08-01-08

Het verdict: hamstring blessure

Juist terug van de orthopedist en hij heeft na onderzoek het verdict uitgesproken wat ik eigenlijk al had verwacht, een hamstring kwetsuur. Ik moet eerlijk zeggen dat ondanks ik het vermoedde, het toch een serieuze tegenvaller is. Wat mag en moet ik nu doen om te helen? Ik mag lopen, maar het mag geen pijn doen, nooit. M.a.w. trage lange duurlopen zullen in de beginfase waarschijnlijk/hopelijk mogelijk zijn. Gedurende 1 maand moet ik ook elke versnelling vermijden. Na die eerste maand mag ik dit heel langzaam terug opbouwen met dien verstande dat het geen pijn mag doen, anders terug afbouwen. Zoals eerder gepost ga ik ook spinning inbouwen, te beginnen met morgen woensdag en ook donderdag. Warmte is ook bevorderend voor de genezing dus de geplande vrijdagse sauna is perfect. Om te eindigen krijg ik van een collega loopster ook zeer specifieke hamstring versterkende stretch oefeningen. Zij is nu herstellende en heel langzaam terug aan het opbouwen na een rust van 10 weken, ook na een hamstring blessure. Uiteraard stuurt dit wel wat plannen in de war voor dit voorjaar. De 10M in Antwerpen en de maas marathon liggen al vast, maar uiteraard moet ik daar nu niet echt veel meer van verwachten. Maar ok, er is dan nog het najaar natuurlijk. Wie weet trouwens dat ik niet sneller genees en recupereer dan ik nu vermoed. Maar dat zien we dan wel weer. Bon, dit was het zowat. Alhoewel. ;)

Omdat ik echt wel pijn wilde voelen bij de orthopedist, was ik eerst nog even stevig gaan lopen! Ik wou echt niets aan het toeval overlaten ziet ge! ;) Het was een stevige training moet ik zeggen. Jammer genoeg de laatste voor toch minstens bijna 2 maanden voor dit soort training. Hier de cijfertjes.

Groetjes

training 08-01

21:57 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

oei, da's geen goed nieuws Gert. Maar nu weet je tenminste wat er aan de hand is en hoe het te behandelen. Een spoedig herstel toegewenst!!

Gepost door: Ruthje | 09-01-08

Jawadde da was inderdaag een stevige training. Hopelijk kan je snel weer blessure vrij lopen.

Gepost door: yves | 09-01-08

Alvast een spoedig herstel toegewenst en hopelijk kan je je conditie inderdaad wat onderhouden met spinning

Gepost door: Wim | 11-01-08

spoedig herstel Dag Gert,
nog een stevige training vooralleer een relatieve rustperiode aanbreekt.
p.s. in de nacht van vlaanderen loop ik de 42 km, tegen dan spurt je me alweer voorbij !

Gepost door: Wim | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.