06-01-08

Dinsdag naar de orthopedist.

Ik ga jullie niet meer lastig vallen met mijn "kwetsuurverhalen". Niet dat het beter is hoor, maar iedereen weet het ondertussen wel.

Heb ik dan stilgezeten de laatste dagen? Neen, dat niet. Maar het schema van Mario heb ik voorlopig wederom diep weggestoken. Vrijdag ben ik nog met Ria naar de sauna geweest. Dankzij mijn kiné hebben we dit eigenlijk ontdekt en het zit er zeer dik in dat er een wekelijkse sauna op vrijdagavond op het programma staat. Zalig zweten, zwemmen, rusten, lezen, glaasje drinken, m.a.w. genieten dus. Zaterdag had ik dan die zware training bloktraining (zie ook op http://dromenvan42-195km.skynetblogs.be/ ) . Maar mijn bil deed nog steeds pijn, zelfs bij het stappen en ik heb deze training wijselijk aan mij laten voorbijgaan. Een extra rustdag dus. Vandaag zondag moest ik dan echt buiten, pijn of niet. Het enige wat ik dan kan doen is een trage, lange duurloop, wat ik dan ook heb gedaan. Super loopweertje buiten met een stralend blauwe lucht. Garmin opgezet en ipod op het hoofd, die ik spijtig genoeg al na 1km kon afzetten omdat er bij mijn hoofdtelefoon na de rechtse, nu ook de linkse luidspreker de geest gaf. En ik had nogwel juist een paar schitterend nieuwe cd's op mijn ipod gezet. Voor de liefhebbers, Air Traffic, Switch 11, De Max 12, Amy Winehouse, LCD Soundsystem en de Afrekening 43. Die zal ik op een ander moment moeten beluisteren vrees ik. Maar terug naar het lopen. Spijtig van de steeds sluimerende pijn, maar voor de rest was het zalig lopen. Tempootje, op 3km na, steeds rond de 10km/u en hartslag rond de 130. Ik heb op baantjes gelopen waar ik nog nooit ben geweest. Na zowat 22 zalig rustige en mooie kilometers was ik terug thuis.

Tijdens het lopen heb ik eens goed nagedacht over mijn lopen. Misschien ben ik wat te snel vooruit gegaan en daar heeft die onverwachts goede eindtijd in Eindhoven zeer waarschijnlijk veel me te maken. Ik stel vast dat mijn initiële doel, genieten van het lopen, een beetje verdrongen is door de ambitie om volgende keer nog beter te doen, de prestatie was belangrijker! Dat is dus fout. Mijn lichaam heeft jaren zo goed als stilgelegen en is ondertussen ook geen 20, geen 30, maar al halverwege de 40 en het heeft misschien wat te weinig echte rust gekend, wie weet. In ieder geval, de volgende paar maanden ga ik het terug benaderen zoals voor Eindhoven. Veel en goed trainen, daar ga ik niet in minderen, maar terug meer luisteren naar mijn lichaam. Ik ben de kwesturen een beetje heel erg beu en ga deze dan nu ook volledig laten genezen. Nu dinsdagavond heb ik een afspraak bij de orthopedist in Mechelen. Hopelijk kan hij de juiste diagnose stellen, maar ik hou rekening met enkele weken weinig tot niet lopen. De conditie en het gewicht ga ik op peil proberen te houden met spinning. Spijtig genoeg moet ik morgen een ganse dag naar Parijs en kan ik morgen niet gaan. Maar dinsdag en donderdag staan al zeker in mijn agena aangekruist. Als de bil ok aanvoelt, en ik mag van de orthopedist, misschien woensdag een trage duurloop ertussen gooien. Als na enige tijd de blessure dan geheeld is ga ik daarna direct over op een schema waar minder snelheid instaat maar eerder voorbereid voor een halve en nadien een hele marathon, als Mario hiervoor kan zorgen uiteraard. Blijkbaar hebben mijn 45-jarige spieren meer tijd nodig om te wennen aan die doorgedreven snelheid. Na de maasmarathon op 11/5 kan ik misschien even afbouwen en terug wat kortere afstanden trainen om nadien terug voor te bereiden voor de marathon in Venetië op 28/10 waar ik me gisteren voor heb ingeschreven.

De ambitie om die marathontijd van Eindhoven te verbeteren is zeer zeker nog aanwezig hoor. Ik blijf het leuk en uitdagend vinden om mijn grenzen op te zoeken in de sport. Maar ik ga mezelf en vooral mijn lichaam terug de tijd geven om vooruitgang te boeken en niet zoals ik nu bezig was als een jong veulentje alles willen forceren. Ik ben er tenslotte nog maar 45! ;)

Het zal hier ondertussen waarschijnlijk wel wat minder worden op mijn blog. Niemand is echt geïnteresseerd in wat ik tijdens een traag duurloopje of een spinning les uitspook. Maar af en toe zal ik wel eens een update posten, te beginnen met woensdag als ik iets weet van de orthopedist.

Groetjes 

18:03 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hopelijk brengt de orthopedist goed nieuws en kan je je nieuwbakken plannen naar behoren uitvoeren! Veel beterschap en nog veel sportplezier Gert!

Gepost door: Ruthje | 06-01-08

Duurloop sluimerende pijn en toch 22 km lopen ... das durven !! Veel succes met de orthopedist .. hopelijk is alles gauw terug in orde !!!

Gepost door: Edith | 06-01-08

toch wel Toch wel hoor Gert, het interesseert ons wel. Tijdens m'n blessure moedigde Mario me ook aan omte blijven bloggen en het helpt wel hoor! Laat ons gerust weten hoe het met je gaat!

Gepost door: Julie in Gent | 07-01-08

Het komt allemaal wel in orde, ouwe rakker ;-))
't Is inderdaad belangrijk om naar je lichaam te luisteren en af en toe vergeten we dat. Met wat rust, kiné en sauna vlieg je binnenkort langs de boorden van de Maas.

Gepost door: philippe | 08-01-08

Tuurlijk wel! Natuurlijk zijn wij wel geïnterresseerd in je spinning of je langzame duurloop. Er is altijd wel iets te leren van een ander.
Super dat je je het ingeschreven voor Venetië. tegen die tijd loop je op rozen en ligt deze mindere tijd achter je. Succes bij de orthopedist!

Gepost door: Petra | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.