaren daarmee rondgereden en steeds ondervonden dat die bike lui door de bocht ging, hij wou altijd rechtdoor.
Bij een specialist lichaamsmeting laten doen en resultaat: bovenbuis 3 a 4 cm te lang.
Nu rij ik met het juiste frame (Orbea Alma)
Ik had beter eerst die meting laten doen, dan had ik heel wat gespaard...

Gepost door: Dirk | 12-02-08

Oja, ben daarvoor naar Bullen geweest.
Meetcentrum.be.
Die man heeft al veel blessureleed door slechte afstelling van fiets en/of schoenplaatjes uit de wereld geholpen.
Omdat hij onafhankelijk is van een bepaald merk kan hij adviseren welk frame het beste is, bij mij raadde hij al mijn alternatieven (Turner, Idworx, Liteville) zelfs af wegens ongeschikte geometrie.

Gepost door: Dirk | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.